Lenke
17 °C
29 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk küldte a képet arról, hogy mit művelt a délutáni zuhé Dél-Pesten. 

  lurdy
  Fotó: Olvasói fotó / Index
 • Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása 2019 év madaráról. A legtöbb szavazat a gólyatöcsre érkezett, ezért a civil szervezet ennek a madárnak, illetve élőhelyvédelmi lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik kiemelten a jövő évben. A második legtöbb szavazat a nagy pólingra érkezett, a gulipán a harmadik helyen végzett.

  golyatocs fekvokep apaj 20150730 orban zoltan 0001
  Fotó: Orbán Zoltán / mme.hu

  Mint az MME írja, a 2019 év madara címet elnyerő gólyatöcs kopár, sekély vízborítású helyeken, laza telepeket alkotva, és egyesével is költ. Magyarországon rendszeres fészkelő, a költőpárok száma az adott év csapadékviszonyaitól függően 200-1000 pár között alakul. Főleg vízi rovarokat és más gerincteleneket szedeget össze a víz színéről és a partról. Tavasszal, március-áprilisban érkezik meg a trópusi Afrikából, a költési időszak végén korán útra kel, többségük augusztusban el is hagyja hazánkat. Fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 ezer forint.

 • A reggeli dugóban araszolva állt meg a szíve egy 60 év körüli sofőrnek, akit a kormányra borulva vettek észre az autósok, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Többen megálltak és azonnal a segítségére siettek, négyen kiemelték a férfit a járműből és egy takaróra fektették. A mentésirányító segítségével végzett vizsgálat után azonnal megkezdték a férfi újraélesztését.

  A csapattá alakult laikus életmentők profi módon váltották egymást a mellkasi kompressziók közben a hamar helyszínre érkező mentőmotor kiérkezéséig. Végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően stabil állapotban, esetkocsi szállíthatta kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk! A négy elsősegélynyújtónak köszönjük az életmentő segítséget, bajtársainknak gratulálunk!

  A Blikk úgy tudja, hogy az eset Budán, az Alkotás úton történt, és egy közeli irodaház ötödik emeletén dolgozók is látták az esetet, közülük ketten azonnal lerohantak a bajbajutott emberhez és segédkeztek a mentésben.

 • Mi is megírtuk, hogy önkéntesek írásban jelentkeztek a János kórház igazgatójánál, hogy ingyen kitakarítanák az egyik teraszt, amit benőtt a gaz és tele van szeméttel. Az önkéntesek azonban öt napig nem kaptak választ, míg a sajtó fel nem karolta az ügyüket. Aztán az igazgató visszaírt nekik, hogy hétfőn, azaz ma mehet takarítani egy kisebb csapat. 

  37340835 1851327891580519 584540814147846144 n

  Aztán, láss csodát, hétfőn mégsem kaptak lehetőséget a takarításra. Mint egyikük a Facebookján írta, 

  8.20perckor(!!!) kaptam egy telefont az igazgatóságról, hogy köszönik, de már kitakaritották a teraszokat a saját takarítócégükkel és egyéb "munkát sem tudnak nekünk adni"... *** már itt ültem a folyosón. Pénteken velük beszéltem meg mindent.

  Mondjuk a lelkes önkéntesek még mindig jobban jártak, mint a Kutyapárt aktivistái, akik például hiába ültetnek virágokat a lerobbant parkokba, a legtöbbször eltávolítják azokat. 

 • Egy öreg kenyereskosárban találták meg David Bowie első demóját. A kazettán a még 16 éves Bowie hallható, aki a The Konrads nevű zenekar tagjaként az I Never Dreamed című számot adja elő. A Guardian azt írja, hogy most árverésre bocsájtják a szalagot, és több, mint 10 ezer dollárt is fizethet érte valaki.

  A felvételt a zenekar dobosa találta meg, költözéskor nézte át, hogy mi van nagyapja régi kenyereskosarában. 

 • A kormányfő a Facebook-oldalán dicsekszik el azzal, milyen sok fontos emberrel találkozott a kemény munka utolsó napjaiban, de végre ő is élvezheti a nyarat. Valami ilyesmi lehet a megfejtése ennek a csodás montázsnak.

 • Péntek éjszaka egy 19 és egy 20 éves császári fiatal jó ötletnek találta, hogy eltolja a településen kiállított 19. századi tűzoltó lovaskocsit, ami pántokkal volt rögzítve. Pár centit sikerült csak tolniuk a szekéren, amikor a rögzítőpántok felszakadtak és a lovaskocsi kerekei eltörtek. Ezután a két suhanc futólépésben távozott.

  kép 1 89
  Fotó: Police.hu

  A rendőrök azonban vasárnap azonosították és kihallgatták őket. A beismerő vallomás után gyorsított eljárásban állhatnak bíróság elé rongálás miatt.

