Vince, Artúr
-6 °C
2 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jó, nem robot, mech, aminek a fejiben ketten driftelve irányítanak, de ez csak annak fontos, aki szerint a Tűzgyűrű (Pacific Rim) a kétezres évek egyik legjobb filmje, és ezt röhögés nélkül képes kimondani, azaz nekem. A második részben újabb (nagyobb) kaijuk esnek neki a városainknak, és ehhez még nagyobb, még táposabb védelem kell. Itt lép a képbe Pünkösd generális fia, Jake Pentecost, akit a filmben a nevetségesség határáig feszített bajusszal az arcán alakít John Boyega (Star Wars VII-VIII-IX), a Legmenőbb Jagerpilóta Ever. És majd ő elbánik ezekkel a dimenziószörnyekkel. További szereplők: Mako Mori, Charlie Day, Burn Gorman, Scott Eastwood, Cailee Spaeny, Jing Tian, Adria Arjona, Zhang Jin, Karan Brar és Ivanna Sakhno. Charlie Hunnam nem tér vissza. Bemutató: április 5.

 • maxresdefault

  A #Foglaljösszeegyscifitszarul a Twitteren terjedő új trend, olyan őrületesen vicces miniszinopszisokkal, mint pl. ez:

  Egy idegen bolygó felrobbanásának egyetlen túlélője egy földi újságnál kap munkát.

  Vagy ez:

  Egy farmer egymillió melóst gyilkol le.

  Akár:

  Han Solo tésztát zabál és androidokra vadászik.

  Itt van még bőven.

 • 1100 eurót (360 ezer forintot) fizetett négy japán diák egy velencei étteremben 4 steakért és egy sült halért. A polgármester, Luigi Brugrano a Twitteren fakadt ki, és megígérte, hogy azonnal kivizsgálják az esetet. A baráti társaság másik fele egy másik éttermet választott, és ők se úszták meg olcsón. 350 eurót (közel 115 ezer forintot) hagytak ott fejenként egy tányér tengeri herkentyűs tésztáért. 

  A japán diákok Bolognában tettek panaszt, ahol tanulóként hosszabb ideje tartózkodnak. A sajtó nem hozta nyilvánosságra az étterem nevét, de azt lehet tudni, hogy egy kínai nő nevén van az üzlet, és egy egyiptomi férfi üzemelteti. A BBC cikkéből kiderül többek között, hogy a főtér körüli részen található éttermek 1.1 százaléka van helyi tulajdonban, de egész Velence belvárosában se nagyobb az arány 50 százaléknál. 

 • A videójátékosok legalább két generácója úgy nőtt fel, hogy Lara Croftnál badassebb csaj nincs is, hiszen a Tomb Raider főhőse mindent túlél, mindenkit legyűr, mindennel tud lőni, és mindenkinél ravaszabb. Aztán jött Angelia Jolie, aki külsőleg tényleg olyan volt, mint a pattanásos kiskamaszok hagymázas szexálma, csak éppen semmi másban nem hasonlított a karakterre. Két filmet forgattak vele, de hálistennek a harmadikhoz már az az Alicia Vikander írt alá, aki sokkal tehetségesebb színész Jolie-nál. A történet Lara fiatalkorára fókuszál, azaz eredettörténetet kapunk, fatert kereső régészlánnyal, bazinagy pisztolyokkal és a színészvilág messze legrondább műfogsorának tulajdonosával, a zseniális karakterszínész Walton Gogginsszel. Hazai bemutató: március 15.

 • Ki hitte volna, hogy a festményekhez hasonlóan a fotókhoz is közel lehet hajolni, és teljes mást láthatunk, mintha csak távolról nézzük. Például, ha rákattint a képre, csak akkor látszik, hogy a két szélső fiúnak csillognak a szemei a sötétben. Az apró fényes pontokat megeszi a kép tömörítése, amikor itt a cikkben ilyen kicsiben látják.

  Nem annyira festményszerű, hogy véletlen reneszánsz plecsnit kapjon a kép, de emiatt az apró részlet miatt azért mégis belefér a sorozatba.

 • Mondjuk más kérdés, hogy milyen dolog az, hogy pár nappal a koncert előtt még nincs telt ház egy Barba Negra-méretű helyen, de mindegy, év eleje van, drágák voltak a karácsonyi ajándékok. Viszont így aki csak most kap észbe, annak sem kell lemondania a buliról, amelynek szomorú aktualitást ad, hogy az eredeti előzenekar a Decapitated lett volna, csak őket idő közben letartóztatták nemi erőszak és emberrablás vádjával - bár a vádakat azóta ejtették. De a helyükre érkező lengyel death metal együttessel, a Vaderrel is elég könnyű kiegyezni, és még a Dagoba is itt lesz 26-án este a főzenekar, a német thrash legenda, a Kreator előtt. Elég jó előjel, hogy a Vader és a Kreator is épp csúcsformában van, jobbak, mint az előző öt-tíz évben, legalábbis mi mindkét új lemezre majdnem maximális pontszámot, 9 pontot adtunk a kritikánkban. (A Kreator Gods of Violence-ére ebben a cikkben, a Vader The Empire-jére pedig ebben.)

 • Az állami prostiképzőben osztályelsőként végzett balettáncosból lett szegény ember Mata Harijának történetét itt forgatták Budapesten, de ha minden igaz, a város Moszkvát vagy tán Berlint helyettesíti benne. Vörös veréb a címe, és lesz benne titkos összenézés a villamoson, motoros üldözés a rakparton, operaházi lépcsős vonulás és extrém rúzsozás. Bemutató: március 1.

