Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hát azért, mert egy darabig nem lát, és a karjait sem tudja abban a pillanatban rendesen mozgatni, amikor a fejére húzzuk a mezét. Egy dán kupameccsen kipróbálták a módszert. Egyetlen hibája az, hogy kiállítást ér.

 • Soha többé nem lesz már káromkodás annyira faszagányos, miután a Tumblr-en doom-doom-doom előkapta Horváth Mihály várkapitány levelét Tatai Szabó Gyurkának.

  Álljék itt a legutolsó betűig megtervezett, tű pontosságú káromkodáscunami, amit magyar ember valaha kifejtett a történelemben:

  Szolgálatomnak töled való meg tagadása után, Istennek semminémű áldása ne száljon reád, Istentől el szakatkozott, menny-országhoz háttal fordúlt, disznó életű, tisztátalan, viszsza aggott, ebre ütött, kurva feleségű, huntzfut, beste lélek kurafi. Hogy nem tudtak vólt még kis korodban a’ disznók el szaggatni; avagy döglöttél volna meg a’ Budai kalafában a’ páltza alatt; avagy ölted vólna bé magadat a’ Dunába, a’ mint elkezdted vólt, Katus aszszony, hogy sem mint ilyen gyalázatban forogjon a’ Magyar név. Egy sereg disznóm vólna, azt sem merném rád bízni, tsap alja Filistéus lélek: hiszen te sem embernek, sem Istennek nem kellesz immár, dzsidázott, dárdázott, bénna kurafi: jól tudom, hogy tsak Isten nevében tartott ekkoráig az urad; mert a’ te bolondságodért, kurva az anyád, ha adnék immár egy sült répát! Legnagyobb mesterséged, tudományod az hurka fasz nyelés: azt is valami rosz, frantzúzos, trombitás inastól tanúltad, úgy hallom: el mehetsz oskola mestereddel, török meny aszszony, síró lúd mérgü bestia; kanállal fejtett szakállú, hegyes koporsóba való, fátul szakadt agg eb. Nem elég vólt-e e koráig mind a’ bolondság, mind a’ latorság, disznószaron hízott beste lélek? Tsudálom, hogy közép télben is meg nem üt a menykő számtalan sok pogány motskolódásodért; hév ónat, kénkövet, szurkot a’ torkodnak, borban válogató, kenyér vesztegelő, éhel hólt, tányér nyalogató, taknyos proscriptájú ártvány. Isten úgy segéljen, Hajnátskö váráért, mikor meg árad az Ipoly vize, egy tsolnokban veled nem ülnék, átkozott órában termett, minden jótól üres, pogánynál is pogányabb kurafi. Ezek után Isten tíged meg ne mentsen, hanem akasztófán száradj meg: fejednek koponyájában varjak és verebek szarjanak: tsontaidat az ebek széjjel hordozzák: ha pedig az hegyes koporsót inkább szereted; abban is, meg engedem, teljék kedved.

  Adassék az néhai vitézlö Tatai Szabó Lyukáts fiának, az nem nemes, nem vitézlő, sánta, bénna Szabó Gyurkának, vénségére meg bolondúlt, kerítö, vissza aggott, beste lélek kurafinak.

  Költ Szétsénben, 28. Febr. 1663.

  Sem ötséd, sem bátyád, sem jó akaród Horváth Mihály"

  Kapu

 • Ép testben ép lélek, gondolhatták többen Cambridge-ben, amikor elvállalták a felkérést, hogy szerepeljenek egy aktnaptárban. A bevételt jótékony célra ajánlották fel a képeken szereplő diákok, akik az egyetem sportcsapatainak tagjai. A fotók is sport közben vagy az adott sportágat jelképező felszereléssel - teniszütő, bokszkesztyű - ábrázolják a cambridge-i egyetemistákat.

 • A sorozat rajongói és a Snoopy-mániások valószínűleg felváltva kapnak majd szívükhöz a következő percekben, ha megnézik Leigh Lahav és Oren Mendez közös munkáját, amelyben az alkotók a Peanuts és a Stranger Things szereplőit mosták össze. A karácsonyi meghatottság garantált.

 • Most, hogy alig pár nap választ el az angolszász kultúrkör kedvenc őszi ünnepétől, amikor bandába verődött szellem-, zombi-, boszorkány-, vámpír- stb. jelmezes gyerkőcök járnak házról-házra édességet gyűjtve, a NASA kiadott egy igazán szezonhoz illő, hangulatos képet. 

