Vince, Artúr
-6 °C
2 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valami celebeseményen sodorta a sors egymás mellé Mariah Carey énekesnőt és a Trónok harca egyik főszereplőjét. Előbbi hatalmas rajongója a sorozatnak, és szeretett volna valami exkluzív infót kiszedni Harringtonból, aki állítólag nagyon jól állta a sarat, és a beszélgetés alatt mindvégig Carey arcán tartotta a szemét. (The Sun)

 • Elég nagy dilemma lehetett, hogy Sorosra vagy Simicskára kenjék azt, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége ellen uniós nyomásra nyomozás indult. Persze volt már ezért Bajnai is felelős. 

  elios.png
 • Körbejárták az ország néhány egészségügyi intézményét - írják, és lefotózták a közismert állapotokat (a képek tényleg olyanok, mintha mindenkórházban készültek volna,  de egy kicsit talán túlságosan is olyanok, mintha egy helyről származnának), a fotókból pedig egy galériányit az Emmi elé vitt a Momentum hétfőn délelőtt. Így adnak nyomatékot a saját programbemutatójuknak, ami alapján az egészségügy reformjának állnának neki, ha lehetőséget kapnak. 

  Itt lehet megnézni a képeiket:

  Ez pedig egy egészen aktuális cikkünk, ami a munkaerő oldaláról mutatja be a hazai egészségügy bajait, európai statisztikák alapján. 

 • Átlagosan 50 másodpercenként követnek el valamilyen higiéniai hibát a német főzőműsorok főszereplői - állapította meg a német kockázatértékelési intézet (BfR) az MTI híre alapján. A szakértők különböző televíziós sorozatok 100 epizódját elemezték, figyelve a nem megfelelő konyhai higiéniára. Problémák:

  • a szakácsok a főzés során bepiszkított kezüket gyakran csak megtörlik a konyharuhában,
  • ezzel a koszos kézzel sózzák vagy fűszerezik meg az ételt,
  • két munkafolyamat között nem tisztítják meg alaposan a vágódeszkát,
  • a szakácsok vakarózás, tüsszentés vagy köhögés után nem mosnak kezet.

  A BfR szerint a televízióban látott nem megfelelő konyhai higiénia nyomot hagy a nézőkben.

  Azok, akik kifogástalan higiéniát mutató főzővideókat néznek, a recept elkészítésekor maguk is kevesebb hibát vétenek, mint azok, akik kevésbé higiénikus műsort láttak

  - áll az intézet jelentésében. Az intézet szerint Németországban évente több mint 100 ezer olyan megbetegedést jelentenek, amelyek valószínűleg baktériumokhoz, vírusokhoz vagy parazitákhoz köthető élelmiszerfertőzésekre vezethetők vissza.

 • Most nézzék meg. Nem csak a mozdulat gyönyörű, még a komponálásfanatikusok által istenített aranymetszés segédvonalait is gyönyörűen rá lehet illeszteni. Ami igazán semmit nem jelent, de ilyenkor minden fotós és képszerkesztő elégedetten csettint egyet, bólogat némán maga előtt a monitort bámulva, és halkan, nagyon halkan, azt mondja, hogy: ez igen.

  Itt lesz zavaró sárga vonalak nélkül is :

  (itt pedig a meccs összefoglalóját olvashatják)

  Ha szereti a zavarba ejtően festményszerű (véletlen reneszánsz becenéven futó) sajtófotókat, nézzen körül erre!

 • Ennél jobb már csak akkor lehetne, ha a végén ízlésesen beledobna a mixer a cuccba egy csirkeszárnyat, vagy akár egy fél csirkét, ahogy a martinibe szokás az olivabogyót. (via FOX)

  Arról egyelőre nincs hír, hogy a koktélosdi 100% marketinges móka, vagy tányleg lehet majd venni a gyorséttermekben.

 • Képernyőfelvétel (81).png

  A fenti helyreigazítás a Jezebel.com-on jelent meg, és pontosan jellemzi azt az őrületet, ami az amerikai sajtóban dúl:

  A cikkben korábban fehérnek tituláltuk Natalie Portmant. Natalie Portman izraeli-amerikai. Elnézést kérünk.

  Eszem megáll.

 • Úgy tűnik, Bradley Harrison nagyon szereti a fánkot, ugyanis azután, hogy négy éve több betörés miatt letartóztatták egy fánkevőverseny után, most megint elkapták a rendőrök, ezúttal azért, mert betört egy fánkboltba.

