Piroska
-10 °C
1 °C

Green emelte a Marks & Spencer-re tett ajánlatát

MTI/dpa
2004.07.07. 12:55
A brit nagyvállalkozó, Philip Green 9,1 milliárd fontra (13,6 milliárd euró) emelte ajánlatát a Marks & Spencer áruházláncra. Amint azt szerdán Londonban közölte, kész az M&S egy részvényéért már 4 fontot adni. A vételár 100 millió fontos emelést jelent a júniusban bejelentett összeghez képest.

Az M&S legnagyobb részvényese, az amerikai Brandes Investments Partners - amely 11,7 százalékot birtokol az élelmiszer- és ruházati kereskedelmi áruházláncban - kész ezt az ajánlatot elfogadni. Green azonban azt is közölte, hogy megemelt ajánlata függ még a cég könyveinek átvizsgálásától - Green elsősorban a nyugdíjalapokkal kapcsolatos elkötelezettségekre kíváncsi - és az M&S vezetőségének jóváhagyásától.

Az M&S körüli átvételei huzavona már hónapok óta folyik. A brit átvételi bizottság augusztus 6-án délig adott Greennek határidőt a végleges ajánlat megtételére, vagy fáradozásait legalább fél évre "befagyaszthatja". Green 1999-2000-ben már próbálkozott a Marks & Spencer megvásárlásával, de sikertelenül.

A Marks & Spencer szerda délben 3,79 font volt a londoni értéktőzsdén, 5,28 százalékkal drágább a keddi, 3,60 fontos zárónál. Szerdán 3,82 fonton nyitott. Szerdán 31,14 százalékkal drágább volt, mint az év elején, és 16,62 százalékkal drágább, mint egy éve.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.