Zita, Mariann
12 °C
19 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szerda éjjel jelent meg a Megnéztük Magyarország tíz legjobb pasiját című cikkünk, ami utána kikerült az Index Facebookjára is. A cikkhez, ami arról szól, hogy megválasztották az ország legvonzóbb férfiját, Csaba csak annyit fűzött hozzá:

  Úgy könnyű, hogy a legjobb pasi épp Brüsszelben van...

  (És akinek nem ugrana be elsőre: Orbán Viktor pont tegnap volt Brüsszelben, ahol egy hatalmasat vitázott az Európai Parlament képviselőivel.)

 • Ki így, ki úgy ítéli meg Orbán Viktor szerdai brüsszeli fellépését az Európai Parlamentben, de egyvalaki számára biztosan ő volt a legnagyobb sztár. Ezt a képet a német bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt EP-képviselője tette közzé egy ámuldozó poszt kíséretében a Facebookon

  Beatrix von Storch oldenburgi hercegnőről van szó, aki a német jobboldali populista párt alelnöke. Sok provokatív megnyilvánulása volt már, ezek közül talán a legsúlyosabb, amikor a Facebookon arra a kérdésre, hogy a német határon a rendőrök a menekült nőkre és gyerekekre is lőjenek-e, igennel válaszolt. Később visszakozott: csak a felnőttekre lövetett volna.

  Szerdán a hercegnő is védelmébe vette Orbán Viktort az Európai Parlamentben: „Tartson ki, Orbán úr, ön áll a jó oldalon!” – biztatta. A hercegnő ebben a posztban "Európa határőreként" ünnepli Orbán Viktort, aki "megvédi keresztény országát", "nem hajlandó elfogadni Brüsszel diktátumát" és a parlamenti vita végén még vele is szót váltott. "Olyan országokra van szükségünk, mint Magyarország, és olyan kormányfőkre, mint Orbán Viktor. Ennek a világnak a Merkeleivel tönkremegyünk" - írja a hercegnő. Vajon Orbán Viktor egyszer még német kancellár lesz?   

  18010012 1550438011664305 8800475668845643432 n
  Fotó: Beatrix von Storch / Facebook
 • "A lényeg a magabiztosság" - gondolhatta az a 43 éves nő, aki 82 csokor (közel nyolc kilogramm) katot próbált Dániából Norvégiába csempészni egy kompon. Továbbá volt nála 15 ezer dollár értékű készpénz és 81 gramm arany is.

  A kat egy Afrika magashegységeiben élő örökzöld cserje. A növény katinon nevű alkaloidot tartalmaz, ami egy amfetaminszerű stimuláns és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kábítószernek minősítette 1980-ban.

  Nem olyan ütős, leginkább izgalmat, étvágytalanságot és eufóriát vált ki fogyasztójában. Angliában például legális, Hollandiában korlátozások mellett ugyan, de hozzá lehet jutni. Norvégiában viszont tiltott, így a nő ellen jelenleg eljárás van folyamatban.

 • roga
  Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

  Az Európai Parlament kritikáit/dicséreteit Rogán Antal nem éppen a legjobb formájában hallgatta, a bennünk élő Gyurcsány Ferenccel kérdezzük: Jól alszik, Antal?!  Ma reggel beugrott, hol láttuk ugyanezt az arcot, Stewie Griffinnél:

  giphy-downsized.gif
 • Május 2-án a MOM Sportban lép fel a két lábon járó dzsesszlegenda, Chick Corea. A 22 Grammy-díjas billentyűs és zeneszerző 63 jelöléssel a negyedik legtöbbször jelölt művész a Grammy történetében. 

  Chick Corea 8
  Fotó: Get Closer Concerts

  A '60-as évek végén és a '70-es évek elején Miles Davis zenekaraiban alapozta meg tudását és karrierjét. Játszik akusztikus zongorán, szintetizátoron, szólóban vagy különböző zenekarok vezetőjeként, tagjaként. Budapesti fellépésen a Trilogy címet viselő 2013-as albumát adja elő a kétszeres Grammy-díjas bőgős, Eddie Gomezzel és Brian Blade dobossal.

  Magyarországon utoljára három éve, a Zeneakadémián lépett fel, és ki tudja, mikor jön hozzánk legközelebb a 75 éves zseni, ne hagyja ki!

 • Olvasónk, Roland gyereke egy vidéki iskolában kapta ezt a kis csemegét ebéd után. Állítólagos minirépák, amiket Roland szerint valójában répahulladékból faragtak, és enyhén aszalódva, enyhén megszáradva kerültek a gyerekek birtokába. Mondjuk a fotó tényleg nem teszi túl vonzóvá őket.

  Iskolai menzán adott ebéd utáni minirépák
  Iskolai menzán adott ebéd utáni minirépák
 • 2?c=76229166 2&h=900
  Fotó: Otthontérkép

  Nem is tippelgetnék, ki árulja, de ezúton is, előre is, őszintén elnézést kérek mindenkitől, mielőtt figyelmeztetni kéne rá. (Kösz a tippet, Klári!)

 • Nem mondanám, hogy rettegnék a kígyóktól, vagy hogy ne tudnám megérteni, ha valaki egy kicsi, békés, veszélytelen hüllőt háziállatként szeretne tartani (ami egyébként legális). Azt viszont elég nehéz megmagyarázni, mi a halálnak akar valaki egy akár ötméteresre és 160 kilósra, emberre is veszélyes óriáspitont kis kedvencnek.

  Amerikában ennek ellenére úgy gondolják, hogy miért ne, aztán amikor rájönnek arra, hogy ezek rohadt nagyok, egyszerűen elengedik őket. Ilyen óriáskígyó a burmai piton, ami a nevének megfelelően nem az USA-ban, pláne nem Floridában őshonos. Ezek az invazív kígyók aztán boldogon leöldösik az őshonos fajokat, komoly természeti károkat (is) okozva. 

  Hogy ezt mérsékeljék, a hatóságok 60 napos programot hirdettek, ez idő alatt legálisan lehet szó szerint irtani a burmai pitonokat az Everglades nemzeti park mocsaraiból. Ennek meg is van az eredménye, ami többek között egy 4,4 méteres példányban manifesztálódott:

  Florida, azon belül is Miami az egzotikus állatok amerikai importjának központja. Helyi környezetvédők már évtizedek óta lobbiznak az invazív trópusi és szubtrópusi fajok behozatalának megtiltásáért vagy korlátozásáért, sikertelenül – egyszerűen túl sok pénz van az erre épülő iparágban ahhoz, hogy eredményt tudjanak ellene elérni. Független szakértők szerint az esetleges tiltás sem változtatna semmit, sőt csak rontaná a helyzetet, hiszen a hivatalos, ellenőrzött kereskedelem helyét a feketepiac venné át. 

 • A globális vagyoni egyenlőtlenségeket és szegénységet kutató közgazdászok között viszonylag nagy az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy a szegénység csökkentésének egy elég hatékony módja az, ha egy szegényebb ország állampolgárai gazdagabb országokban dolgoznak, és a fizetésük egy részét onnan hazautalják. Az összes hazaküldött pénz egyébként jóval nagyobb annál az összegnél, amit a gazdagabb országok nemzetközi segélyekre költenek (2016-ban a Világbank becslése alapján 575 milliárd dollárt küldtek haza összesen globálisan, ami háromszor annyi, amennyi pénzt gazdag országok nemzetközi segélyekre költöttek összesen).

  Ezek miatt elég rossz hír, hogy három évtized óta először állt elő olyan helyzet, hogy egymás után két évben is csökkent a hazautalások összege. Ez a visszaesés ugyanakkor a Világbank előrejelzése alapján csak átmeneti, ugyanis a világgazdaság növekedésének beindulásával együtt a hazautalások is nőni fognak, így a nemzetközi szervezet becslése alapján 2018-ra már 615 milliárdra nőhet a hazaküldött jövedelem nagysága). A visszaesés oka egyébként nagyrészt a csökkenő olajár és a gyenge gazdasági növekedés a Perzsa-öböl országaiban és Oroszországban, ahonnan az összes hazautalt pénz 20 százaléka jön globálisan. Ezekben az országokban a legtöbb vendégmunkás Dél-Ázsiából és Közép-Ázsiából származik, így ezeket a régiókat érintette a legkomolyabban a visszaesés. Szintén nagyon rosszul érintette a visszaesés Indiát, ami a legtöbb hazautalt pénzt kapja nemzetközi összehasonlításban. A témával kapcsolatban további részletekről ebben a Quartz cikkében olvashat, sajnos csak angolul, viszont van három érdekes ábra is, amit minimális angoltudással már lehet értelmezni.

 • A Star Wars-rajongók valószínűleg felverik majd annak a rohamosztagos sisaknak az árát, amelyet 178 ezer dollárért kínálnak árverésre. Az 1976-ban Tunéziában forgatott Tatoiine-jelenethez mindössze hét darab készült belőle. A forgatás után a "legénység" egyik tagja vette magához és őrizte harminc évig.

 • Jamie Pollock (Manchester City) 1998-ban lőtt gólját tényleg nem kell sokat magyarázni. Az esernyőcsel gyönyörű, a pimaszul meglepő fejes pedig egyenesen zseniális.

  Csak egy kis hiba volt vele. A megoldást önre bízzuk.