Titok, mely ügyvédi irodák kaszálhatnak a földeladásokkal

2016.03.04. 14:03 Módosítva: 2016.03.04. 14:40

Válaszolt Fazekas Sándor Mesterházy Attila írásbeli kérdésére, amelyben az iránt érdeklődött: mely ügyvédi irodákat, és milyen szempontok alapján választottak ki a földpályázatok nyertesei számára. A válasznak csak annyi a szépséghibája, hogy egyetlen konkrét irodát sem nevez meg benne. Ugyanerről már az Index is érdeklődött néhány héttel ezelőtt az FM-nél, de ugyanúgy nem kaptunk érdemi választ, mint most az MSZP-s képviselő. 

A Földet a gazdáknak program keretében eladásra kerülő területekkel kapcsolatos szerződéskötést a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek a tulajdonjog bejegyzéséig, valamint a magyar állam javára alapított elidegenítési, terhelési tilalom, és a pénzintézetek javára alapított esetleges jelzálogjog jogerős bejegyzéséig kell végigkísérni. Így kizárólag földforgalmi szerződések területén jártas ügyvédi irodákat bíznak meg, áll a válaszban. 

Az NFA egyetemi és kamarai szakemberek tanácsát és segítségét kérve alakította ki a szakmai szempontrendszert a megyei szinten eljáró ügyvédek kiválasztásához,

áll Fazekas Sándor szövegében, de azzal most sem dicsekedett el, pontosan melyek ezek a szigorú követelményrendszer alapján kiválasztott irodák.