 • Valami celebeseményen sodorta a sors egymás mellé Mariah Carey énekesnőt és a Trónok harca egyik főszereplőjét. Előbbi hatalmas rajongója a sorozatnak, és szeretett volna valami exkluzív infót kiszedni Harringtonból, aki állítólag nagyon jól állta a sarat, és a beszélgetés alatt mindvégig Carey arcán tartotta a szemét. (The Sun)

 • Elég nagy dilemma lehetett, hogy Sorosra vagy Simicskára kenjék azt, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége ellen uniós nyomásra nyomozás indult. Persze volt már ezért Bajnai is felelős. 

  elios.png
 • Körbejárták az ország néhány egészségügyi intézményét - írják, és lefotózták a közismert állapotokat (a képek tényleg olyanok, mintha mindenkórházban készültek volna,  de egy kicsit talán túlságosan is olyanok, mintha egy helyről származnának), a fotókból pedig egy galériányit az Emmi elé vitt a Momentum hétfőn délelőtt. Így adnak nyomatékot a saját programbemutatójuknak, ami alapján az egészségügy reformjának állnának neki, ha lehetőséget kapnak. 

  Itt lehet megnézni a képeiket:

  Ez pedig egy egészen aktuális cikkünk, ami a munkaerő oldaláról mutatja be a hazai egészségügy bajait, európai statisztikák alapján. 

 • Átlagosan 50 másodpercenként követnek el valamilyen higiéniai hibát a német főzőműsorok főszereplői - állapította meg a német kockázatértékelési intézet (BfR) az MTI híre alapján. A szakértők különböző televíziós sorozatok 100 epizódját elemezték, figyelve a nem megfelelő konyhai higiéniára. Problémák:

  • a szakácsok a főzés során bepiszkított kezüket gyakran csak megtörlik a konyharuhában,
  • ezzel a koszos kézzel sózzák vagy fűszerezik meg az ételt,
  • két munkafolyamat között nem tisztítják meg alaposan a vágódeszkát,
  • a szakácsok vakarózás, tüsszentés vagy köhögés után nem mosnak kezet.

  A BfR szerint a televízióban látott nem megfelelő konyhai higiénia nyomot hagy a nézőkben.

  Azok, akik kifogástalan higiéniát mutató főzővideókat néznek, a recept elkészítésekor maguk is kevesebb hibát vétenek, mint azok, akik kevésbé higiénikus műsort láttak

  - áll az intézet jelentésében. Az intézet szerint Németországban évente több mint 100 ezer olyan megbetegedést jelentenek, amelyek valószínűleg baktériumokhoz, vírusokhoz vagy parazitákhoz köthető élelmiszerfertőzésekre vezethetők vissza.

 • Most nézzék meg. Nem csak a mozdulat gyönyörű, még a komponálásfanatikusok által istenített aranymetszés segédvonalait is gyönyörűen rá lehet illeszteni. Ami igazán semmit nem jelent, de ilyenkor minden fotós és képszerkesztő elégedetten csettint egyet, bólogat némán maga előtt a monitort bámulva, és halkan, nagyon halkan, azt mondja, hogy: ez igen.

  Itt lesz zavaró sárga vonalak nélkül is :

  (itt pedig a meccs összefoglalóját olvashatják)

  Ha szereti a zavarba ejtően festményszerű (véletlen reneszánsz becenéven futó) sajtófotókat, nézzen körül erre!

 • Ennél jobb már csak akkor lehetne, ha a végén ízlésesen beledobna a mixer a cuccba egy csirkeszárnyat, vagy akár egy fél csirkét, ahogy a martinibe szokás az olivabogyót. (via FOX)

  Arról egyelőre nincs hír, hogy a koktélosdi 100% marketinges móka, vagy tányleg lehet majd venni a gyorséttermekben.

 • Képernyőfelvétel (81).png

  A fenti helyreigazítás a Jezebel.com-on jelent meg, és pontosan jellemzi azt az őrületet, ami az amerikai sajtóban dúl:

  A cikkben korábban fehérnek tituláltuk Natalie Portmant. Natalie Portman izraeli-amerikai. Elnézést kérünk.

  Eszem megáll.

 • Úgy tűnik, Bradley Harrison nagyon szereti a fánkot, ugyanis azután, hogy négy éve több betörés miatt letartóztatták egy fánkevőverseny után, most megint elkapták a rendőrök, ezúttal azért, mert betört egy fánkboltba.

  TELEMMGLPICT000151995252 trans NvBQzQNjv4BqlOJM9GpJAqJTzSygKXFYC

  Az egészben az a legviccesebb, hogy a férfi négy éve tűzoltókat és rendőröket vert meg az észak-karolinai fánkevő versenyen, amit amúgy egy bűnözésellenes esemény keretein belül rendeztek meg. A nagyszerű teljesítményt (nyolc bevonatos fánk két perc alatt) beárnyékolta, hogy már ekkor is több betörésnek volt ő a legfőbb gyanúsítottja, néhány nappal később pedig le is tartóztatták.

  Akkor három év felfüggesztettet kapott, aminek éppen októberben lett vége, de nem bírta egy hónapnál tovább, novemberben rögtön betört egy Dunkin' Donuts fánkboltba. Azt nem tudni, hogy evett-e amúgy fánkot, mindenesetre az biztos, hogy jelenleg előzetesben van, hétezer dolláros óvadék ellenében szabadulhat.

  (Telegraph)