Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Kiíratná a benzinárat az autóklub

2005.07.22. 13:56
A Magyar Autóklub (MAK) szerint jogi úton kell biztosítani, hogy az autósok már távolról jól láthassák az árakat és dönthessenek, melyik benzinkútnál vásárolnak.
A MAK jogi bizottsága, várhatón augusztus első hetében tűzi napirendre az ár feltüntetésére vonatkozó jogszabály módosításának ilyen értelmű tervezetét, mondta a távirati irodának Kovács Kázmér, a MAK jogi bizottságának elnöke. Hozzátette: a MAK várhatóan rendelet módosítására tesz majd javaslatot az illetékes Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, valamint a fogyasztóvédelem felügyeletét ellátó Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumnak. Az ügyvéd véleménye szerint szükségtelen az ártörvény módosítása, és elégséges a kormány illetve miniszteri rendelet kiegészítése.

Kovács Kázmér kifejtette: a jelenlegi vonatkozó jogszabály szerint az árakat fel kell tüntetni, de nem nevesíti, az ebből a szempontból speciális helyzetű üzemanyag töltőállomásokat.

Véleménye szerint azért van jelentősége a távolról jól látható áraknak, mert jelenleg Magyarországon, akár literenként 20 forint eltérés is tapasztalható a kúthálózatok üzemanyag árai között.

"A fogyasztók elemi érdeke, hogy dönthessenek, és az olcsóbb árú üzemanyagot kínáló kútnál vásárolhassanak" - emelte ki Kovács Kázmér. Az autóklub szerint egyre több benzinkút nem írja ki a kutak melletti nagy táblákra az üzemanyagok árát, ám a két legnagyobb üzemanyag-forgalmazó szerint ez nem így van, a fogyasztóvédelem szerint pedig akkor sem sértenének szabályt, ha így tennének.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!