Imádják külföldön a Magyar Turizmust

2011.03.31. 11:24

Az idén egymás után hét rangos nemzetközi vásáron is díjazták a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) turisztikai standját. A nemzeti turisztikai marketingszervezet csütörtöki közleménye szerint beigazolódni látszik a társaság "Új vizeken" című marketingtervében megfogalmazott koncepció, miszerint a turisztikai márkakommunikációt egy fő motívumra érdemes építeni.

A stratégiai kommunikáció célja a márkaépítés, a taktikai kommunikációban azonban a vízkincshez szorosan nem kapcsolódó turisztikai termékeket, attrakciókat is népszerűsíti a turisztikai marketingszervezet a kiállításokon és egyéb marketingeszközökön keresztül. A stand nemzetközi elismeréseihez így - az egészségturizmusra fókuszáló látványelemeken kívül ezek is, továbbá az MT Zrt. turisztikai kiadványai, valamint az informátorok kedvessége, szolgálatkészsége is hozzájárult.

Már Pozsonyban, a januárban megrendezett ITF Slovakiatour Nemzetközi Idegenforgalmi Vásár során rengeteg elismerést kapott a magyar megjelenés. A siker a belgrádi IFT turisztikai kiállításon folytatódott, ahol a legszebb nemzeti standnak járó elismerésben részesült a magyar stand.

A magyar nemzeti stand első hivatalos díját a februárban megrendezett prágai Holiday World utazási kiállításon nyerte el. A magyar turisztikai megjelenés márciusban a világ egyik legnagyobb turisztikai vásárán, a berlini Internationale Tourismus Börsén (ITB) is bizonyított. A kiállításon az MT Zrt. standja az európai kiállítók kategóriájában szerezte meg az első helyezést, és ezzel elnyerte a Legjobb Európai Standnak járó díjat.

A március 12-15. között megrendezett moszkvai Intourmarket kiállításon a magyar megjelenést a "Legaktívabb résztvevő" díjával jutalmazták. A magyar nemzeti standot az Oroszország legnagyobb utazási vásárának számító MITT (Moscow International Travel&Tourism Exhibition) kiállításon is díjazták: a rendezvény keretében a The Best Presentation of a Destination (a "Desztináció Legjobb Bemutatása") díjat ítélték oda az MT Zrt. turisztikai standjának. A magyar megjelenés legutóbb a Zágrábban zajló CroTOUR 4. Nemzetközi Turisztikai Vásáron nyert el elismerést.