Montenegróba megy a Magyar Posta?

2012.04.12. 21:45 Módosítva: 2012.04.12. 21:45

A Magyar Posta érdeklőik a montenegrói posta megvétele iránt, a privatizáció a tervek szerint az idén lesz - közölte a montenegrói szaktárca a MINA-BUSINESS hírügynökséggel csütörtökön.

Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, a tulajdonos jóváhagyásával folynak tárgyalások a montenegrói posta ügyében. Jelenleg azonban még nincsenek abban a helyzetben, hogy nyilatkozni tudnának arról, adnak-e be ajánlatot a montenegrói posta privatizációjára kiírt pályázatra.

A montenegrói posta honlapja szerint magyar küldöttség járt a montenegrói postánál március végén. A szakértői találkozó folytatása volt a decemberben megkezdett megbeszéléseknek.

A két küldöttség tárgyalt a postai kereskedelem kérdéseiről, továbbá véleményt cserélt a postai szolgáltatások fejlesztési lehetőségeiről - olvasható a honlapon.

A montenegrói postát (Posta Crne Gore) 1998. december 31-én hozták létre, amikor a korábbi egységes vállalatot, a PTT Montegenrót két részre választották: így alakult ki a távközlési Crnogorski Telekom, valamint a postai szolgáltatásokkal foglalkozó Posta Crne Gore. A Crnogorski Telekom többségi tulajdonosa a Magyar Telekom.

Montenegróban 1841 óta van postai szolgáltatás. Montenegró 2006. július 26-án csatlakozott az Egyetemes Postaegyesülethez.