Sanoma nem cáfolja, de nem is erősíti meg a HVG megvételét

MTI
2003.03.11. 10:29
A finn Sanoma lapkiadó sem cáfolni, sem megerősíteni nem volt hajlandó a Világgazdaság hétfői számában megjelent, a piacon már korábban elterjedt híreket, hogy megveszi a Heti Világgazdaságot is kiadó HVG Kiadói Rt.-t. Az értesülést a HVG sem óhajtotta kommentálni.

A Világgazdaság "A Sanomáé lehet a HVG" címmel arról ír, hogy a Sanoma kiadó többségi tulajdonrészt vásárolna a HVG Rt.-ben, és már aláírás előtt áll minden idők legnagyobb hazai sajtópiaci üzlete. A lap több forrásból származó, de meg nem erősített értesülésekre hivatkozva közli, hogy 10-12 milliárd forintot is hajlandó a Sanoma a HVG többségi tulajdonáért fizetni.

Csejtei Ildikó, a Sanoma Budapest Kiadói Rt. marketing- és pr-igazgatója az MTI érdeklődésére csak annyit mondott, hogy semmiféle ilyen típusú adás-vétellel kapcsolatos hírt nem kommentálnak.

Hozzátette: a lapban szereplő információból az helytálló, amit Szabó György vezérigazgató nyilatkozott a Figyelővel kapcsolatban, azaz hogy a lapot tovább kívánják fejleszteni és fontos helye van a portfólióban.

Szauer Péter, a HVG Rt. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni a sajtóértesülésekről.