Pongrác
11 °C
27 °C

Új ajánlatok a vonattenderen

2005.08.01. 17:25
Megint benyújtotta árajánlatát a Stadler és a Bombardier a MÁV motorvonat tenderére hétfőn. Az értékelést követően az eredményhirdetés augusztus 4-én lesz, közölte a vasúttársaság.

Dian József, a MÁV-Bombardier Kft. ügyvezető igazazgatója közölte: a Bombardier megadta a MÁV számára a kért információkat és adatokat, és így elhárult az akadálya annak, hogy a vasúttársaság a KDb határozatának megfelelően érdemben elbírálja a kanadai-német cég érvényes pályázatát is. Az ügyvezető igazgató bízik abban, hogy a Bombardier-nek sikerült összességében kedvezőbb ajánlatot tennie, amihez jelentősen hozzájárult az anyavállalati szerepvállaláson túl a cég hangsúlyos magyarországi jelenléte.

A Bombardier szem előtt tartva a törvényi és kiírási feltételeket, ajánlati bankgaranciája meghosszabbításával ismét gondoskodott pályázata érvényességéről, mondta Dian József.

Új lehetőségek

A MÁV 30+30 villamos motorvonat beszerzésére és karbantartására kiírt közbeszerzési pályázat eredményét a közbeszerzési döntőbizottság két alkalommal is megsemmisítette. A döntőbizottság legutóbbi döntése szerint a MÁV-nak lehetőséget kell teremtenie a Bombardier cég számára, hogy újabb árajánlatot adhasson az eredményhirdetéskor érvénytelenített tétel helyett.

A MÁV az esélyegyenlőség biztosítása érdekében nemcsak a Bombardier céget, hanem a korábban nyertesnek kihirdetett Stadlert is felkérte az újabb ajánlat beadására. Időközben a Közbeszerzések Tanácsának néhány tagja hivatalból jogorvoslati eljárást indított a közbeszerzési döntőbizottságnál a döntés ellen. Az ügyben még nincs kitűzve a tárgyalás ideje.