Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tizennyolcmilliós eva-határ?

2003.09.09. 08:55
Tizennyolcmillió forint éves bevételük lehet majd az evát választóknak - ez az elképzelés kerülhet a holnapi kormányülés elé. Valószínű, hogy a támogatott lakáshitelek plafonja 10 millió forint lesz, s a támogatás mértéke sávosan igazodhat a hitel nagyságához.
Tizennyolcmillió forintra emelik fel az egyszerűsített vállalkozói adó választásához megengedett bevételi határt - a Világgazdaság információi szerint ebben a kérdésben már megszületett a végső szó a szerdai kormányülésre készülő adójavaslatok között. Az utolsó pillanatokban is folynak azonban számítások a játék- és jövedéki adó emelésének mértékét illetően. Ma születhet végleges döntés afelől is, hogy a lakáshitelek támogatásának módosítására vonatkozó három javaslat közül melyik kerüljön a kormány elé.

Hetvenezer euró

Az eva új értékhatárának megállapításánál a politikai döntés az emelésre vonatkozott, ám azt, hogy ez milyen mértékű legyen, már szűk szakmai megfontolások határozták meg. Nem a bevételek várható növekedésével kalkuláltak azonban; mint a lapunkat tájékoztató költségvetési szakértők elmondták, az átalányadót "amúgy sem jó szemmel néző" Európai Unióban a 70 ezer euró alatti bevételek esetén engedélyeznek eltérést az általános adójogszabályoktól. Ez mintegy 18 millió forintot jelent.

Lakáshitelplafon

Többek szerint ugyan lényegében megszületett a döntés a lakáshitelek támogatásának módosításáról is, ám azt egyelőre még a kormánypárti frakciókban sem ismerik. A kormányülés előtti legutolsó "ámen" kimondására csak ma kerül sor. Így egyelőre csupán valószínűsítették, hogy a támogatott hitelek felső értékhatárát 10 millió forintban korlátozzák, és várhatóan a kamattámogatás mértéke sávosan igazodhat a felvett hitel nagyságához.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!