Hajnalka
-1 °C
15 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már régóta rebesgetik, hogy a Nemzeti Múzeum mögötti irodaházakat elbontják,kiszabadítják az egykori palotákat, és újra szellős, meg zöld lesz az egész környék. Ehhez képest néhány hete valami egészen érdekes fejlesztésről küldött képet az Urbanistának András, aki épp rá lát a "Pollack Mihály tér backstagére".

  17197845 10155104969642767 1427067873 n
  Fotó: András / Olvasónk

  Nem igazán tudtam mire vélni a dolgot, aztán építészblogger cimborákkal végül arra jutottunk, hogy alighanem valamilyen forgatás lesz.

  És tényleg! Tegnap újabb fotókat kaptunk, s Andrásnak a helyszínen dolgozó munkások is megerősítették a dolgot.

  17506515 10155167837647767 1244311377 n
  Fotó: András / Olvasónk
  17554906 10155167837727767 735418773 n
  Fotó: András / Olvasónk

  Kifejezetten klasszul alakul, kíváncsian várjuk a végeredményt.

 • A dubaji rendőrség szupermenő luxus-sportkocsikból álló flottájának egyik tagja, egy Bugatti Veyron kapta meg a Guinness Rekordok könyve hivatalos elismerését és a leggyorsabb rendőrautó megtisztelő címét. A végsebessége 407 km/óra, ezer lóerő viszi nulláról százra 2,5 másodperc alatt. Az eddigi csúcstartó az olasz rendőrség Lamborghini Gallardója volt, szánalmas 370-es sebességgel.

  A dubaji rendőrség luxusautós különítménye 14 kocsit használ, van köztük Aston Martin, Porsche és BMW, Ferrari és Bentley is. Utóbbi kettőt ráadásul rendőrnők vezetik, amivel a nők elnyomása ellen próbál tenni valamit a hatóság. A flotta nem használja ki a motorok brutális teljesítményét, ugyanis nem autópályákon teljesítenek szolgálatot üldözésekben, hanem benn a városban, egyfajta országimázs-építő turistalátványosság szerepük van. (via)

 • Most, hogy a csapból is az Igazi Csíki Sör folyik, óhatatlanul is előkerülnek olyan régi reklámok az interneten, mint például ez, amivel 2014-ben vezette be az akkor frissen piacra dobott terméket a gyártó:

  A medvével bunyózó székely bácsit sokan viccesnek találták, kár, hogy már rögtön a megjelenéskor voltak, akik felismerték benne egy híres korábbi reklám, a halkonzerveket forgalmazó John West jó másfél évtizeddel korábbi reklámjának számos elemét:

  Persze, ma már annak is van véleménye a Csíki sörről, aki még csak alkoholt sem ivott soha, és különben is, kit érdekel egy biztosan csak véletlen egyezés, ha ilyen komoly nemzeti ügyről van szó?  

 • A csúfos eset Szenegálban történt, a Touba TV nevű csatornával, ami egyébként muszlim vallásos műsorokat nyom egész nap. Kivéve múlt hétfőn délután egytől vagy húsz percen keresztül, amikor rejtélyes okok folytán hardcore pornó került az adásba. A szabotőrt, aki becsempészte a határozottan nem odaillő tartalmat az élő adásba, egyelőre nem sikerült elkapni, de valószínűleg extrém súlyos büntetés vár rá a blaszfémiáért.

  Az persze jó kérdés, hogy mehetett a dolog teljes 20 percen keresztül, amikor egy tévéadást elsötétíteni a stúdióból aligha kerül 10-15 másodpercnél többe. Nem vették észre? Azt hitték, a rendes adás része, és mindjárt jön a csavar a sztoriban? Kíváncsiak voltak a történet végére? (via)

 • Ma kicsit megcsúsztam otthon a két gyerekkel, ezért a kávé mellé csak pár kanálnyit tudtam csórni az egyéves kislányom pempőjéből, de rendes reggelire gondolni se maradt időm. Bejöttem dolgozni, és gondoltam, majd később szerzek egy szendvicset vagy ilyesmit.

  untitled shoot-3256

  Erre itt bent várt a Szamos Marcipán ajándéka, egy méretes epertorta, amit Stöki kollégámmal kaptunk a februári cukormentes kínjaink elismeréseként, esetleg fájdalomdíjaként, vagy nem is tudom. Elég válogatós vagyok édességügyben, és semmiféle kötelezettségünk nem volt, hogy a tortáért cserébe pr-cikket írjunk, de ez a cukormentes torta tényleg finom volt (a szerkesztőség résen lévő tagjai kb. 1,5 perc alatt tüntették el), másrészt most már simán kihúzom ebédig, szóval köszi, Szamos.

  Kettő perccel később:

 • Futótűzszerűen terjed a Facebook hazai fertályán egy magyar lány története arról, hogy felvett egy fejkendőt a vonaton, mert vizes volt a haja, és nem akart megfázni. Eddig semmi különös, ugye? Akkor olvassa el a teljes sztorit, hogy mit vált ki az emberekből egy fiatal lány olyan viseletben, ami távolról emlékeztet arra, ahogy a muszlim nők öltöznek.

