Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A Boci csokit is elviszik

2004.03.26. 11:11
A Sport szelet és a Piros Mogyorós után a táblás csoki gyártását is elviszik Magyarországról.
A Népszabadság értesülései szerint átszervezi magyarországi tevékenységét a világ legnagyobb élelmiszer-ipari vállalkozás hazai leányvállalata, a Nestlé Hungária Kft. A társaság március elején összevonta szerencsi és diósgyőri gyárát.

Elviszik

Ezzel párhuzamosan megváltozik a Magyarországon gyártott termékek palettája is, hiszen eltűnik a hazai gyártásból a Boci csoki. A kedvelt táblás édességet ezentúl Csehországban készítik.

Rövid időn belül ez a második eset, hogy egy nagy múltú magyar csokoládé gyártását az ország határain kívülre viszik. Mint azt megírtuk, januárban a Kraft Foods döntött átszervezés mellett, s zárta be 320 főt foglalkoztató hazai gyárát. Akkor a Piros Mogyoróstól és a Sport szelettől kellett búcsút vennünk, természetesen nem maguktól a termékektől, hiszen azokat tovább gyártják a társaság szlovákiai üzemében

Nem zárják be

A mostani eset azonban nem hozza magával a hazai gyár bezárását, hiszen a szabadon maradt szerencsi üzem kapacitását le fogja kötni az italporgyártás, ugyanis ebben a gyárban lesz a regionális központ. A Népszabadság információi szerint egyebek között Nescafé és Nesquik termékeket fognak készíteni az üzemben, így lesz munkája az 1400 alkalmazottnak.

A Nestlé Hungária hazai érdekeltségei közé tartozik még egyebek között a Kékkúti ásványviz gyártása, ezen kívül állateledelt és jégkrémet is készít a társaság Magyarországon - írta meg a Népszabadság.

A Nestlé Hungária tavaly az előző évhez viszonyítva kilenc százalékkal 58,4 milliárd forintra növelte konszolidált nettó árbevételét, adózás előtti nyeresége azonban 800 millió forinttal 2,8 milliárd forintra csökkent. Az eredményromlást a devizaárfolyamon elszenvedett veszteség okozta. Az üzemi szintű nyereség tavaly 22 százalékkal 4,7 milliárd forintra nőtt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!