Antal, Antónia
-7 °C
0 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Meghalt Colo, az első fogságban született gorilla az Egyesült Államokban. Holtan találtak rá a kifutójában, a halála oka egyelőre ismeretlen.

  Amellett, hogy ő volt az első gorilla, aki állatkertben jött világra, egy másik rekordot is tartott: ő volt a valaha jegyzett legidősebb példány is. Decemberben ünnepelte a hatvanadik születésnapját a Columbus Állatkertben. A vadon élő gorillák általában 30-40 évig élnek.

  Colo a gondozói szerint barátságos állat volt, és kedvelte az emberek közelségét. Három utóda 16 unokával, akik 12 dédunokával, akik eddig 3 ükunokával gyarapították az egyébként veszélyeztetett fajt, amiből világszerte 150-250 ezer példány él ma.

 • 16114445 10154926359254439 8288907531828046264 n
  Fotó: Noé Állatotthon

  Legyengült vaddisznó malachoz riasztották a Noé Állatotthont a II. kerületben. Meg is találták az éhhalál szélén dülöngélő, apró állatot, de sehogy sem értették, hogy mivel állnak szemben, mivel bár méretre süldőnek tűnt, nem volt csíkos, és amúgy sem tűnt olyan fiatalnak.

  Mindenesetre pokrócba csavarták és a menhelyre vitték, ahol Dr. Kertész Péter vadállatorvos megállapította: "Valószínűleg egy olyan tavalyi malacról van szó, aki valami miatt nem tudott kellően fejlődni, ezért sokkal kisebb, mint amilyennek lennie kellene. Valószínűleg a kicsi teste tartalékai most ürültek ki, és a hideg télben nem jutott elegendő táplálékhoz. Ha nem fedezik fel, bizonyosan éhen hal egyedül. Most extra szigorú karanténban van, elzárva a többi állattól, kényelemben, az istálló biztonságában. Kapott erősítőket, roborálókat, étvágygerjesztőket" - írják az időközben Lili nevet kapott Kocáról.

  És hozzáteszik: "Nem szabad elfelejteni, hogy

  bár Lili tényleg nagyon picike és nagyon édes pofija van, de ő egy vadállat.

  Most egyértelműen szüksége van a segítségünkre és így a közelségünkre, de látjuk, hogy mindez stresszt okoz neki. A lehető legkevesebbet piszkáljuk, jelenleg éppen csak annyit érintkezünk vele, amennyit nagyon muszáj. A többit majd meglátjuk, drukkoljatok Lilinek!"

  Akinek tetszik Lili, az kivételesen nem örökbefogadással tud segíteni, de a Noé Állatotthonnak mindig rengeteg mindenre szüksége van a faforgácstól a fekhelyen át az állateledelig, szóval aki segítene szeretne, csak böngéssze át a Facebook-oldalukat vagy a honlapjukat.

 • Ha valamikor, hát most! A héten nappal sem lesz olvadás, éjszaka néhol -22 is lehet, úgyhogy itt a jégringlispíl ideje! Ha van egy motoros láncfűrésze, egy csónakmotorja, meg ideje, meg egy szépen befagyott tó a közelben... na jó, most hogy végigsoroltam, belátom, a hidegen kívül azért még tényleg kell hozzá egy-két dolog, úgyhogy elég, ha megnézi, milyen jégkerék készült Finnországban, ami ugye az ezer tó országa – ötvenezer tava van –, úgyhogy ideálisabb terep mint a miénk, de azért most itt is elég hideg van, úgyhogy kipróbálhatja, ha van motoros láncfűrésze, csónakmotorja...ja, közben körbeértem.

 • Azaz Muhammad Ali, aki 1942. január 17-én született Cassius Clay néven, és aki valószínűleg a világ legnagyobb és bizonyára legnagyobb jelentőségű bokszolója volt. Amatőr pályafutása során százöt meccséből százat nyert, Rómában 1960-ban olimpiai bajnoki címet szerzett félnehézsúlyban, majd profinak állt.

  117868549

  Első 19 meccséből 15-öt kiütéssel nyert, 1964-ben profi világbajnok lett, ám címét és versenyengedélyét 1967-ben elvették tőle, mert (akkor már a Malcolm X vezette afroamerikai polgárjogi közösség muszlim tagjaként) megtagadta a részvételt a vietnami háborúban. 1970-ben térhetett vissza a ringbe, 1974-ben szerezte vissza világbajnoki övét George Foreman kiütésével, bár legnagyobb meccseit ekkoriban Joe Frazier ellen vívta. 1981-ben vonult vissza az ökölvívástól, évtizedekig Parkinson-kórban szenvedett, tavaly nyáron halt meg.

 • Felcsúton kevés olyan dolog van, amihez Mészáros Lőrincnek ne lenne köze: a polgármesteré a helyi focicsapat, ő vette meg a legtöbb állami földet a környéken, az ő cége épített kisvasutat és javít autókat a faluban, stb. Most viszont az is kiderült, hogy 

  még a felcsúti iskola büféjét is Mészáros cége üzemelteti.

