Gulyás: Újabb ágazatokra terjesztjük ki a kedvezményeket

2020.03.26. 11:06

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, már a napokban kiterjeszthetik további ágazatokra a katás és járulékos kedvezményeket. Egyelőre azt nem árulta el, mely területek jöhetnek szóba, de azt mondta, hogy mindez még a héten megtörténik.

„Napi szinten szerepel ennek vizsgálata a kormány napirendjén, a kedvezményeket folyamatosan, a legérintettebb, legérzékenyebb szektorokra terjesztik ki” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány eddig bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseiről itt írtunk részletesebben.

A miniszter a kormányinfón elmondta azt is, hogy 140-150 milliárd esik ki a GDP-ből hetente a vendéglátás miatt, ehhez a gyárak leállása további 40-50 milliárdot tesz hozzá. Pontos adatot még nem látnak a munkanélküliségről, de úgy számolnak, hogy már 30-40 ezer ember elveszíthette az állását.

Beszélt arról is, hogy a hiteltörlesztési moratóriumot szándékosan nem terjesztették ki a végrehajtás alatt álló bedőlt hitelesek részleteire, valamint arról, hogy ha az MNB által jósolt idei 2 százalékos növekedés összejönne, az nagyobb siker lenne, mint a tavalyi ötszázalékos növekedés. De egyelőre nagyon nehéz bármit is kalkulálni, hiszen nem látni, hogy a válság mennyire húzódik el, mondta a miniszter.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!