Media Markt lesz a Saturn üzletekből

2012.10.21. 15:21

Eltűnnek a Saturn elektronikai üzletek Magyarországról, helyükön Media Markt-ok lesznek, november elsejétől - mondta a Pénzcentrum.hu-nak Németh Csongor, a Media Markt magyarországi ügyvezető igazgatója. A Saturn áruházak garanciális ügyeit a Media Markt üzletek veszik át.

Németh Csongor azzal indokolta a csak Budapesten működő Saturn áruházak integrálását a Media Markt hálózatba, hogy a gazdasági környezet adta kihívások az eddiginél is átgondoltabb, racionálisabb stratégiát és döntéseket követelnek meg a kereskedelemmel foglalkozó cégektől.

A cég vezetője hangsúlyozta, hogy mindez nem jár együtt létszámleépítéssel és nem befolyásolja negatívan a beszállító cégekkel eddig kialakított korrekt kapcsolatokat sem. Az új arculat kialakítása semmilyen módon nem érinti a vásárlókat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ideiglenes jelleggel sem zár be egyetlen üzlet sem, a munkálatokkal a tervek szerint október végére készülnek el.

Az üzletlánc szerint a Saturn áruházakban korábban vásárolt, de a jövőben esetlegesen garanciális javításra, vagy cserére szoruló műszaki eszközökkel a jövőben a Media Markt áruházak foglalkoznak.