  A 444.hu egyik olvasója vette észre a felcsúti önkormányzat honlapján, a település kereskedelmi szolgáltatóinak listáján, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. üzemelteti a Letenyey Lajos szakközépiskola és Szakiskola büféjét. 

  mészáros büfé
  Fotó: Csurgó Dénes

  A Mészáros és Mészáros amúgy a milliárdos polgármester legtöbbet hozó cége, amely alapvetően nem tejeskávékkal és szalámis zsömlékkel foglalkozik, hanem építőipari közbeszerzéseken indul, ezeken tavaly konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintnyi megbízást nyert el. 

 • Jó néhány nap eltelt a legutolsó havazás óta, azóta volt olvadás, volt újabb fagyás, úgyhogy a város jelentős részét jég borítja, ami eddig természetes, az már kevésbé, hogy a felelősök rengeteg helyen meg sem próbálták eltakarítani előbb a havat, most már a jeget, legyen szó utcákról vagy akár busz- és villamosmegállókról.

  De hát panaszkodni mindenki tud, meg dühöngeni is, meg combnyaktöréses idős emberekről, hasra eső kismamákról és más borzalmakról beszélni. De minek! Nézzük inkább a dolog jó oldalát, és ne csak a Facebookon nevezzük az utcákat jégpályáknak. Tegyünk inkább úgy, mint ez a Lövőház utcai, leleményes, optimista és mindnyájunknak példát mutató állampolgár, aki szó szerint vette azt a felkiáltást, hogy "Hát ezeken az utcákon akár korcsolyázni is lehetne!". (A videót az egyik Lövőház utcai étterem közölte.)

  FRISSÍTÉS: Azóta már egy tábla is megjelent az utcában, ezzel a felirattal: "A Lövőház utcai jégpálya a téli hideg szervezésében és kivitelezésében készült. A II. kerületi önkormányzat csak nem végzi a dolgát... Vigyázzanak magukra!"

 • veszprapl

  Pedig matekpélda is lehetne: ha egy Orbán-interjú meghekkelése miatt hat embert rúgtak ki, akkor a szintén a Pannon Lapok Társaságához tartozó Veszprémi Napló viccrovatában megjelent hitleres zsidóvicc miatt hányat fognak?

  A Kisbicebóca tumblr-oldal szúrta ki a megyei lap mai számának legfrenetikusabb viccét (még a digitális archívumból is elérhető), amit a Kuruc.infón és rajtuk kívül talán semmilyen más médium sem vállalt volna be. Talán nem gyávaságból.

  FRISSÍTÉS: Az RTL Klub Híradója megkereste a Veszprémi Naplót, ahol azt mondták, a viccnek nem lett volna szabad megjelennie. A Médiahatóságnál azt mondták, egyelőre nem érkezett hozzájuk bejelentés a vicc miatt.

 • A Magyarországon forgató színész az Instagramjára tette ki a fotót, ahol a #Hello Hungary felirattal pózol a kamerának. A kép helyszíne a gyanúnk szerint az etyeki filmstúdió, bár ilyen installációról eddig csak az Erzsébet téren tudtunk.

  foxxx.png

  Az biztos mindenesetre, hogy Foxx jövő héttől kezdi majd forgatni a Robin Hood: Origins című filmet.

 • Előre elárulom, hogy a kenguru :(

  Debbie Urquhart a hétvégén a Melbourne közelében lévő Westerfolds Parkban futott, amikor a semmiből ott termett egy kétméteres kenguru, és nekiesett.

  Úgy jött nekem, mint egy kamion. Darabokra tépett. Rengetegszer belém rúgott, én meg igyekeztem mászva menekülni. Amikor eltűnt, azt gondoltam, visszatér, hogy végezzen velem

  - mesélte az 54 éves nő, aki úgy menekült meg, hogy halottnak tettette magát. Miután a kenguru otthagyta, a nő kiabálva és véresen futott haza, a férje pedig kórházba vitte.

  1857ee4caf70ec45a5faad904f6947ee

  Bár csontja nem tört, így is fájdalmas lesz a gyógyulás, ugyanis a jobb karja izmait, a vállait és a fenekét 35 öltéssel varrták össze.

 • Ez itt a kreatív Mongólia, parancsoljon!

  Lehet, hogy kicsit tovább tart felállítani, mint egy magától kiugró kétszemélyes sátrat, egy autentikusabbnak számító jurtához képest pedig mindenféle kompromisszumos megoldások vannak benne, de én azért őszintén tudnék neki örülni.

  Bónusznak mongol rap aláfestő muzsikának.

 • Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyar rendőrség és a honvédség munkájának köszönhetően nincs ma Magyarországon tömeges erőszak és terrorizmus. Legalábbis a Facebook-oldalára felrakott videóban a fegyveres állomány előtt erről beszélt, holott az állomány, a nézők, és ő maga is tudja, hogy ez persze nem igaz. Nyilván úgy gondolkodik, kis ország, kis terror, ez még simán belefér, szó se essék róla. Minden ilyen eset csak belezavarna és tönkre tenné ezt az őrületesen idilli összképet, amit a miniszterelnök felvázolt. 

  Untitled-3.gif
  Brüsszel helyett magunknak kell megvédenünk magunkat, mondja a miniszterelnök, és ezt mindenki felfoghatja úgy is, a jobb felszerelés, a magasabb bérek, a korszerű oktatás és elfogadható egészségügy helyett legyen kedvesezekkel a bátorító szavakkal beérni. Mert ez az igazi nemzeti topogás programja.

  Mi, szintén fejet hajtva a fegyveres erők áldozatos munkája előtt, és együtt gondolkodva a miniszterelnökkel, legyártottuk nemzeti topogás Coub-verzióját, a ritmikus egyhelybenjárást.

 • A 39-szeres válogatott Vadócz Krisztián 10 ország 12 klubjában játszott eddig, valaha az Osasunával vendégeskedett a Nou Campban vagy a Bernabeuban.

  A 31 éves középpályás most Hongkongban van, első meccsén meg is nyerte a kupát a Kitchee nevű csapattal.

  De ennél fontosabb az a bizonyos mondat: "ha csak a pénz miatt csinálnám, aláírnék 10 évre Magyarországra."

  Egyre életképesebb tehát a pletyka, hogy a Videotonban, a Fradiban 20 ezer eurót is könnyedén lehet keresni egy hónapban. És akkor ott van még a Puskás Akadémia, amelyik körülbelül ugyanazt a bérszínvonalat teljesítette Vanczák esetében, mint a Sion.

 • Ön szerint 900 forint sok egy Bic Macért? Akkor ne menjen Svédországba, mert ott több mint 1500 forintnak megfelelő koronát kellene fizetnie érte. 

  Azt, hogy ezt a fontos információt most megoszthattam önnel, az Economist magazinnak köszönje, amely évről évre elkészíti a Big Mac indexét, amelyben összehasonlítja a szendvicsek árát világszerte. Mindez egy amolyan közgazdász viccnek indult, 1986-ban azért találták ki az indexet, hogy ezzel mérjék, hogy a dollárhoz képest mennyire van alul vagy felülértékelve az egyes országok valutája.

  Elméletileg a kereslet-kínálat hatásai miatt a valuták vásárlóértékének közelednie kellene egymáshoz, vagyis ha Magyarországon több Big Macet tudok venni ugyanazért a pénzért mint mondjuk az USA-ban, akkor a forint alulértékelt a dollárhoz képest.

  Az indexet úgy csinálják, hogy 0-nak veszik a Big Mac amerikai árát (ez 2017-ben 5,06 dollár, vagyis 1457 forint), és ehhez hasonlítják, hogy dollárban mennyibe kerül egy Big Mac mondjuk nálunk vagy épp Svédországban. Magyarországon az index szerint 900 forintba, vagyis 3,05 dollárba kerül egy Big Mac, vagyis a forint 39,6 százalékkal alulértékelt a dollárhoz képest. A svéd korona ehhez képest csak 4 százalékkal felülértékelt. 

  A világ legdrágább Big Macjéért sem kell elhagyni Európát, csak Svájcba kell elmenni, ott több mint 6 dollár egy Big Mac, Norvégiában pedig 5,67 dollár. A második legolcsóbb emeletes burgerért viszont csak át kell mennünk a határon Záhonynál, Ukrajnában ugyanis mindössze 1,54 dollárnak vagy 443 forintnak megfelelő hrivnyát kell kifizetnünk. Ennél már csak Egyiptomban tudnánk olcsóbban bemekizni.

 • Megérkezett Szerbiába a Jégtörő VI. és a Jégtörő XI., amiket Magyarország Szerbia kérésére küldött, hogy feltörjék a Dunán úszó jégtáblákat és jégdugókat, amik már eddig is hatalmas károkat okoztak.

 • Az internetes szavazásokban már nagyobb császárok vagyunk, mint vízipólóban, úgyhogy nagy égés lenne, ha nem támadna fel annyi honfitársunkban a nemzeti önérzet, hogy ne a magyar plakát nyerje a Bocuse d'Or-döntő versenyének közönségdíját.

  Ezt ugyanis a legtöbb szavazatot kapó plakát kapja, melyen Széll Tamás látható, aki kezében egy kalitkába zárt bresse-i csirkével Lyon felé veszi az irányt a magyar erdőből. A plakátot a Network 360 Reklámügynökség Kft. készítette, art directora Ruszthy Dávid, fotósa Sárosi Zoltán volt.

  Szavazni itt lehet.