Miklós
-7 °C
4 °C

Magyar céget alapított a Walt Disney

2004.10.15. 09:28
Walt Disney Magyarország néven alapított céget a világhírű stúdió - tudta meg a Népszabadság. A jövőben itt készülnek majd a cég mesefiguráiból alkotott mobiltelefonos és on-line játékok, de innen történik majd a világcég európai internetes honlapjainak a karbantartása is.
Magyar céget hozott létre az amerikai Walt Disney Company két leányvállalata, a Disney Enterprises és a Buena Vista Internet Group, Walt Disney Magyarország néven - írja a Népszabadság. A Londonból irányított Walt Disney Internet Grouphoz (WDIG) tartozó kft.-ben internetes, mobiltelefonos és - a Magyarországon még kevéssé elterjedt - interaktív televíziós fejlesztéseket végeznek. Ezek nagy része a médiacég ismert mesehőseihez kapcsolódik - például on-line, televíziós, mobiltelefonos játékok formájában. De feladatuk lesz a Disney Európában működő tucatnyi internetes oldalának fejlesztése és karbantartása is. A magyar cégnek jelenleg harminc munkatársa van, főként kreatív, programozási és gazdasági feladatokra.

Sokáig válogattak

A Disney valamennyi szóba jöhető európai helyszínt megvizsgálta, mielőtt Magyarország mellett döntött - mondta a Népszabadságnak Gazdag Attila ügyvezetőtő, a WDIG európai igazgatója. A legtöbbet a gazdasági helyzet és a munkaerő magas képzettsége nyomott a latban - tette hozzá. Bár a magyar társaság anyagi helyzete önmagában a több tízmilliárd dollár forgalmú konglomerátumon belül másodlagos, a jegyzett tőke viszonylag magas, 49 millió forint.

A Népszabadság cikke szerint Gazdag Attila már ez év áprilisában - mint a WDIG európai ügyvezetője - tartalomszolgáltatási szerződést kötött a Pannon GSM-mel, de akkor még honi cégalapítási tervekről nem volt szó. (Azóta a Vodafone-nal és a T-Mobile-lal is létrejött hasonló megállapodás.) A WDIG irodanyitási terveit Kim Kerscher szóvivő júniusban jelentette be. Bár a Walt Disney tévé-, video-, DVD- és mozifilmjei, könyvei, játékai és egyéb termékei itthon már régóta megtalálhatók az amerikai vállalatcsoportnak ez az első magyar társasága.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.