Jobban fogy a hal

2018.02.02. 06:43

„Kiugró” volt a halfogyasztás az év elején –  írja  a Magyar Hírlap. A kormányközeli újság szerint ennek a fő oka a haláfa csökkentése: alacsonyabb adó --> alacsonyabb ár --> több halat eszünk. 

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) szóvivője a lapnak elmondta, hogy a teljes éves halmennyiség harmadának felvásárlása mindig az év végi ünnepi időszakra koncentrálódik. Az árát pedig akár a nyári aszály vagy a gabonaárak változása is befolyásolhatják.

26
Fotó: Huszti István

De idén valószínűleg minden másként lesz. A haláfa 27-ről 5 százalékra csökkent, és az egyik üzletlánc arról számolt be, hogy átlagosan húsz-harminc,

de helyenként akár negyvenszázalékos fogyasztásnövekedést tapasztaltak.