Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mint korábban megírtuk, a rendőrség nyomoz a Basky néven Banksy stílusában alkotó ismeretlen művész ellen, aki megénekelte már Orbán Viktort vonaton ülve, újabban pedig repülővel közlekedve is. A rendőrség megkereste a Kétfarkú Kutyapártot, akik a művészetet hívták segítségül a válaszadáshoz. 

 • 35921713 10156337923136760 9217029345116160000 n
  Fotó: Arnold Schwarzenegger / Facebook

  Nem, nem kell hozzá Orbán Viktornak, esetleg Andy Vajnának lenni, hogy a nagy találkozás megvalósuljon. Vajna Tímea megsúgta (instagramján megosztotta), hogy sikerült fánkfüggővé tenni Conan, a barbárt. De A menekülő ember annyira nem tud szabadulni Vajnáné cégének termékeitől, hogy Két tűz között is Piszkos alkut kötne egy Ovizsaruval, csak az Arany János utca 19-21-ben reggelizhessen szinte minden reggel. Legyen akár Junior, esetleg Ikrek, ön is Kommandózhat az üzlet előtt, hogy elcsíphesse Az utolsó akcióhőst, mielőtt még Hull a pelyhes. Lehet, hogy csak A hatodik napon fog felbukkanni Az igazság nevében a Ragadozó, de az minden bizonnyal maga lesz Az Amazonas kincse.

  Tehát Schwarzenegger a Mr. Funkban szokott reggelizni szinte minden nap. Aki szpottingolni akarja, annak érdemes a környéken lennie. Hogy a színész mikor szokott reggelizni, azt Vajna Tímea nem osztotta meg követőivel.

  A dőlt betűvel szedett részek pedig egy-egy Schwarzenegger-filmet rejtenek.

 • Csak akkor repülök, ha nagyon muszáj. Gyűlölöm a repülőtéri tömeget, az átkozott műanyag dobozokat, amibe bele kell tenni az övet, és ezután fél kézzel tartanom kell a nadrágomat, hogy ne csússzon le térdközépig. A parfümboltokat, a hitelkártya-ajánlatokkal elém toppanó hoszteszeket, a szűk műbőrüléseket, a nemlétező lábteret és a művigyorral előadott Mit tegyünk vészhelyzetben? performanszokat. 

  repcsi.gif

  De ez mind semmi. Ha most Angliába utaznék, mit utálnék a legjobban? Ezt:

 • Kollégáinknak épp ezekben a percekben ad interjút Budapest főpolgármestere. Tarlós Istvánnnal/ról több anyagot is forgattunk, az én kedvenceim a következők:

  Ennek apropóján kiváncsiak lennénk, hogy

  Ön melyik Tarlóst szereti legjobban?

  • 709
   Egyiket sem, puzsérista vagyok
  • 337
   A vagány rokker Tarlóst
  • 269
   A női öltözőbe belógó Tarlóst
  • 253
   A Red Bullt betiltó Tarlóst
 • Megszünteti a kormány a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását, a módodító indítványt akár már kedden elfogadhatják. A Fundamenta-Lakáskassza oldalai pedig sutty, elérhetetlenné váltak, a felirat szerint rendszerkarbantartás miatt. Vagyis nem amiatt, amire mi is, és esetleg ön is gondol, vagyis hogy a hír hallatán a látogatók megrohanták az oldalt, hogy még ma gyorsan beleugorjanak a lakástakarék-programba.

  Az oldal később életre kelt, majd megint lehalt.

  Önnél megy?

  • 1693
   Döglött
  • 1294
   Hasít
 • Létezik cuki galamb is, méghozzá az óriás gyümölcsgalamb, maori nevén a kereru. A kereru nagy testű, mintegy félméteresre megnövő galambféle, amelynek jellegzetes tollazata a hátán és a fején zöld, a hasán fehér. Érett gyümölcsökkel táplálkozik, s mivel az a szervezetében megerjed, előfordul, hogy a kereru leesik a fáról, mert "megrészegülve" nem képes kapaszkodni. 

  Kereru fizetésnapon mulat
  Kereru fizetésnapon mulat
  Fotó: Picasa 2.0 / Wikipedia

  A kereru lett idén Új-Zélandon az Év madara választás nyertese. Az internetes szavazásban a madárszeretők tízezrei vettek részt az iskolásoktól a nyugdíjasokig. A versenyt megzavarta, hogy több száz voks érkezet ausztrál számítógépekről, ám ezeket még időben sikerült kiszűrni. Hamis szavazatokkal már a korábbi években is megpróbálták megváltoztatni a verseny állását. Idén rekordszámú, 48 ezer szavazatot adtak le az új-zélandiak az év madara választáson. (MTI)

 • henry cavill.png
  Fotó: instagram

  Egy rövid, amolyan csendesülős videót osztott meg a hazánkban forgató színész. (Itt készül a Netflix új sorozata, a Witcher, aminek ő a főszereplője.) Az Instagramra felrakott posztból kiderült, hogy Cavill egy kertes házban él itt Magyarországon, és vasárnap reggel a fűben ülve rá is jött, hogy a háttérben szálló repülőgép zaja és a közelben lévő furcsa madár hangja sem tudja megzavarni azt a csendet, azt a békét, amit érez.

