Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

166 találat az Indexről, és 1 a környékéről.

Gulyás Gergely: Szerény jogkörei maradnak a kormánynak a járványügyi készültség idején

Gulyás Gergely: Szerény jogkörei maradnak a kormánynak a járványügyi készültség idején

2020.05.28. 11:08 Módosítva: 2020-05-28 17:16:33
423
A csütörtöki kormányinfón a veszélyhelyzet visszavonásának menetrendjéről és az új egészségügyi válsághelyzet jogintézményéről is kérdeztük a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

tegnap, 11:38

Iskolaőrségeket hoznak létre Iskolaőrségeket hoznak létre

A rendelkezés 500 iskolát érint majd. A kormány szerint ugyanis egyes térségekben fennáll a tanárok veszélyeztetettsége.

május 21., 10:33
  • Percről percre

Gulyás Gergely: Megszüntetjük a tranzitzónákat Gulyás Gergely: Megszüntetjük a tranzitzónákat

A járványügyi veszélyhelyzet marad, a veszélyhelyzet azonban megszűnik. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos kormányinfón beszélt a veszélyhelyzetről, és más döntésekről, a közoktatásban hozott döntésekről azonban nem derült ki több.

május 14., 11:09

Pest megyében enyhítenek, Budapestről még nem döntöttek Pest megyében enyhítenek, Budapestről még nem döntöttek

Mostantól Pest megyét is a többi megyével egyenértékűnek tekintik. Június 2-ig nem lesz iskola. Budapesten kívül lehet lagzit tartani 200 vendégig. Lehetnek nyári táborok, csak ott aludni nem lehet. Vidéki éttermekben már bent is lehetnek vendégek, a játszóterek megnyitnak. Kormányinfó.

április 30., 14:53

Élőben közvetítettük a kormányinfót (a teljes adás) Élőben közvetítettük a kormányinfót (a teljes adás)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online sajtótájékoztatót tartott. Augusztus 15-ig nem lesznek 500 főnél nagyobb rendezvények. Májusban még nem nyitnak ki az iskolák, marad a digitális oktatás. Továbbra is lesz ingyenes parkolás. Profi sportban engedélyezik az edzést. Lehet esküvőt, temetést tartani korlátozásokkal. A magánegészségügyben feloldják a korlátozásokat.

április 30., 10:23

Májusban még nem nyitnak ki az iskolák Májusban még nem nyitnak ki az iskolák

Marad a digitális oktatás. Vidéki engedmények: sportedzések és zártkörű sporteseményeket engedélyezik, lehet esküvőt, temetést tartani korlátozásokkal, magánegészségügyben feloldják a korlátozásokat. A háromnapos hétvégére is jogosítványt kapnak az önkormányzatok. Kormányinfó.
Gulyás Gergely ismertette a járványügyi akcióterv részleteit

Gulyás Gergely ismertette a járványügyi akcióterv részleteit

kg
2020.04.04. 11:04 Módosítva: 2020-04-05 16:44:14
2056
Nyár elején kaphatják meg az egészségügyi dolgozók az 500 ezer forintos egyszeri pluszjuttatást, a kormány pedig járványügyi és gazdaságvédelmi alapokat hoz létre. A szombati kormányinfón az is kiderült, hogy Magyarországon már 85 egészségügyi dolgozónál azonosították a koronvírus-fertőzést.

március 26., 09:56
  • Percről percre

Nyáron tetőzhet a koronavírus-járvány Magyarországon Nyáron tetőzhet a koronavírus-járvány Magyarországon

A kormány gondoskodott intézkedései hatályának meghosszabbításáról, jövő kedden pedig a Fidesz-KDNP kétharmad elfogadja majd a koronavírus-törvényt. A gazdaság bezuhant, már most több tízezer munkanélküli lehet, de a járvány csak június-júliusban tetőzik majd.