Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 2004. október 16-án kezdett megváltozni a futball egy Espanyol-Barcelona spanyol bajnokin, amikor a 82. percben Frank Rijkaard Barca-edző pályára küldte a 17 éves Lionel Andrés Messi Cuccittinit.

 • TDAS5547-772x514

  A Rockin' 1000 idén Firenzében tolta, ahol Kurt Cobain özvegye is ott volt sőt, együtt játszott velük. Az ezerben vannak magyarok is, óriási buli lehetett nekik is.

 • hanem az, hogy ez egy céklatorta, ami megnyerte a  Magyarország Cukormentes Torták versenyét. Eleve csak olyan recepttel lehetett pályázni, ami nem használ se cukrot, se lisztet, de a zsűri értékelte a legfinomabb, gyógynövényt tartalmazó tortát is. Így nyert Kunsági Gabriella a Szép kis mákvirág nevű tortája. 

  Fotó: Györgytea
 • Miközben éppen megdől a negatív vízállás rekordja Budapesten, újra látványosság lett az Ínség-szikla, amit most egész közelről meg lehet most nézni anélkül, hogy bokáig merülnénk a Dunában. 

  Olvasónk, Ricsó küldött nekünk néhány képet, amin elég jól kijön, milyen állapotok vannak Ínség-szikla környékén, kisebb kősivatag alakult ki a budai parton, a Gellért-hegy lábánál. A rekordalacsony vízállásról itt írtunk bővebben.

  Ez pedig a kilátás az Erzsébet-híd felé:

  Fotó: Olvasónk
 • A Pécsi Stop vette észre Grób Gábor, pécsi KDNP-s politikus oldalán, hogy a közgyűlési képviselő, aki lakástakarékban is utazik, még lecsapott az utolsó pár órára, és mielőtt a kormány kivégzi a lakástakarékokat, ő még gyorsan összehoz néhány üzletet.

  Grób azon kívül, hogy a KDNP pécsi közgyűlési képviselője, a párt országos elnökségének is tagja.

 • 2016-ban adták át a Minnesota Vikings NFL-csapat új stadionját, az elég vagányra sikerült üvegfelületekből álló U.S. Bank Stadiumot Minneapolisban (ez volt egyébként az idei Super Bowl helyszíne is), lehet viszont, hogy elég nagy baj van a nyugati pályafél 27-es yardvonalával:

  minden jel arra mutat, hogy a vonal el van átkozva.

  Legalábbis két súlyos áldozatot már szedett a pálya ezen pontja:

  • most vasárnap a Minnesota Vikings 2018-as drafton kiválasztott elsőkörös játékosa, a védő Mike Hughes szenvedett térdszalag-szakadást, amikor a lába aláfordult.
  screen-shot-2018-10-15-at-4-42-11-pm-copy?w=1000&h=569
  • Egy évvel korábban ugyanitt szenvedett ugyanúgy térdszalag-szakadást a Vikings 2017-es draft első körében kiválasztott játékosa, a futó Dalvin Cook.
  screen-shot-2018-10-15-at-4-26-46-pm-copy?w=1000&h=563

  Vagy az átok, vagy pedig a nagyjából százmilliárd az egyben esély, hogy két elsőkörös draft pick ugyanolyan sérülést szerezzen a pálya ugyanazon pontján. Tehát nyilván az átok.

  via FTW

 • Kaptunk néhány képet a Fiumei úti sírkertről, pontosabban az utak siralmas állapotáról. Azt olvasónk is elismeri, hogy amióta a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) fennhatósága alá tartozik a temető, nem csak negatív változást lehet tapasztalni. A bejáratnál lévő látogatóközpontot folyamatosan fejlesztik, de „a korábbi kedves személyzetet már nem látni, a virágboltot is felszámolták, helyette drága virágboltot létesítettek, új eladókkal”.

  Olvasónk (akit nevezzünk mondjuk Klárinak) nem hagyta annyiban a dolgot, írt a NÖRI-nek a helyenként 2-3 méteres kráterek miatt, de csak annyit válaszoltak neki, hogy az utakat folyamatosan karban tartják.

  A képeket elnézve mi csak annyit javasolnánk, hogy nagyon óvatosan lépkedjen, aki kilátogat a következő hetekben, hónapokban.

 • A tízéves Collier óriási Foo Fighters-rajongó, és a banda Kansas Cityben tartott koncertjén találkozhatott végre kedvenc zenészével, Dave Grohl frontemberrel. De az igazi menőség ezután jött, mert Grohl megkérdezte tőle, hogy milyen számokat ismer.

  Collier rávágta, hogy egy csomó Metallica-számot tud, szóval a kezébe nyomtak egy gitárt, és nekiálltak az Enter Sandmant játszani a bandával, miközben Grohl énekelt. A srác ráadásul totál lazán nyomta le a saját részét. 

 • És egy másik kanadai hokisztárt, Nathan MacKinnont, akik beálltak hozzájuk egy meccsre. Igen, tényleg kenyai hokisokról beszélünk: egy kezdeményezéssel Kanadába mehettek játszani, kaptak szerkót és két übermenő csapattársat.

  Nem csoda, hogy teljesen meghatódtak.

