Green emelte a Marks & Spencer-re tett ajánlatát

MTI/dpa
2004.07.07. 12:55
A brit nagyvállalkozó, Philip Green 9,1 milliárd fontra (13,6 milliárd euró) emelte ajánlatát a Marks & Spencer áruházláncra. Amint azt szerdán Londonban közölte, kész az M&S egy részvényéért már 4 fontot adni. A vételár 100 millió fontos emelést jelent a júniusban bejelentett összeghez képest.

Az M&S legnagyobb részvényese, az amerikai Brandes Investments Partners - amely 11,7 százalékot birtokol az élelmiszer- és ruházati kereskedelmi áruházláncban - kész ezt az ajánlatot elfogadni. Green azonban azt is közölte, hogy megemelt ajánlata függ még a cég könyveinek átvizsgálásától - Green elsősorban a nyugdíjalapokkal kapcsolatos elkötelezettségekre kíváncsi - és az M&S vezetőségének jóváhagyásától.

Az M&S körüli átvételei huzavona már hónapok óta folyik. A brit átvételi bizottság augusztus 6-án délig adott Greennek határidőt a végleges ajánlat megtételére, vagy fáradozásait legalább fél évre "befagyaszthatja". Green 1999-2000-ben már próbálkozott a Marks & Spencer megvásárlásával, de sikertelenül.

A Marks & Spencer szerda délben 3,79 font volt a londoni értéktőzsdén, 5,28 százalékkal drágább a keddi, 3,60 fontos zárónál. Szerdán 3,82 fonton nyitott. Szerdán 31,14 százalékkal drágább volt, mint az év elején, és 16,62 százalékkal drágább, mint egy éve.