  A legtanulságosabbak és legelkeserítőbbek persze itt is a kommentek.

 • Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha egy fácánvadászatról hazafelé tartó Lázár János meglátja a komcsi vörös csillagos Heinekennel dajdajozó vörös mókust, így jó, hogy a lencsevégre kapott példány nem Heinekent ivott, hanem inkább egy dobozos Arany Ászokkal csókolózott a Szondi utcában.

  17239991 1247692148679585 8083596524561083856 o
  Fotó: Vadászat / Facebook

  A Bors által megkérdezett szakértő szerint azok az állatok, amelyek sikeresek a városi ökoszisztémában hozzászoktak az emberekhez, és nem tekintik az ember jelenlétét fenyegetőnek, de ezek szerint még ők is érzik, hogy Lázárral jobb nem szórakozni, mert könnyen bepörög. 

 • És ez mi más lenne, mint egy luxusóra, amiben van egy csepp a világ legöregebb whiskey-jéből. Nincs sok értelme? Persze, hogy nincs. A svájci Louis Moinet óragyaártó nem is csinált sokat az 1862-es Old Vatted Glenlivet-vel felturbózott órából, a sima acél verzióból negyven, az aranyozottból tíz számozott, gyűjtői példány van csak. Az mondjuk jó kérdés, hogy ha van arany is belőle, ki a fene venné a gagyi NB2-es acélt. Ha már cikinek érzi a Rolexet, gyorsan kapjon össze 46 ezer svájci frankot (alig több mint 13 millió forint), és siessen rendelni, amíg a készlet tart! (via)

 • Szerintem egyértelműen Vin Dieselnek kéne szinkronizálnia az asztrofizikust, de vannak azért még jó ötletek a videóban:

 • Lehet, hogy csak a macskás szubkultúra rezdüléseit még felületesen sem követő emberek számára újdonság ez, mindenesetre a dekadens nyugaton egészen meglepő divathullám van terjedőben.

  Ahogy a Washingon Post gyönyörűen eufemizálja a dolgot, "sokan szőrös gyermekként kezelik házi kedvencüket, de ezen belül is van egy szűk csoport, akik 

  a következő szintet képviselik a háziállatok humanizációja terén, és macskaalom használata helyett megosztják vécéjüket állataikkal.

  A macskák vécéhez szoktatása állítólag meglepően egyszerű és hatalmas előnyökkel jár, legalábbis a dologban hívők és hittérítők szerint:

  • nincs a büdös macskaalom orrfacsaró szaga,
  • nem hordja szét a macska a lakásban az almot,
  • nem kell takarítani az almot.

  Persze a vécét azért le kell húzni a macska után, mert erre még nem sikerült megtanítani őket.

  Azt adatok hiányában lehetetlen megmondani, hogy mekkora a macskavécés tábor, és növekszik-e, mindenesetre két új könyv is megjelent a témában, és az Amazonon is lehet kapni "vécére szoktató csomagokat", ezeknek pedig több száz értékelése is van, tehát valakik tényleg veszik, kipróbálják és értékelik is őket.

  Ha szeretné megtudni a részleteket, a Washington Post cikkében tényleg majdnem minden benne van.

 • Elképzelhetetlenül sok előnye lehet annak, ha az ember legjobb barátja űrhajós. Hogy csak egyet mondjak most, olyan jegygyűrűje lehet, amilyen senki másnak az égegyadta világon. Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség francia űrhajósa posztolta nem rég az alábbi képet a Nemzetközi Űrállomásról, a következő kommentárral:

  A másfél kilós kézipoggyászomban hoztam magammal a nyáron házasságot kötő barátaim jegygyűrűit. Épp időben fogok visszatérni, hogy a tanújuk lehessek. 

  Ha jól olvasom a gyűrű belső oldalán a vésetet, a nagy nap augusztus 14-én lesz. Ha valamivel, akkor ezzel az űrt megjárt gyűrűpárral és az asztronauta tanúval bizton lehet majd mondani, hogy ez a házasság a mennyben köttetett.

 • Szilágyi István igen népszerű karakterszínész, akit rengeteg szerepben láthattunk a tévében, a Bors sorozat Sipos urától kezdve az Indul a bakterház piócás emberéig, de a legtöbben a Keménykalap és Krumpliorr Lópici Gáspárjaként ismerik.

  Az utóbbi időben több cikk is megjelent arról, hogy a most 79 éves színész milyen nehéz körülmények között él, és végül az Auróra zenekar úgy döntött, hogy Szilágyi segítségére siet.

  A veterán punkegyüttes (melynek Szilágyi egy klipjében is szerepelt korábban) nemrég arra kérte rajongóit, hogy vásároljanak tőlük pólót 5 ezer forint értékben, és az ezekből befolyt teljes összeget a színművésznek ajánlják. Most a Fülesbagoly blog írta meg, hogy az eddig elfogyott 660 pólóból 3,3 millió forint folyt be.

  Az Auróra április 28-án, egy rendhagyó akusztikus koncerten adja majd át Szilágyi Istvánnak az adományról szóló szerződést a Prága Sörházban.