 • Biztos az önök munkahelyén, sőt, ha mondhatom ezt, kortársaim és nálam fiatalabbak a ti munkahelyeiteken is visszatérő problémát jelent az eltűnő bögrék rejtélye (már persze ha a munkahelyük nem egy toronydaru tetején, egy csőszkunyhóban vagy más magányos térben van). Tudják, amikor reggel a konyhában vagy más közös helyiségben a bögrék száma még x – ahol x ugyan mindenképpen kevesebb, mint az adott térben dolgozók száma, de a különbség nem vészes –, de a nap folyamán ez a szám gyorsan és visszafordíthatatlanul fél, egyharmad, egytized x-re, majd elég hamar 0-ra csökken.

  Az eltűnt bögréket napközben képtelenség megtalálni – nincsenek a mosogatóban, a konyhaasztalon, az íróasztalokon, sem a cigizésre használt vécékben, a cigizésre használt ablakokban, vagy a cigizésre valóban kijelölt helyeken –, vagy ha meg is találjuk, általában olyan állapotban vannak, hogy vegyvédelmi felszerelésben állnánk csak neki a tisztításuknak (és nem, nem erre az esetre gondolok). Ebből lett elege Vikinek, aki kemény üzenetet tett közzé a bögretolvaj és -megbecstelenítő kollégának. Azt hiszem, sosem szeretnék Vikivel egy sötét sikátorban találkozni, különösen nem egy bizonytalan eredetű és/vagy állapotú bögrével a kezemben.

 • Dárdai Pál lett Mészáros Lőrinc vadonatúj  sportszermárkájának, a 2Rule-nak a reklámarca, és itt a reklám is a két főszereplővel, Dárdaival és a turullal, bár az üzenet nem annyira világos, mi is akar lenni.

  vlcsnap-2018-07-22-14h52m09s486.png

  Dárdai rémálom közben forgolódik az ágyban, sportágak villannak fel (kerékpár, úszás, kézilabda, futball – nyilván ide törnének be a 2Rule-lal) aztán az álmából felriadó, kocsiba pattanó Dárdait egy megelevenedő fémturul kezdi követni (üldözni?), hogy aztán egy stadionban kössenek ki (ide már három turul érkezett...), ahol Dárdai is szárnyakat kap.

  Az effektek, a zene, mind olyan, mintha valami akciófilm előzetese lenne, csak remélni tudjuk, hogy egy 1,5 órás verzió is lesz Dárdai és a turulok kalandjából.

 • Egy hete írtuk, hogy a vasárnap este Zágrábból induló és a Balatont is érintő Agram nemzetközi gyorsvonaton több mint 100 embernek állnia kellett, mivel a MÁV csak három kocsival indította el a vonatot. Volt, aki a WC-n ülve vészelte át a több órás utat.

  A Közlekedő Tömeg a Facebook-oldalán írta meg, hogy most vasárnapra írásunk és az egyesület levele nyomán a MÁV plusz két kocsit kapcsolt a szerelvényhez, így mindenki kényelmesen tehette meg az utat a Balatonról Budapestre.

  Örülünk, hogy a vasúttársaság az utasigényekhez alkalmazkodva javított a szolgáltatási színvonalán!

  - írják bejegyzésükben. Ehhez már csak annyit érdemes hozzátenni, hogy köszönjük!

 • Ha eddig Ön azt hitte, hogy az ENSZ független, tévedett. 

  Természetesen Soros György miatt nem független. Ezt a Magyar Idők leplezte le.

 • Jó, persze, mindannyian tudjuk, hogy a Borsnál  sem gondolhatják ezt komolyan, csak parancsot teljesíthetnek, mindenesetre a bulvárlap is beleállt abba a sztoriba, aminek a lényege: ha valakinek pénze van, esetleg drága bundagyűjteménye, akkor az rossz ember, aki inkább ne is próbáljon segíteni a szegényeken.

  Persze nem magától lett ilyen hülye a Bors újságírója, hanem azért, mert most ezt a vonalat kell követni. Ezt megelőzően az origo nevű akármi is arról írt, hogy a jobbikos Varga-Damm Andrea, aki Orbán Viktor irodája előtt várja, hogy a miniszterelnök válaszoljon neki devizahitelesek ügyében, inkább ne segítsen a devizahiteleseknek, mert - és itt egy hatalmas logikai csavar jön! - ötvenmillió forintos BUNDAGYŰJTEMÉNYE van.

  Tényleg ez a sztori, nem vicc. 

  Mert persze lehet valaki ellenszenves csak azért, mert van egy drága bundagyűjteménye és ezzel még dicsekszik is. De mi köze ehhez annak, hogy politikusként segíteni akarja a devizahiteleseket? Nem igazán látom az összefüggést.   

  Frissítés: úgy látszik, a hülyeség fertőző, most látom, hogy ez a bundás történet még a Ripostban is sztori. (Korábban véletlenül Blikket írtam, a blikkeseket ezért megkövetem, bocs!)