Hónapok óta halmozódnak a lottónyeremények, több milliárdot érhet a telitalálatos szelvény

2024.05.18. 07:32
Az ötös lottón két és fél hónapja, a hatoson három hónapja nem volt telitalálat.

Az ötös lottónál 10 hete halmozódik a nyeremény, a jackpot ezen a héten 2,355 milliárd forint, múlt héten 14-en találtak el négy számot a kihúzottak közül. A 19. heti sorsoláson a megszokottaknál magasabb nyeremények várhatók, már a kettes találat is 4 ezer forintot érhet. 

A hatos lottó több mint három hónapja halmozódik, így 1,715 milliárd forintot érhet egy nyertes szelvény. Az elmúlt tizenkét sorsolás alatt május 12-én volt a legtöbb öttalálatos, a 72 játékos több mint 300 ezer forinttal gazdagodott. A 19. héten 135 millió forintot osztottak szét a különböző nyerőosztályok között  – írja az Economx.

Az eddigi legnagyobb nyeremény hat találatért valamivel több mint 3 milliárd forint volt, amit 2021-ben az 51. játékhéten vihetett haza egy szerencsés.

Előszőr 25 éve lehetett egymilliárdot nyerni a lottón, az ötöslottó kecsegtető nyereményei nem egyszer beindították a lottóturizmust, a legtöbb halmozódás 39 hét volt – írja a lap. 

A Szerencsejáték Zrt. szabályzata szerint a nyeremények maximálisan 52 hétig halmozódhatnak, mind az Ötös- mind a Hatoslottó esetén. Ha az utolsó sorsoláson sem lesz telitalálat akkor a főnyeremény a többi nyertes között kerül felosztásra.