2024. június 30. 18:00
Anglia
Szlovákia
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

Mégis volt vagyonadó-kalkulátor az APEH honlapján

2010.01.05. 15:38 Módosítva: 2010.01.05. 16:27
Az APEH sem tudott róla, hogy valójában kint volt a honlapján a még el sem készült vagyonadó-kalkulátor. A tesztverzió nem lehetett volna éles, az adóhivatalnál nem tudják, hogyan kerülhetett ki a link.

Tegnap írtunk arról, hogy az APEH-nek negyedszerre sem sikerült tartania a vagyonadó-kalkulátor elkészítésére rá szabott, illetve vállalt határidőt. Az adóhivatalnál is elismerték, nincs fent a honlapjukon az éles számológép, mert még tesztelik.

Cikkünk megjelenése után több olvasónk is felhívta a figyelmet, mégis van fent az APEH oldalán egy vagyonadó-kalkulátor. A https://secure.apeh.hu/kalkulatorok/ing_kalk_becsult linken volt elérhető a számológép. Itt és itt és itt van a bizonyíték.

Mostanra csak oldalról készített képek, a bizonyítékok maradtak, mert miután jeleztük az adóhatóságnak, hogy mégis megtalálható honlapjukon a kalkulátor – amelyről nem tudtak –, az APEH eltávolította a linket a honlapjáról. A linken most ez a felirat fogad: „A keresett oldalt valószínűleg eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy jelenleg nem elérhető.”

Nem törték fel az APEH honlapját hekkerek - zárta ki Bakonyi Ágnes, az adóhivatal szóvivője ezt a lehetőséget. Az Ügyfélkapun keresztül is tesztelték a rendszert, de azt sem hekkelték meg. (Erre utal egyébként a nyilvánosságra került számológép elhelyezése: a kalkulátor nem jól látható helyen, az APEH főoldalán volt, hanem az utolsó menüpont végén.) Az adóhatóság kiadta a próbalinket tesztelésre néhány helyre - ennyi a biztos a szóvivő elmondása szerint. Azt nem tudják, hogyan került ki a tesztverzió, náluk hibázott-e valaki, vagy a tesztelők közül járt el valaki figyelmetlenül, ezt szeretnék most kideríteni.

Mindenesetre most már csak napok kérdése, hogy mikor lesz készen az adóhivatal a számológéppel, mondták lapunknak források.