Utazást tervez nekünk a Malév

2011.06.27. 13:19

Online utazástervezőt indított a Malév, a légitársaság szerint a magyar piacon egyedülálló szoftver mától használható, és csaknem egy évre előre lefoglalhatjuk vele a repülőjegyünket. Limburger Lóránt, a Malév vezérigazgatója azt mondta az utazástervező alkalmazás bemutatásakor, hogy a nagyjából húszmillió forintért kifejlesztett alkalmazás éves szinten akár százmilliós nagyságrendű pluszbevételt hozhat a cégnek.

Az utazástervező szoftvert azoknak találta ki a Malév, akik tudják, hogy mikor és mennyiért utaznának, de nem tudják, hová, vagy akik tudják, hogy hová szeretnének menni, de nem döntötték el, mikor. A rendszer térképpel és grafikonnal segíti az eligazodást és a döntéshozatalt.

A program elindításakor csak azt kell megadni, honnan indulunk, és azt, hogy fejenként mennyit költenénk az útra – a rendszer egy felnőtt jegyárával számolt –, és a megadott összeghatáron belül minden lehetséges célállomást kigyűjt a rendszer. Ez utóbbiak közül előre szűrhetünk, az úticélokat a Malév tíz kategóriába sorolta, ilyen kategória például a metropolisz, a gasztronómia, a romantika, az éjszakai élet, de természetesen tengerparti és gyerekekkel felkeresni javasolt helyszínek is vannak.

Az utazástervezőba naponta nagyjából 25 millió rekordot rögzítenek, és az abban kiválasztott út azonnal le is foglalható, mondták a Malév vezetői. A légitársaság további idei fejlesztéseket is tervez a jegyértékesítés növelésére, de elképzelhető a most bemutatott alkalmazás okostelefonokra optimalizálása is.