Az amerikaiak szeretik Matolcsyt hallgatni

2012.10.30. 16:21 Módosítva: 2012.10.30. 16:37

A magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) tagvállalatai nagyra értékelik a konstruktív párbeszéd lehetőségét, és remélik, hogy a szakmai konzultációk sora folytatódik a jövőben is - közölte az AmCham kedden annak kapcsán, hogy a nemzetgazdasági miniszter a kamara felkérésére hétfőn előadást tartott a tagvállalatok vezetői előtt.

A közleményt a Nemzetgazdasági Minisztérium továbbította nekünk, miután hétfőn azt írtuk: sok derültséget és még több fejcsóválást váltott ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter előadása az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén.

Az AmCham közlése szerint Matolcsy György kinyilvánította, hogy számít az itt működő és jövőbeni nemzetközi befektetők támogatására abban, hogy Magyarország gazdasága újra növekedési pályára álljon. A miniszter hangsúlyozta: a kormány az AmCham-tagvállalatokkal is együttműködve kívánja megteremteni a gazdasági stabilitást és kiszámíthatóságot, és ebben partnerként tekint az amerikai és más külföldi befektetőkre.

"Az AmCham közössége örömmel nyugtázta, hogy a miniszter elfogadta a felkérést. Jelentős érdeklődés kísérte az előadást, amely az üzlet nyelvén értelmezhető módon írta le a kormányzat gazdaságpolitikai és pénzügyi stabilizációs lépéseit" - tájékoztatott az AmCham, hozzátéve: remélik, hogy a hasonló szakmai konzultációk sora folytatódik a jövőben is.