Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hétfőn New Yorkban megkezdődött az ENSZ évi rendes közgyűlése, ahova Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök magával vitte három hónapos csecsemőjét – és ezzel történelmet írt. És persze nem csak ő, hanem a 3 hónapos kislánya is, aki az eddigi legfiatalabb ember, aki megjárta a világszervezet közgyűlésén.

  A Guardian beszámolója szerint amíg Ardern beszélt, a babát a férje, a horgásztévés műsorvezetőből pár hónapja háztartásbeli apukává vált Clarke Gayford őrizte a többi ENSZ-küldött között.

  A büszke apa Facebookon több ezer ember örömére kirakta a történelmi ENSZ-belépőkártyát is, amin egy pólyás baba fotója látható. "Bárcsak lefotózhattam volna annak a japán delegációnak az arcát, akik akkor léptek be az egyik tárgyalóba, amikor épp pelust cseréltem" – írta a kép mellé.

 • Hétfőn mutatta be az új kabaláját, Grittyt az NHL-csapat, és hát nem is nagyon tudjuk mire vélni a szőrmókot.

  Dn3pUdPU8AIH800

  Gritty a csapat történetének második kabalája, az elődje Slapshot volt, és így nézett ki:

  slapshot
 • Biztos belefutottak már abba a mémbe, ami a Green's Gunshow képregény két képkockája: egy kutya igyekszik megnyugtatni magát, hogy minden rendben, miközben körülötte ég a ház. 

  this-is-fine.0

  Na, nagyjából ez történt a napokban Washington DC-ben. A Sky cikke szerint egy 74 éves nyugdíjas férfi végigvárt egy épülettüzet a lakásában, miközben a környékén lángolt minden. 

  Akkor találtak rá a kárfelmérők, amikor a tűz eloltása után terepszemlét tartottak. A hangos kiabálásra lettek figyelmesek, és miután feltörték az ajtót, rátaláltak a lakásban üldögélő férfira, akinek nem lett semmi baja, saját lábán akarta elhagyni az ingatlant, de inkább lesegítették.  

  Azt gyanítják, hogy elfelejtettek neki szólni, amikor kiürítették az épületet, ezért most vizsgálat indult az ügyben. 

 • A kormányfő a Facebook-oldalán mutatta meg Anna Adélt. Azt írta hozzá: 

  "Jó reggelt, Magyarország!"

  unoka
  Fotó: facebook.com/orbanviktor
 • Rod Rosenstein amerikai igazságügyi miniszterhelyettesről a napokban jelent meg, hogy Donald Trump elnök elmozdításán munkálkodott, és azt akarta, hogy titokban rögzítsék az elnök szavait.

  Ezek után Rosensteint behívták a Fehér Házba hétfőn, a látogatásáról pedig épp tudósított a CBS, amikor tökéletes időzítéssel bekapcsolt a Fehér Ház riasztórendszere. 

  Untitled-1

  Ed O'Keefe tudósító hangját el is nyomta a rendszer, ami azt ismételgette különböző riasztások kíséretében, hogy ez csak egy teszt.

  Rosensteint egyébként egyelőre nem rúgta ki Trump. 

 • Felkerült az Ebay-re a drága sportkocsikat gyűjtő jazz-legenda Miles Davis egyik kedvenc járgánya. Az 1980-as 308 Ferrari GTSI szeptember 18-án került fel, és az aukció 10 napig tart, amit Davis halálának 27-ik évfordulóján zárnak le. 

  A cikk írásakor az 1 dolláros kezdőlicittel induló kocsi épp 75 ezer dollárnál járt, ami nagyjából 20 és fél millió forint körüli összeg, így nem túlzás kijelenteni, hogy minimum egy kisebb budapesti lakás árát kell majd leszurkolnia a győztesnek, de ugye még hátra van kicsivel több mint 4 nap.

  s-l1600
  Fotó: beverlyhillscarclub / ebay

  Az aukció galériáját érdemes átpörgetni, mert az eredetiséget igazoló dokumentumokon kívül egy fekete-fehér kép, amin barátnője Cicely Tyson beszél Mileshoz, valamint Jim Rose turnémenedzserhez.

    

 • Nápolyban Jorit Agoch olasz művész 40 nap alatt készítette el Ernesto "Che" Guevara argentin származású latin-amerikai gerillaparancsnokot ábrázoló kétrészes falfestményét, ami egyébként 300 négyzetméter méretű.

  Hatalmas házfalakból Magyarország (azon belül pedig főleg Budapest) is elég jól áll a tízemeletes paneleknek köszönhetően, de itthon Che Guevara nem lenne annyira aktuális. Na, de akkor ki?

  Ki mutatna jól a magyar házak falán?

  • 662
   Jó lesz ide is Che Guevara
  • 451
   Rózsa Sándor
  • 235
   Savanyú Jóska
  • 105
   Sobri Jóska