Óriási külföldi akciót szervezett Hollandia az adócsalóik ellen

2017.03.31. 13:13

Igen nagy, országhatárokon is bőven átnyúló akciót indított Hollandia az adócsalók és a pénzmosók ellen. Egy meg nem nevezett svájci bank nagyjából 3800 gyanús számlájáról kaptak tippet, amiknek utána is indultak, írja a BBC.

Ennek eredményeképp Hollandia mellett lecsaptak Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, többek közt aranyrudat, luxusautókat, festményeket és persze készpénzt, illetve ékszereket tudtak lefoglalni meg nem nevezett értékben.  

De ezek csak a saját állampolgáraik voltak, nagyjából 50 ezer külföldi, gyanúsan adócsaló számlatulajdonosról információkat küldtek más, szintén meg nem nevezett országok hatóságainak. Annyit lehet még tudni, hogy az Egyesült Királyságból az közölték az ügy kapcsán, hogy vezető banktisztviselők is után nyomoznak a helyi hatóságok.  

A svájci főügyésznek viszont nagyon nem tetszett ez az egész, leginkább az, hogy őt nem avatták be a holland hatóságok az egészbe. Eléggé fel lehet háborodva, mivel a Reuters szerint írásos beszámolót várnak a holland adóhatóság vezetőjétől az egész akcióról, és a későbbi tervezett lépésekről. 

A pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó holland ügyészek szerint az akció még a következő hetekben is folytatódni fog.