Dezső
15 °C
28 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ariana Grande a tavalyi manchesteri merénylet évfordulóján emlékezett meg a koncertje végén elkövetett, több mint húsz ember életét követelő terrortámadásról, illetve annak áldozatairól.

  A tweetjében azt írja: nemcsak az évforduló napján, hanem minden egyes nap eszébe jutnak az áldozatok, az érintetteknek, sebesülteknek és hozzátartozóknak, pedig szeretetet,  fényt és melegséget küld.

 • A burmai piton a világ öt legnagyobb kígyófajának egyike, simán megeszi a szarvast és az aligátort is, cserébe viszont nem őshonos Floridában. Ennek ellenére olyan 300 ezer van belőle, hatalmas károkat okoznak, így a helyi hatóságok jobb híján fizet a random vadászoknak, hogy hát öljenek meg annyit, amennyit csak tudnak.

  A pitonvadászat egy hónapig szokott tartani és az ideiben már 1000 példányt sikerült levadászni. Ami egyébként alsó hangon 50 ezer dollárt (13,5 ezer forint) kóstál, ugyanis minden 1,2 méteres vagy kisebb kígyó 50 dollárt ér, mellé pedig 30 centiméterenként jár még plusz 25 dollár. 

  (Via)

 • Talán nem is cukiság-, hanem inkább jófejségbombát robbantott Marcelo (bár a gyerek odáig voltak). A Real Madrid brazil klasszisa ugyanis –miután a fia beugrott a Real öltözőjébe fejelgetni egyet a csapattal – elment  a kisfia csapatához, és eljátszotta ugyanezt.

 • Idén is volt Ultrabalaton, idén is körbefutotta az Index csapata a Balatont 24 óra alatt. De kíváncsiak voltunk arra is, hogy megy a futás a többi a csapatnak, ezért arra kértük őket, hogy vagy az Instagramon üzenjenek nekünk #indexultrabalaton hashteggel, vagy a futas@ címre küldjenek nekünk képeket a futás legszebb, legviccesebb vagy éppen legtorokszorítóbb pillanatairól. A zsűrizés lezárult, ezt a három képet tartottuk a legjobbnak, úgyhogy egy-egy Volt Fesztivál-napijegyet kapnak tőlünk. (A nyertesek engem keressenek emailben, a jegyeket pdf-ben küldöm majd nekik június végén!)

  #ultrabalaton2018 #legjobbkollégákevör #pediatricks #előzzükmegaháztartásibaleseteket #indexultrabalaton

  Zsófi (@zsofil) által megosztott bejegyzés,

  Feri? Milyen Feri?

  "A mi csapatunk egy sikeres szekszárdi csapatépítő borkóstoló hétvége eredményeként a viccből ismert “Milyen Feri?” nevet kapta. A sors a legjobb rendező, ugyanis úgy alakult, hogy a rajtnál előttünk felsorakozó csapat egyik tagját, aki pont előttünk állt, éppen Ferinek hívták. Mondanom sem kell, mindkét csapat rajtja hatalmas nevetéssel indult, és a pillanatot is sikerült megörökíteni. "
  "A mi csapatunk egy sikeres szekszárdi csapatépítő borkóstoló hétvége eredményeként a viccből ismert “Milyen Feri?” nevet kapta. A sors a legjobb rendező, ugyanis úgy alakult, hogy a rajtnál előttünk felsorakozó csapat egyik tagját, aki pont előttünk állt, éppen Ferinek hívták. Mondanom sem kell, mindkét csapat rajtja hatalmas nevetéssel indult, és a pillanatot is sikerült megörökíteni. "
  Fotó: Kiss Viktória
 • Szinte napra pontosan egy év telt el azóta, hogy megnyílt a föld Donald Trump egyik ingatlanja előtt, az amerikai elnöknek újra hasonló anomáliával kellett szembenéznie, néhány napja ugyanis a Fehér Ház sajtószobája mellett keletkezett egy víznyelő, az internet népe pedig természetesen azonnal ugrott is a dologra, azt pedzegetve, hogy 

  Trumpot tényleg el akarja nyelni a föld.

  A víznyelő keddre akkora lett, hogy körbe is rakták terelőkúpokkal meg kordonjelző szalaggal, aztán délután le is fedték, nehogy valaki beleessen.

  A probléma megoldásán éppen dolgoznak, de elvileg egyébként nem túl meglepő a víznyelő megjelenése, Washingtonban ugyanis múlt héten elég sok eső esett.

  A víznyelőhöz kapcsolódó viccek nagy része sajnos elég izzadságszagú lenne magyarra lefordítva, de az mindenképpen szórakoztató teória, hogy valójában Melania Trump menekülőútvonalának kijáratáról van szó, mert az utóbbi időben elég sok szó volt arról, hogy nem nagyon jön ki egymással az elnök és a first lady.

  (Independent)

 • Hétfő este rendezték Andrea Pirlo búcsúmérkőzését a San Siróban. A teljesség igénye nélkül olyan játékos léptek pályára vagy tették tiszteletüket a meccsen mint: Dida, Bonucci, Chiellini, Costacurta, Maldini, Nesta, Zanetti, Camoranesi, Gattuso, Lampard, Rui Costa, Del Piero, Baggio, Inzaghi, Ronaldo (a brazil), Totti, Ronaldinho, Seedorf, Serginho, Materazzi, Shevchenko, Buffon vagy Tevez.

