Nándor
7 °C
23 °C

Eladta a Malév a Hyatt Regency szállodát

2001.12.12. 10:36
Nem tudni a vételárat, de versenykörülmények között 20-25 millió dollárt (5,5-6,9 milliárd forintot) ért volna a Budapest központjában álló szálloda fele, amelyet a Malév eddigi tulajdonostársának, a Pannónia Hotels Rt.-nek adott el - írja a Napi Gazdaság.
A felépítése után sokáig az Atrium Hyatt nevet viselő szállodát - pontosabban a Malév-Pannónia Hotel kft. 50 százalékos üzletrészét - az anyagi gondokkal küszködő légitársaság tavaly nyár óta próbálja értékesíteni.

Maradnak az irodák

Mivel a kiírt pályázat második fordulójában bennmaradt két cég egyike sem adott elfogadható ajánlatot, a Malév az elővételi joggal rendelkező Pannóniához fordult. A szálloda épületében vannak a Malév vezérigazgatóságának irodái. Ez a rész továbbra is a repülős cég kezelésében marad.

Csökkenthetik a veszteséget

A bevétel úgy jön a Malévnak, mint egy falat kenyér, hiszen erre az évre betervezett vesztesége 7,6 milliárd forint. A gazdasági napilap szerint az 1,3 milliárd forint névértékű üzletrész versenykörülmények között 20-25 millió dollárt hozhatott volna. A pályázat eredménye viszont arra utalt, hogy - legalábbis a tender idején - semmiképpen sem volt ekkora a versenykörülmények között elérhető ár, hiszen a pályázat eredménytelenül zárult.