Csányi Sándor figyelmeztet, csalók éltek vissza a nevével

20220304092524 PAP 0150
2022.07.25. 12:03
Kriptovalutás pénzkereseti lehetőségekkel kapcsolatos, hamis állításokat tartalmazó internetes csaláshoz használták fel nemrég Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fényképét, aki emiatt már korábban megtette a szükséges jogi lépéseket.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit használták fel internetes csalók, akik valószínűtlen hozammal kecsegtető, befektetésnek álcázott ígéretekkel próbálták megszerezni a gyanútlan emberek adatait és pénzét.

Az OTP Bank szerkesztőségünknek megküldött közleményében leszögezi, hogy a hirdetéssel ellentétben Csányi Sándor soha semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, és a leghatározottabban elhatárolódik az ilyesfajta közléstől.

Ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed, a bankvezető ezúton is fokozott óvatosságra int az ilyen átverési kísérletek kivédése érdekében. Csányi Sándor a csalókkal szemben a szükséges büntetőjogi lépéseket már februárban megtette

– derül ki a pénzintézet kommunikációs osztályának tájékoztatásából.

(Borítókép: Csányi Sándor 2022. március 4-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)