Elon Musk szerint csődbe mehet a Twitter

GettyImages-185862379
2022.11.11. 16:27 Módosítva: 2022.11.11. 16:27
Elon Musk a Twitter alkalmazottjaihoz intézett első beszédében az ügyet ismerő személyek szerint azt mondta, hogy a csőd lehetősége fennáll, ha nem kezd el a vállalat több pénzt termelni.

A figyelmeztetés a közösségimédia-vállalatnál abban a kéthetes időszakban hangzott el, amikor Musk a Twitter alkalmazottjainak felét elbocsátotta, a felső vezetők többségét kirúgta, a megmaradt dolgozókat pedig utasította, hogy nem dolgozhatnak otthonról − írta meg a Bloomberg hírügynökség. 

Yoel Roth, az egyik vezető, aki csütörtökig Musk új vezetői csapatának tagjaként tűnt fel, távozott. Egy másik, Robin Wheeler szintén lemondott − de a tulajdonos rábeszélte, hogy maradjon.

Miközben a felvásárlással a Twitter kikerült a nyilvános piacok felügyelete alól, Musk közel 13 milliárd dollárnyi adóssággal terhelte meg a vállalatot, amely most hét Wall Street-i bank kezében van, amelyek nem tudták a befektetők számára eladni.

A vállalatba vetett bizalom olyan gyorsan romlott, hogy még Musk csőddel kapcsolatos megjegyzései előtt egyes alapok már hatvancentes árfolyamon kínálták a részvényeket − ez az ár jellemzően a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalatok számára van fenntartva.

A munkatársakhoz intézett beszédében Elon Musk többszörös figyelmeztetést adott ki. Az alkalmazottaknak nyolcvanórás munkahetekre kell felkészülniük, kevesebb lesz az irodai juttatás, és véget vetett a világjárvány idején bevezetett rugalmasságnak, amely lehetővé tette az alkalmazottak számára, hogy otthonról dolgozzanak.

Ha nem akartok velünk tartani, elfogadjuk a felmondást

− fogalmazott egy forrás szerint Musk. 

(Borítókép: Justin Sullivan / Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM

NÖVEKEDÉSRŐL ÉS EGYENSÚLYRÓL

Legyen ott ön is!