Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Siklós András

Minden, amit az új, dél-afrikai szupermutánsról eddig tudunk Minden, amit az új, dél-afrikai szupermutánsról eddig tudunk

Pánikszerűen bezártak az országok, már Európában is találtak egy esetet; összeszedtük, ami eddig tudható az omikron-variánsról.

november 26. 21:17

Az Európai Unió gyakorlatilag nem fogad repülőgépeket Dél-Afrikából Az Európai Unió gyakorlatilag nem fogad repülőgépeket Dél-Afrikából

A WHO bejelentette, hogy omikronnak nevezték el az új koronavírus-variánst.

november 26. 19:39

Kitüntettük az orosz egészségügyi minisztert Kitüntettük az orosz egészségügyi minisztert

Az elismerést Szijjártó Péter adta át Mihail Muraskónak Obnyinszkban.

november 26. 17:53

Amerikai tudósok kimutatták, mennyit csökkent több hónap elteltével a koronavírus okozta Covid–19 elleni védőoltások hatékonysága – írja a Science tudományos folyóirat. 

Miután a vírus delta-variánsa lett a meghatározó, az Egyesült Államokban használt mindhárom vakcina veszített a hatékonyságából a veteránokkal végzett nagyszabású amerikai kutatás alapján, 35 és 85 százalék közötti mértékben.

 

Orvosai unszolására II. Erzsébet végül lemondta az erre a hétre tervezett észak-írországi látogatását. A következő napokban windsori kastélyában fog pihenni - olvasható a Buckingham palota közleményében. Közben a CNN megtudta, hogy az utazás halasztása nincs összefüggésben esetleges koronavírus fertőzéssel. "Őfelsége kissé szomorú, hogy nem utazik most Észak-Írországba, de amint erre lehetősége lesz a jövőben, pótolni fogja ezt" - írja a palota közleménye.

Az ausztrál kormányfő bejelentette, hogy amint engedélyezik az egészségügyi hatóságok a Molnupiravir nevű készítmény forgalmazását, azonnal vásárolnak háromszázezer adagot. Az eddigi vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy azoknál, akik szedték a kísérletek alatt, a felére csökkent a fertőzések száma és a kórházi kezelést igénylő szövődmények kialakulása.

A Merck gyógyszergyártó az engedélyezés után mintegy tízmillió tablettát akar piacra dobni a készítményből még az év végén. Ausztrália mellett Tajvan, Dél-Korea, Malájzia és Thaiföld is tárgyal a tabletta rendeléséről a gyógyszergyártóval. A Fülöp-szegeteken már kórházakban tesztelik a Covid elleni tablettát.