Újabb gyanúsított a megfigyeltetett szakszervezetisek ügyében

2011.11.17. 08:42

Egy már felmentett rendőr után újabb rendőr gyanúsítottja van a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) vezetőinek megfigyelési ügyében - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A lap a csütörtöki számában azt írta, hogy T. Zsolt, már felmentett rendőr törzszászlós után S. Krisztián törzszászlóst is hivatali visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség, mert saját azonosítóját használva adatokat kért le a KDFSZ vezetőiről a rendőri adatbázisból.

Azt nem tudni, hogy ki adta a megbízást, azt viszont igen, hogy az adatok eljutottak a Tesco belső biztonsági szolgálatához - olvasható a lapban. Skoda Gabriella közölte, hogy a nyomozást december 28-ig meghosszabbította az ügyészség.

Mint ismert a multicég volt alkalmazottai szerint a Tesco felső vezetése a biztonsági igazgatókat arra utasította, hogy figyeltessék meg őket az után, hogy az egyik szakszervezet 5 milliárd forintra perelte a céget a ki nem fizetett járulékok miatt.

A korábban gyanúsított rendőr a szakszervezeti elnökök adatai után kutatott. A rendőr hivatali beosztását felhasználva olyan személyes adatokat tartalmazó nyilvántartásokhoz jutott hozzá és kért le onnan adatokat, amelyek a szakszervezeti vezetőket érintettek.