  TELEMMGLPICT000151995252 trans NvBQzQNjv4BqlOJM9GpJAqJTzSygKXFYC

  Az egészben az a legviccesebb, hogy a férfi négy éve tűzoltókat és rendőröket vert meg az észak-karolinai fánkevő versenyen, amit amúgy egy bűnözésellenes esemény keretein belül rendeztek meg. A nagyszerű teljesítményt (nyolc bevonatos fánk két perc alatt) beárnyékolta, hogy már ekkor is több betörésnek volt ő a legfőbb gyanúsítottja, néhány nappal később pedig le is tartóztatták.

  Akkor három év felfüggesztettet kapott, aminek éppen októberben lett vége, de nem bírta egy hónapnál tovább, novemberben rögtön betört egy Dunkin' Donuts fánkboltba. Azt nem tudni, hogy evett-e amúgy fánkot, mindenesetre az biztos, hogy jelenleg előzetesben van, hétezer dolláros óvadék ellenében szabadulhat.

  (Telegraph)

 • picture-of-donald-trump-working-photo
  Fotó: Fehér Ház

  Pont egy évvel Donald Trump beiktatása után, január 20-án állt le az amerikai kormányzat, miután a szenátus nem szavazta meg a kormányzati hivatalok és ügynökségek munkájának finanszírozását biztosító törvényt, pedig az utolsó pillanatokban is egyezkedtek a részletekről. Hogy ez mit is jelent, arról a fenti linken olvashatnak, ebben a posztban csak Donald Trump zseniális reakciós képén mosolyoghatnak egy jót. 

  A Fehér Ház a leállásra válaszul többek között ezt a képet adta ki, amin hivatalosan is megmutatják, hogy az elnök a leállás ellenére is hivatalban van, dolgozik. Hiszen, látják, telefon van a kezében, brandelt sapka a fején és az asztalánál ül, a helyén. Dolgozik. Na. Hányszor mondjuk még. Minden rendben!

  Valószínűleg az elnök fotós stábját is érintette a leállás (nem), más magyarázat nincs erre a képre. 

 • 58083c8ef856478ebc8ef086ac92917c a6bbf1989265462aa9dcae75fe8d4c6

  Nehéz elhinni, hogy valakit tényleg ennyire izgalomba tud hozni a VR, miközben, ha valóban ennyire átélhető lenne, nem menekülne tőle minden nagyobb gyártó, mint ahogy a 3D-s tévéktől tették néhány éve (ahogy az a CES-en tapasztaltuk).

  Mindenesetre, itt ez a videó, amiben egy srác épp nagyon beleéli magát a játékba:

 • Jó, nyilvánvaló, hogy én sem akarnám az Instára kitenni Donald narancssárga fejét, de én nem is vagyok a felesége. Aki ezzel a képpel ünnepelte az első, elnökségben töltött évüket.

  rapxt5f24iqmwq3tlx0w.png

  Ügyes.

 • Biztos önök is szoktak olyanokat mondani, hogy "ölni tudnék a feleségem paprikás krumplijáért", de általában ezt nem követi cselekedet, azaz nem szoktak nekiállni lövöldözni, ha valaki beleeszik a tányérjukra kiszedett paprikás krumpliba.

  Nem úgy az az amerikai férfi, aki vasárnap feleségével és lányával evett éppen, mikor valamelyikük beleharapott a grillezett sajtos szendvicsébe, amitől olyan mérges lett, hogy fegyvert rántott és azt használta is, szerencsére (bár lehet, hogy eredetileg az volt a szándéka) nem a családtagjai ellen.

  A két nő aztán sietősen elhagyta a házat, a férfi viszont nem, helyette inkább elbarikádozta magát és 9-ig ki sem jött a házból, addig tartott ugyanis a rendőröknek meggyőzni arról, hogy adja meg magát.

  Az incidens után a férfit kórházba vitték, vélhetően azért, hogy az elmeállapotát felmérjék, a rendőrök szerint azonban nem marad majd büntetlenül a dolog.

  (wkrg.com)

 • Különben úgy jár, mint az az amerikai férfi, aki múlt héten egy árokban rekedt az autójával, mikor pedig a kiérkező rendőrök megpróbálták megszondáztatni, a pillanat hevében úgy döntött, a legjobb az lesz, ha pofán vágja saját magát.

  A 27 éves Brian Fogg akciója olyan jól sikerült, hogy még vérzett is, átmenetileg pedig sikerült is elterelnie a figyelmet a véralkoholszintjéről, a rendőrök ugyanis először a sebeit látták el, de később aztán megvádolták ittas vezetéssel, bizonyítékhamisítással és bűncselekmény elkövetésével.

  Foggot azóta óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de a legendája valószínűleg örökre velünk marad, csakúgy mint az a (valószínűleg nem igaz, de jól hangzó) sztori, ahol nagyjából ugyanez történt, csak a delikvens megkéselte magát és sikerült is elkerülnie a felelősségre vonást.

  B6h4d23
  Fotó: Imgur / 4chan

  (Omaha World Herald)