Lázár szerint is egy szövetséges támadta Magyarországot 2015-ben

2017.02.23. 16:15

Lázár János a csütörtöki kormányinfón egy kérdésre válaszolva kifejtette a véleményét Matolcsy György előző nap a parlamentben elhangzott, rejtélyes összeesküvés-elméletnek ható beszédéről. Meglepetésre a kancelláriaminiszter is azon az állásponton van, hogy egy NATO-szövetséges, konkrétan az USA "támadást" indított Magyarország ellen 2014-ben és 2015-ben.

Matolcsy György jegybankelnök szerdán parlamenti beszámolója keretében állt elő egy kissé holdkórosnak tűnő elmélettel, miszerint egy katonai szövetségesünk ármánykodása következtében 2015 tavaszán négy városban, négy órán át tartó bankpánik volt Magyarországon. Matolcsy egyéb elképesztő részleteket is megemlített, a teljes szövegért kattintson ide.

Lázár a jegybankelnök elméletéről szóló kérdésre válaszolva elmondta: emlékezhetünk, hogy André Goodfriend amerikai ügyvivő aktívan bekapcsolódott a hazai belpolitikai viszonyokba 2014 őszétől. "Valamiért fontosnak tartotta, hogy álláspontot mondjon, beavatkozzon, irányítsa az eseményeket. Direkten avatkozott be a napi eseményekbe." Ennek alapján Matolcsy az Amerikai Egyesült Államok "támadására" célozhatott. Lázár azért hozzátette, hogy szerencsére túl vagyunk ezen az időszakon.

A kormányinfó többi témájáról itt olvashat