Eladta FHB-s részvényeit Mészáros cége

2017.06.09. 21:57

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap tőzsdei ügylet keretében értékesítette az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben lévő 5,96 százalékos részvénycsomagját, melyet áprilisban vett meg az Allianztól – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a 6 462 005 darab, egyenként 100 forint névértékű FHB törzsrészvényt tőzsdei ügylet keretében értékesítették, így a Konzum befolyása a jelzálogbankban teljes egészében megszűnt. A cég a tulajdonrész eladását a Takarékbank által az FHB Jelzálogbank részvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlatával indokolta, valamint azzal, hogy a részvényeket a tervek szerint kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről.

A társaság közleményében felidézte azt a múlt csütörtöki bejelentést is, mely szerint az MNB felügyeleti eljárását követően a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átvette a Metis Magántőkealap kezelését a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt.-től, melyen keresztül 49 százalékos befolyást szerzett az MKB Bank fölött, amelyre hosszú távú befektetésként tekint.

A Konzum PE Magántőkealap lényegi vagyona az FHB-ban lévő tulajdon értékesítését követően a

  • Konzum Nyrt. 45 százalékos,
  • a Hunguest Hotels Zrt. 70,2 százalékos,
  • a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően pedig az Opimus Group Nyrt. 24,53 százalékos tulajdonából áll.

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt eszközök értéke meghaladja a 60 milliárd forintot, amellyel a társaság hazai viszonylatban az egyik legnagyobb vagyonkezelő lett - írja a Konzum Nyrt.