Dávid Ilona vezeti a MÁV-ot

2012.05.10. 20:11 Módosítva: 2012.05.10. 20:13

Május 11-től Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. korábbi vezérigazgatója lesz a MÁV Zrt. igazgatóságának elnöke, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Elődje, Szarvas Ferenc közös megegyezéssel távozik a MÁV Zrt. éléről.

Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait egyelőre megbízási jogviszony alapján látja el, az átmeneti időszakban díjazás nélkül. Az elnök-vezérigazgatói munkakört a GYSEV Zrt. közgyűlése után töltheti be munkaviszony keretében.

Dávid Ilona a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról, amelyet 2010 júliusa óta töltött be, a vállalat május 23-án esedékes közgyűlésén mond le, de továbbra is a GYSEV Zrt. igazgatósági elnöke marad. Támogató döntés esetén május 24-től megbízott vezérigazgatóként Kövesdi Szilárd gépészeti és pályavasúti üzletágvezető irányíthatja majd a GYSEV-et.

Dávid Ilona
Dávid Ilona
Fotó: Szigetváry Zsolt

A minisztérium a GYSEV Zrt. elmúlt két évének eredményei alapján alkalmasnak tartja Dávid Ilonát a kormányzati elvárások megfelelő képviseletére és teljesítésére.

Szarvas Ferenc 2010 augusztusa óta irányította a vasúttársaságot. A kormányszóvivői iroda április 20-án jelentette be, hogy  közös megegyezéssel 30 napon belül távozik a nemzeti vasúttársaság éléről. Közölték azt is, hogy május 1-jétől a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos lesz Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára.