Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Így néz ki Európa a kínai internetezők sztereotípiái szerint. A Foreign Policy térképén minden ország neve mellé azt a kifejezést írták, ami a leggyakrabban szerepel a kínai internetezők kérdéseiben. Az eredményeket a helyi legnépszerűbb kereső, a Baidu algoritmusa hozta ki a keresőbe írt csillió kérdésből, hogy aztán ezek alapján ajánljon keresési javaslatokat a felhasználóknak.

  A sztereotípiák szerint a hollandok például magasak, a dánok bálnákat gyilkolnak, a spanyolok részéről pedig érthetetlen, miért nem annektálták már rég Portugáliát.

  Magyarország pedig egyenlő a tartózkodási engedéllyel. Ami azért van egy országimázs, és valamit sejtet a letelepedésikötvény-biznisz méreteiből.

  A térkép 2015-ben készült, ezért megnéztük, ma mi a helyzet Magyarország vonatkozásában. Nos az országnevet beütve az automatikus javaslat a "Magyar nemzeti adósság bevándorlás" keresőkifejezést javasolja, szóval túl sokat nem változtak a dolgok.

  (Illusztrációnkon az FP térképét lefordítottuk.)

 • Sokat nem kell magyarázni a címet, a Bundesliga 2-es futballista nem rokona a svédnek, de ugyanolyan gólt tud sarkazni. A hétvégén a Bochumnak rakta be sarokkal.

 • Régóta szeretne magának vagy szeretteinek új állapotúnak mondott csillagrombolót? Itt az esély, ne késlekedjen!

  29433217 1877223339002447 4718369832079196160 n
  Fotó: Facebook
 • A válogatott szünet miatt nem rendeznek a héten futballbajnoki meccseket. Az egymással rivalizáló klubokból most hazatértek a játékosok, így a brazilok is összetartáson vesznek részt. Egy sajtótájékoztatón arról faggatták Casemirót, a Real Madrid játékosát, hogy mit tenne, ha honfitársa, a Juventusban játszó Douglas Costa a Real-Juve BL-meccsen, a 85. percben megindulna a kapu felé, és csak Casemiro állna vele szemben, gondolna-e a közelgő világbajnokságra. A madridi védő néhány pillanatot gondolkodott, majd határozottan ennyit mondott:

  Ketté fogom törni

 • Április 1-től egyáltalán nem szabad leverni az eresz alól a fecskefészkeket, se átalakítás, se festés, semmi miatt. Addig is legfeljebb egyedi hatósági engedély beszerzésével.

  Fecskéből évről-évre kevesebb van Magyarországon, a füsti- és a molnárfecskék száma évi 5-7 százalékkal csökken a becslések szerint. Nem is tűnik annyira soknak? Hogyne lenne sok, így alig tíz év alatt megfeleződik a teljes állomány.

  A fecskék szaporodásáért annyit mindenki megtehet, hogy legalább nem pusztítja az életesélyeiket, és ezzel segíti, hogy a lehető legtöbb fióka repüljön ki.

  A fecskék természetvédelmi értéke 50 ezer forint, a törvény a fészkek és a tojások elpusztítását is bünteti. A költési időszak áprilistól júniusig tart,  ilyenkor különösen figyelni kell rájuk.

 • Az Arborétum oldalára kitették még a márciusi nagy fagyok előtt. Most már én is kiteszem.

  Juhar, szil, kőris, éger, hajrá!

  29063683 1603505963018421 7041616392373665792 n
  Kép: Szarvasi arborétum
 • gZb 3M8J

  David Bowie jelmezei kelnek életre a New York Times kiterjesztett valóságos, 360 fokos, 3D-s oldalán: a buggyos-csíkos japán varázslónadrágok, a Freddie Burretti által készített, ikonikus villámos űrkosztüm, az Ashes to Ashes Natasha Korniloff féle szettje.

  A megjelenés telefonos applikációra van optimalizálva, de jól néz az ki nagyképernyőn is – persze a három dimenzió igazán nem sok egy Starmannek.

 • Úgy képzelem, Olaszország egy emberként sírt, zokogott, üvöltött fel, majd verte a fejét a falba, vagy sokkal inkább a konyhaasztalba a lenti hír hallatán: három húsz év körüli, Firenzében tanuló amerikai cserediák egy nap arra gondolt, készít valami tipikus olasz vacsorát. Be is vásároltak, viszont úgy gondolták, a tészta víz nélkül is felforr a lábasban. Hát nem. A tűzhelyről lángok csaptak fel, amit a tűzoltóknak kellett megfékezniük.

  Az olaszok természetesen egyszerre fogták a fejüket az amerikai lányok fiaskóján, egy Fabio Picchi nevű helyi séf azonban megszánta őket, és felajánlott nekik néhány órányi olasz főzőleckét, ahol megtanulhatják az alapokat. Én szívből drukkolok nekik. (via Munchies)

 • Az idén április 1-én ismét lesz Hülyén járás a Deák téren. Az eseményt hagyományosan a bolondok napján rendezik meg, ami ezúttal húsvétvasárnap is lesz - de ez ne zavarjon meg senkit, a rokonoknál fröccsözgetés után még nagyobb az esély a rongylábfigurákra.

  Hülye járás

  A Hülye járások minisztériumát John Cleese hozta létre a Monty Python egyik szkeccsében, azóta ő az örökös minisztere. De ne aggódjon, ha elég hülyén jár jövő vasárnap délután 5-kor a Deákon, még lehet Ön az államtitkár!

 • Egy ausztrál grafikus  képzelte el azt a jelenetet, amikor az összes, most futó Marvel-szuperhős (A Hangya is ott van, csak közelről kell nézni a képet!) beugrik egy gyors vacsorára, mielőtt elindulnak megmenteni az univerzumokat Thanostól.