   A végeredmény egy jó kedélyű 7-7 lett. 

 • Igen, ez tényleg megtörtént, méghozzá New Yorkban, és elsőre elég viccesen is hangzik, de a sztori ismeretében inkább szomorúnak tűnik a helyzet.

  Michael, megbeszéltük a dolgokat anyáddal, és arra jutottunk, hogy azonnal el kell hagynod a házat. 14 napod van kiköltözni és nem is jöhetsz vissza és minden lehetséges eszközt be fogunk vetni, hogy ez be is következzen.

  - írták Michael Rotondo szülei február másodikán fiuknak egy levélben, de nem történt semmi, úgyhogy írtak neki még egy levelet, hogy ezennel ki van lakoltatva.

  Ez szintén nem hatotta meg a 30 éves férfit, úgyhogy megpróbáltak más módszerekhez folyamodni és adtak neki 1100 dollárt albérletre, meg pár jó tanáccsal is ellátták.

  Michael Rotondo
  Michael Rotondo
  Fotó: syracuse.com

  Igazán kedves gesztus, de Michaelt ez sem különösebben érdekelte, úgyhogy végül a Legfelsőbb Bíróságon kötött ki az ügy, ahol úgy vélekedett, jár neki még hat hónap a szülői házban. A bírót sajnos nem sikerült meggyőznie, ő felháborítónak tartotta ezt a követelést, és a férfi kilakoltatása mellett döntött.

  Rotondo egyébként látszólag élvezte a felhajtást, interjút is adott a bíróságon, amiben elmondta, hogy saját szobája van és még a ruháit is magának mossa, de valószínűleg rajta kívül senki nem érezte úgy, hogy ez olyan fantasztikus dolog lenne.

 • Hadd idézzem szó szerint az MTI-t:

  A bő keretben lévő orosz labdarúgók egyike sem követett el doppingvétséget, így részt vehet a világbajnokságon a nemzetközi szövetség (FIFA) keddi állásfoglalása szerint.

  Persze, a történet nem előzmény nélküli. Miután az orosz sportolókba az elmúlt években számos sportágban úgy tömték a doppingot, mint tökrészeg britekbe a kézműves turistahülyítést, a nemzetközi sportszövetségek számos szankciót hoztak az országgal szemben, aminek a csúcspontja az idei téli olimpián volt. Bár a futball nem egy doppingérzékeny sport (mondjuk a súlyemeléssel, úszással, atlétikával vagy a kerékpárral összevetve), a nemzetközi doppingellenes szervezet, a WADA 154 orosz futballistánál vizsgálódott, 34 esetben azt is vizsgálták, hogy manipulálták-e a  doppingmintákat. De minden és mindenki tiszta, meg lehet nyugodni.

  Meg hát csak játék ez, nem? A részvétel a fontos.

 • Malajziában múlt héten tartottak parlamenti választásokat, amin a 92 éves Mahathir Mohamed vezette ellenzéki tömörülés győzött a választásokon. Rögtön kijelentette, hogy az új kabinet a jogállamiság helyreállítására fog törekedni.

  Az új kormány kommunikációért és médiáért felelős minisztere Gobind Sing Deo lesz, aki az ország népességének nagyjából 7 százalékát kitevő indiai kisebbségen belül is kisebbségben lévő szikh vallásúakhoz tartozik.

  Miniszterként Deo első tervezett intézkedése az előző kormány által áprilisban elfogadott álhírtörvény visszavonása lesz. A törvény fogadtatása nagyon ellentmondásos volt, az ellenzék szerint a kormány a vele kritikus média elhallgattatására akarta felhasználni, hogy a törvény értelmében "álhírek terjesztéséért" akár hat év börtönre is ítélhettek újságírókat, a 123 ezer dolláros bírsággal pedig a kiadókat tudták volna tönkretenni (itt írtunk részletesebben a törvényről).

  Deo azt mondta, elkötelezett a sajtószabadság helyreállítása mellett, ezért arra készül, hogy a jelenleg hatályos szabályozást és törvényeket úgy alakítsák át, hogy az korlátozza be a médiatermékek mozgásterét ilyen téren. (QZ)

 • Két miskolci fiatal szájába illettek volna a fenti, Nagy Lebowskit idéző mondatok idén március 16-án hajnalban. Hogy tényleg el is hangoztak-e, azt nem tudom, az esetről készült a rendőrségi beszámolóból nem derül ki. Az viszont biztos, hogy amit tettek, arról tényleg Walter Sobchak legendás akciója juthat mindenki eszébe, aki csak egyszer is látta azt a filmet.

  Hogy mi is történt? A police.hu-n olvasható közlemény szerint néhány fiatal megkérdezett egy taxist, van-e buli a miskolci egyetemvárosban (ez a belvárostól 6-7 kilométerre van). A taxis azt mondta, hogy igen, ki is vitte őket. Buli sehol nem volt, hát szintén vele visszamentek. A kifelé vezető utat ki is fizették, de a visszafelé vezető út miatt akadtak némi elszámolási problémák, amik odáig fajultak, hogy a társaságból egy fiatal megpróbálta megütni a taxist, egy másik pedig az autó motorháztetőjét ütlegelte, amely behorpadt. Az ügyet a rendőrség most zárta le, vádemelési javaslattal.