Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Borsi Gergely

Petőfi sem vonatozhatta körbe a Balatont, egyelőre mi sem számíthatunk rá Petőfi sem vonatozhatta körbe a Balatont, egyelőre mi sem számíthatunk rá

Nincs konkrét javaslat a körvasúttal kapcsolatban Mosóczi László államtitkár szerint, pedig a kormány érdeke is lenne.

9 órája

Ideje megrendelni a karácsonyi ajándékokat, hogy a fa alatt legyenek Ideje megrendelni a karácsonyi ajándékokat, hogy a fa alatt legyenek

A Magyar Posta szerint négy-nyolc hét is lehet, mire megérkeznek a csomagok az EU-n kívülről.

október 29. 10:02

A vírus miatt a gödör szélén a hazai kereskedelem A vírus miatt a gödör szélén a hazai kereskedelem

A karácsonyi időszakban biztosan növekszik a forgalom, ám sok múlik azon, hogy milyen mértékben.

október 28. 16:39

Egy floridai férfi éppen a kórházba igyekezett vajúdó feleségével, amikor a nő közölte: előbb szeretné leadni a szavazatát, és csak utána hozná világra a gyereküket.

A kocsiból azonban nem tudott kiszállni, így a férj ment be egyedül. Csakhogy hiába volt nála a feleség vezetői engedélye, az ő nevében nem voksolhatott.

Végül Karen Briceno González, az Orange megyei választási felügyelet egyik munkatársa ment ki a járműhöz, miután a férj tájékoztatta a helyzetről. Az asszony így az autóban voksolhatott, kapott egy „szavaztam” matricát, és már indultak is tovább a kórházba – írja a clickorlando.com.

 

Guinness-rekordot döntött a The Ironbridge Gorge Museums, amely az Építőmérnökök Intézetével (Institution of Civil Engineers) karöltve 205 ezer Lego-darabból elkészítette a világ leghosszabb Lego-hídját. A brit múzeumban felállított építmény 111 láb és hat hüvelyk (34 méter) hosszú lett. A korábbi csúcsot az Építőmérnökök Intézete tartotta 17 méterrel.

 

David Rush aligha nevezhető átlagembernek. Az idahói férfi több mint 150 Guinness-rekordot tart, ezzel igyekszik népszerűsíteni a STEM-oktatást (tudomány, technológia, mérnöki ismeretek, matematika). Legutóbb újabb furcsa csúcsot döntött meg: egyéves gyakorlást követően 30 másodperc alatt 43-szor lőtte ki, majd kapta el szájjal a falról visszapattanó pingponglabdát – írja az upi.com. A korábbi csúcsot a brit Ray Reynolds állította fel 2018-ban, ő 34-ig jutott.

Íme a rekorddöntés videón.

 
pingpong-szaj.gif
Fotó: David Rush / youtube