 • A Manchester melletti M60-as autópályán állítottak meg a rendőrök egy piros Citroent, ami nem volt különösebben jó formában, a sofőr viszont úgy gondolta, hogy simán belefér az, hogy ilyen állapotú autóval közlekedjen:

  DpnB4gEWkAANpoD
  Fotó: CapitalScotNews / Twitter

  A rendőröket amúgy a többi autós riasztotta, akik attól tartottak, hogy balesetet okozhat az autós. Később a gyorsteszt kiderítette, hogy kábítószer hatása alatt állt. 

 • Az amerikai belpolitika igazából már a 2016-os elnökválasztási kampány beindulása óta olyan, mintha egy nagyon sok lsd-t fogyasztott, nagyon rossz kabarészerző álmodná - és most, a kongresszusi választások célegyenesében minden szereplő rátett még két lapáttal. A legújabb, teljesen szürreális sztori főszereplője Trump elnök (naná), illetve Elizabeth Warren szenátor, akit sokat a 2020-as elnökválasztás titkos favoritjának tartanak demokrata oldalról.

  Trump ennek megfelelően ekézi is őt minden adandó alkalommal, leginkább arra kihegyezve a kifinomult intellektuális humorbonbonok szőnyegbombázását, hogy Warren indián (vagy ha az már nem PC: őslakos amerikai) származásúnak vallja magát. Pár hónapja egy beszédében addig ment, hogy kijelentette, ha Warren csinál egy DNS-tesztet, és bizonyítja, hogy tényleg indián vér csörgedezik az ereiben, ő felajánl egymillió dollárt egy szabadon választott jótékonysági szervezetnek.

  Hát, Warren most benyújtotta a számlát, a Stanford elitegyetem egyik professzorával csináltatta meg a genetikai elemzést, ami kihozta, hogy valamikor a 6-10 generációnyi múltban a szenátor asszonynak bizony volt egy indián őse. Ami azért, lássuk be, elég homeopátiás érvelés, hogy az egyik dédapám egyik dédapja indián volt, tehát én is az vagyok - de hát ez van, nem volt kikötve, mennyire kell genetikailag őslakosnak lenni.

  Trump a lehető legtrumpabb módon reagált, kijelentette, hogy ő sosem mondott ilyet. Mutatjuk is, mit nem mondott soha:

  Az egymilliós adomány címzettjeként Warren egyébként egy bántalmazott indián nőket és gyerekeket segítő alapítványt jelölt meg.

  (via)

 • Mert hát minden nézőpont kérdése: a Nemzeti Sport például "Ez őrületes volt" címmel számol beaz Észtország elleni 3-3-as Nemzetek Ligája-meccsről, az ajánlóba még odafért egy hihetetlen jelző is. 

  Végül is, mindez alig valamivel 2 évvel a 2016-os Eb-szereplés után tényleg hihetetlen és őrületes egy kicsit. 

 • 17765685 b7f0ec389485b1c5cf7ba215fd647789 xl
  Fotó: sasy / Indafotó

  Tulajdonképpen nem is tudok többet elmondani annál, mint ami a címben van, de azért jöjjön a szon.hu beszámolójának a Nyíregyházán hétfőn történt esetről:

  • egy VW és egy Opel ütközött egymással
  • az Opel volt a pizzaszállító, ami felfutott a járdára, és egy gyros büfének ütközött 
  • sőt, egy táblát is döntött
  • a rendőrök előállítottak egy részeg embert, aki beállt forgalmat terelni, ezzel még nagyobb bajt okozhatott volna
  • a mentők egy személyt kórházba vittek, a rendőrség eljárást indított a felelősség tisztázására,

  ¯\_(ツ)_/¯

 • Screenshot 2018-10-15 at 11.04.30.png
  Fotó: Twitter

  KIA ORA, MATE! Ezt a feliratot ragasztotta Új-Zélandon az automatáira a Coca-Cola. A Mate (haver) szót világszerte előszeretettel használják az angolul tudok, a fiatalabbaknak pedig M8 formában lehet ismerős.

  Azonban maori nyelven a szó a halál megfelelője, mint azt a híres Haka Ka Mate-ben is szerepel.

  Persze nem csak az óvatlan és félrefordítások okozhatnak galibát, hanem a körültekintés nélküli névadás is, amire több példát is tudunk, a Seat Ronda és a Suzuki Libero sem volt túl szerencsés a magyar piacon, a 2015-ös belpolitikai események pedig új fénybe helyezték a Hyundai Getz nevét.

  Apropó hülye nevek, a 10 évvel ezelőtt fel-, majd feledésbe merült kormánynegyedre is kiírtak névpályázatot, akkor az Elkúr-lak lett a befutó.

 • Nyáron idősebb Cristiano Ronaldóval együtt természetesen a fia, Cristiano Jr. is a Real Madridból a Juventusba szerződött. Gyorsan felvette az olasz ritmust a kis 8 éves, a klub U9-es csapatában ilyen gólokat lőtt a hétvégén:

  Az első szenzációs, ahogy szegény másik kisgyereket elküldi, meg aztán ahogy a kapussal szemben talppal elhúzza a labdát. Tehetségesnek tűnik.