Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Meghosszabbította az eljárását a KDB motorvonattender ügyében

MTI
2005.08.03. 15:04

A Közbeszerzési Döntőbizottság tíz nappal, augusztus 14-ig meghosszabbította az eljárási határidőt a MÁV motorvonat-tender ügyében. A testületnek a megadot időpontig kell határozatot hoznia - közölték az MTI érdeklődésére a döntőbizottság titkárságán szerdán.

A Közbeszerzések Tanácsa több tagja jogorvoslati eljárást kezdeményezett hivatalból a MÁV motorvonat elővárosi tenderével kapcsolatban hozott legutóbbi közbeszerzési döntőbizottsági határozat ügyében. Az eljárást Kreszán Albert, Horváth István, Hódsági Tamás, Kelemen Géza és Nagy Levente tanácstag kezdeményezte július 20-án.

A közbeszerzési döntőbizottság július 4-i határozatában megsemmisítette MÁV Rt. június 1-jén kihirdetett motorvonat-tender eredményét, amely szerint a közbeszerzés győztese a Stadler lett, mivel a Bombardier ajánlatát érvénytelenítették. A határozatban kötelezték a MÁV-ot, hogy tegye lehetővé a Bombardier számára újabb ajánlat beadását.

A MÁV ezt követően úgy döntött, hogy az esélyegyenlőség biztosítása érdekében mindkét pályázónak lehetővé teszi az ajánlattételt, s a cégek be is nyújtották az új ajánlatokat.

A MÁV az MTI-vel azt közölte, hogy augusztus 4-én, csütörtökön kihirdetik a tender eredményét, mert lejár az ajánlattételi kötöttség érvényességére vonatkozó törvényben szabályozott határidő. A tender kiírásakor szakértők mintegy 130 milliárd forintra becsülték az ügylet értékét, amelyben a MÁV 30 plusz 30 darab motorvonatot kíván beszerezni az elővárosi közlekedés korszerűsítésére.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.