Erősen kezdett a budapesti Hard Rock Cafe

2012.05.22. 08:44

A tavaly decemberi nyitás óta a legjobban teljesítő öt európai Hard Rock Cafe közé került az étteremlánc budapesti egysége, mondta a Napi Gazdaságnak Antonio Bautista, a lánc európai régiójának vezetője. Az elmúlt öt hónapban havi átlagban 15-16 ezer ember fordult meg a budapesti étteremben, az áprilisi látogatottság pedig 20 ezer közelébe emelkedett, a magyar és a külföldi vendégek aránya nagyjából 50-50 százalék volt.

A Budapesten nyitott étterem ezzel az előzetes várakozásokat mintegy 100 százalékkal meghaladó árbevételt ért el. A Hard Rock Cafe a nyári időszakban tovább emelkedő vendégszámmal kalkulál, Bautista nem tartja elképzelhetetlennek a havi 30-35 ezres számot sem az egyszerre 220 ülőhellyel működő egységben.

További magyarországi üzletek nyitása egyelőre nem szerepel a tervek között, a következő öt évben azonban a régió minden fővárosában nyílik a Hard Rock Cafe − így a terjeszkedési célpontok között szerepelhetnek Bécs mellett a balti államok. Emellett Kelet- és Dél-Ázsia, illetve Afrika lehet a terjeszkedés fókuszában, illetve a kelet-európai régióban is elképzelhető szintén a márkanév alá tartozó hotelek és kaszinók létrehozása − tette hozzá Bautista.

A Hard Rock Cafék egy része franchise-rendszerben működik, egy részüket pedig helyi cégek üzemeltetik, Európában mintegy 40 százalék az utóbbi körbe tartozik, a budapestit franchise-szerződéssel a varsói és a krakkói üzletet működtető lengyel cég nyitotta meg.