  A fotó a kaliforniai Vandenberg légi bázis űrkikötőjében készült az egyik összeszerelő csarnokban, ahol a 2017-re tervezett JPSS-1 (Joint Polar Satellite System) műhold fellövésre készülnek.

  A következő generációs éghajlat és légkörfigyelő műhold az amerikai űrkutatási hivatal és a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) közös projektje, a képen pedig a United Launch Alliance (ULA) Delta II-es rakétájának orrkúpjának egyik hermetikusan becsomagolt fele látható, amint épp a tisztaszobába viszik. Mondjuk egy kicsit igazán pimpelhettek volna a védőborításon, így valahogy:

 • A Borsod Online szerint amúgy Miskolcra tényleg terveztek metrót, még 1868-ban, aztán abból se lett semmi, és ha jól tudom, Debrecen is csak kacérkodott a villamosítással, de gyorsan letettek róla, mert nem lehetett lebetonozni.

  Az időközben iparosodott miskolciak most mindenesetre elővették a terveket, legalább egy kis ismeretterjesztés erejéig, és kiállítást nyitottak, ahol bemutatták a terveket.

 • A választ, attól tartok, sosem fogjuk megtudni, de ezek szerint nemcsak Amerikában lehet a mindennapokba becsempészni Donald Trumpot, és a vele kapcsolatos vicces, jogos/kevésbé jogos és nagyon is ijesztő előítéleteket.

  trump.png

  Koppenhágában (a világ egyik legboldogabb országának fővárosáról beszélünk) például egy reklámcég a buszokra festett hatalmas Trump-portréval hívja fel a figyelmet az amerikai elnökjelöltre, akinek a szeme a busz kerekeivel együtt forog. Hibátlan alkotás, Tarlós István és Lázár János legújabb, a 3-as metró pótlóbuszaival kapcsolatos csatájába legalábbis óriási távlatokat nyithat!

 • Vagy már vett is, Emeka Obit a Buryből. Már minden elő van készítve, előszerződést is kötöttek, csak vízumgondok miatt akadt meg kicsit az üzlet. A transzferdíj hat számjegyű lesz.

  obi

  Emeka Obi középhátvéd, és azt mondják, nagyon tehetséges. Sajnos egészalakos kép vagy videó még nincs róla, vagy ha mégis, szívesen vesszük.

  (Arról nem beszélnek, hogy miért nem kosárlabdázik inkább.)

 • Ez villant az agyamba, mikor megláttam a vidám sárga foltokat az őszi lombok között. A munkások a karácsonyi díszkivilágítást hurkolták az ágakra, hogy a keményen dolgozó nagyemberek a parlament ablakából kitekintve gyönyörködhessenek az ünnep meghitt fényeiben

 • November 2-ig le kell szedni a kvótakampányos plakátokat, a Kétfarkú Kutya Párt ezért most önkéntes plakátszaggatókat keres. Az őrületes fantasztikus megagiga plakátleszedő buli péntek este 8 órakor kezdődik.

 • A Grapheine nevű dizájnercsapatnak elege lett abból, hogy hiába ők a szakemberek, akiket a laikusok épp azért bíznak meg grafikák elkészítésével, mert nekik ez a szakmájuk, a megrendelőnek meg nem, azért a laikusok mégis mindig mindent jobban tudnak, és nincs az a jó ötlet, amit ne szólnának le.

  Ezt próbálták kifejezni azzal, hogy megmutatták, szerintük mit szóltak volna a tudálékos ügyfelek, ha ők lettek volna a világ mára leghíresebbé vált plakátjainak megrendelői. Ide kattintva érhető el az összes.

 • Gerliczky Bence fantasztikus CAF villamosát nem is olyan rég posztoltuk a Mindeközbenben, de már akkor éreztük, hogy nem ez lesz itt az utolsó pesti legójármű. Egy lelkes építő, Raáb Donát küldött pár képet ízelítőnek, miket is csinálnak azok a 15 és 50 év közötti alkotók, akik egyszerre tartoznak két igen elszánt szubkultúrához: a legósokhoz és a kötöttpályásjármű-fanatikusokhoz.

  Mint írta, "ezek voltak a jobb képek, amik a jelenlegi laptopomon vannak, de az az országosan kb. 10 építő, aki ilyesmiben utazik, 4-5-ször ennyi járművet és terepasztalt termelt az elmúlt években".

  Isten tartsa meg a jó szokásukat!