  Another piece of the puzzle #MyEverence #InkThisMoment

  Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés,

 • Ha mindig is kíváncsi volt, hogy néz ki egy zárka, vagy milyen udvaron sétálnak a rabok, de nem szívesen próbálná ki belülről az élményt, most otthona megszokott nyugalmából megnézheti, hogy néz ki a kis szoba, ahol akár hosszú évekig többedmagával él valaki.

  Megújult ugyanis a hazai börtönöket felügyelő BVOP (Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága) honlapja, és ezen a korábbinál sokkal érthetőbben, fogyaszthatóbban és átláthatóbban mutatja be a börtönök, fegyházak, fogházak életét.

  Lett Instagram-oldaluk és Youtube-csatornájuk is, az új honlap pedig tele van informatív videókkal (például arról, hogy mit jelent egyáltalán a büntetésvégrehajtás, hogy miként lehet jelentkezni smasszernek), Tudta-e? típusú fun fact-ekkel (jobb oldalt lévő kis villanykörtére kell kattintani), a legszuperebb pedig hogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről.

  Itt a honlap, itt az Instagram, itt a Youtube.

 • Screenshot 2018-10-15 at 11.19.41.png

  Fontos üzenet a magyar népnek címmel posztolt videót a holland köztévé egyik műsora a Youtube-ra. A magyar kormány új propagandakampányára válaszoló klip az NPO 3 csatorna Zondag met Lubach című szatirikus műsorának Magyarországgal foglalkozó blokkjának végén ment le, az egész adás negyedórás részlete itt tekinthető meg.

 • A 40 győzelemmel álló Deontay Wilder bocsánatot kért, miután kiütött egy kabalafigurát a Nacion ESPN műsorában, amiben a WBC világbajnoka a december 1-jén Tyson Fury elleni, közelgő meccsét promotálta. A hírek szerint a jelmezben elterülő férfinak eltört az állkapcsa.

  Wilder tagadta, hogy azért ütött volna ekkorát, mert nem gondolta, hogy egy élő ember van a jelmezben. Azt írta az Instagramján, hogy őszintén bocsánatot kér, és ha valóban megsérült a plüssember, akkor személyesen szeretné meghívni a decemberi meccsre. (BBC)

  DeontayWilder.gif
  Fotó: newcol / Twitter
 • Clickbait.png

  Német Tamás kolléga videós sorozata előtti tisztelgésül itt egy közel sem teljes válogatás a Blikk és a Bors mai online címlapjairól:

  Képernyőfelvétel (22).png

  Harminc évvel ezelőtt.

  Képernyőfelvétel (18).png

  Áll egy fehér blúzban.

  Képernyőfelvétel (20).png

  1966-ban.

  Képernyőfelvétel (19).png

  Valami főzőműsorban összetévesztette az édesburgonyát a krumplival.

  Szívesen.

 • Bezárt a Valyó, Budapest legjobb szabadtéri permanens fesztiválja, és ez igencsak megviselheti az emberek lelkét. Főleg, ha az utolsó napokon a jókedvük mellett mondjuk a pénztárcájukat is elvesztették.

 • Csak épp nem veszi észre.

  Ahogy péntek reggel ezeknek a kínaiaknak sem tűnt fel a reggeli személyzeti összeröffenésen, hogy valami nem stimmel a plafonon.

  Csak egy másfél méteres piton pottyant közéjük az égből.

  Millimétereken múlt, hogy nem valamelyikük fején landolt.

  De ezek a kígyók már csak ilyen csintalanok, ugye, Feri? Kígyóznak.

   (RT)

 • Mivel a Föld nem lapos (tényleg nem), nehéz lapos felületen (térképen) ábrázolni. Az ismert világtérképeken éppen ezért az úgynevezett Mercator-vetület látható, amely ugyan jobban érzékelteti a távolságok arányát¹, de a földrészek méretaránya nem a valóságot tükrözi. Az alábbi GIF azt mutatja meg, hogy igazából mekkorák az egyes területek egymáshoz képest. Ok, így meg nem érnek össze a területek.

  Egyébként ahogy arról írtunk már korábban, a Mercator-térképeket egyes iskolákban már el is kezdték lecserélni másra.

  Ezen az oldalon interaktív módon összehasonlíthatjuk az országokat, ez pedig egy videó néhány konkrét példával:

  (via: landofmaps)

  1: Frissítés: Ahogy arra Tamás nevű olvasónk felhívta a figyelmet, valójában a Mercator sem távolságtartó vetület és a távolságok különböző mértékben torzulnak a pozíció függvényében ezért az egymáskoz képesti arányaik sem maradhatnak meg. "A gömbi távolságokat nem lehet távolságtartóan leképezni síkra, kivéve a pontokban értelmezett távolság grádiensek arányát az egyes vagy összes irányokban, de globálisan az arányok így is pontról pontra változnak a valósághoz képest."

  Screen Shot 2018-10-14 at 16.49.36.png