Közel félezres leépítés Móron

2010.08.23. 06:44
Bő egy éve vette Móron a DEH Dräxlmaier egy üzemet, mostanra kiderült, hogy nem tudnak elegendő megrendelést szerezni, ezért csoportos létszámleépítést hajtanak végre.

A rendelés drasztikus csökkenése miatt csoportos létszámleépítés keretében még idén 445 dolgozójától kénytelen megválni Móron a DEH Dräxlmaier Hungária Kft. - tudta meg a Napi Gazdaság. Erről múlt csütörtökön már hivatalosan is tájékoztatták a területileg illetékes Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központot.

A negyedik negyedévben esedékes elbocsátást a cég hivatalosan azzal indokolta, hogy a gazdálkodásban bekövetkezett változások miatt szervezeti változtatásokat kíván végrehajtani az alig néhány hónapja a Platinum AEES-től megvásárolt üzemben. Az utóbbi társaság április elején azt követően értékesítette többek között a Flextronics mellett lévő móri telephelyét, hogy legnagyobb megrendelője - amelynek kizárólag bérmunkát végzett - az ugyancsak német AFL Europe GmbH az év elején csődöt jelentett.

Úgy tűnik, a Dräxlmaiernek az elmúlt hónapok során nem sikerült annyi új megrendelést összegyűjtenie, amivel a móri gyártóbázis gazdaságos működését biztosíthatta volna. A lap információi szerint a telephelyet rövidesen bezárják s a közeljövőben értékesíteni kívánják.

A német DTS Dräxlmaier Systemtechnik GmbH még 1998-ban hozta létre első magyar cégét, a szinte kizárólag autóipari fejlesztéseket végző, többek között a Jaguárnak is dolgozó érdi székhelyű DHS Dräxlmaier Hungária Szolgáltató Kft.-t. Az ugyancsak Érden bejegyzett DEH Dräxlmaiert 2010 márciusában kizárólag a móri gyár működtetésére hozták létre.