Siklós András

Politico: Orbán Viktor az ukrajnai támogatás blokkolásával szétzilálhatja az uniót Politico: Orbán Viktor az ukrajnai támogatás blokkolásával szétzilálhatja az uniót

Nem éppen egyszerű nemzetközi időszakban kezdődik újabb csörte az uniós vezetők és Orbán Viktor között.

tegnap, 18:53

Súlyos belpolitikai válság Németországban, megbukhat a Scholz-kormányt? Súlyos belpolitikai válság Németországban, megbukhat a Scholz-kormányt?

A járvány utáni újjáépítésből maradt milliárdokat címkézett át a Scholz-kormány, ám az ellenzék észrevette.

november 30. 19:49

Vera Jourová: Várjuk a magyar kormány válaszait, de az EB-döntést sem lehet tovább húzni Vera Jourová: Várjuk a magyar kormány válaszait, de az EB-döntést sem lehet tovább húzni

Ukrajnában járt a hét elején az Európai Bizottság alelnöke, és beszámolt a tapasztalatokról.

november 29. 14:50

Kedves olvasóink!

Véget ért az Index csütörtöki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. A nap legfontosabb történései a következők voltak:

  • Történt valami Vlagyimir Putyinarcával
  • Oroszország már a hadifoglyokat is beveti a fronton
  • Az oroszok szerint az EU csak hitegeti Ukrajnát az uniós tagsággal
  • Ukrajna szerint a lefoglalt orosz pénzek kamata nem elég az újjáépítésre

Köszönjük kitartó figyelmüket, tartsanak velünk pénteken is!

Kedves olvasóink!

Ezzel a poszttal véget ért az Index csütörtöki élő hírfolyama az Izrael és a Hamász közötti konfliktusról. A nap főbb történései az alábbiak voltak:

Köszönjük egész napos figyelmüket, tartsanak velünk pénteken is. Jó pihenést kívánunk!

Rövid időre megnyílt a rafahi átkelő, amelyen át kórházi kezelésre szoruló palesztinokat engedtek át Egyiptomba, illetve olyanokat, akiknek külföldi útlevele volt, több tucat emberről szóltak a jelentések - írta a Guardian.

A rafahi átkelőn november 1-én hétezer embert engedtek ki a Gázai övezetből és ez az az átkelő, amelyen át az ENSZ bejuttatja az ostromlott térségbe segélyszállítmányait. Szerdán egyébként több 100 élelmiszert, gyógyszert és vizet szállító teherautót engedtek be a Gázai övezetbe.