Vilma
-7 °C
4 °C

Kétszázezres kezdőfizetés diplomásoknak

2004.05.21. 08:04
A cégek gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek, s fejlődési lehetőséget kínálnak, a friss diplomásoknak inkább a jó fizetés fontos.
A műszaki területen diplomázók bruttó 170-200, az informatikusok 180-230, a gazdasági friss diplomás szakemberek 150-200 ezer forintos kezdő fizetésre számíthatnak - ez derült ki a Műegyetemen ez év április hetedikén és nyolcadikán megrendezett állásbörzén részt vett cégek körében végzett felmérésből. Az erről készült összegzést információink szerint a jövő héten hozzák nyilvánosságra.

Fizessenek

A felmérés azt mutatja: a pályakezdőket elsősorban a fizetések mértéke érdekli. A cégek ellenben az anyagi kompenzációnál fontosabbnak tartják az új munkatársaik számára nyújtott fejlődési lehetőséget.

A külföldi lehetőséget és a lakásprobléma megoldását szintén csáberőnek tartják a munkáltatók. A többi juttatást - mobiltelefon, cégautó, üdülési, sportolási lehetőségek - már kevésbé tartják fontosnak.

A megkérdezett cégek 94 százaléka tervez fejlesztést vagy beruházást az elkövetkező évben. Ez 83 százalékuknál létszámbővítéssel jár, és többségük elsősorban mérnököket szeretne felvenni. Kiemelkedő a gépész-, villamosmérnökök, illetve az informatikusok iránti kereslet. Feltűnő, hogy az előző évekhez képest nőtt a kereslet a vegyész- és az építőmérnökök iránt.

Legyen gyakorlat

Az idén újdonság volt, hogy nagyon sok vállalat már a gazdasági-pénzügyi területre is a műegyetemi állásbörze keretében kereste leendő munkatársát. A felmérés szerint a cégek 81 százaléka nyújt a hallgatók számára szakmai gyakorlati, harminc százalékuk részmunkaidős foglalkoztatási lehetőséget, 33 százalékuk tanulmányi szerződést, ösztöndíjat kínál.

A részt vevő cégek 74 százaléka lehetővé teszi a szakdolgozat, illetve a diplomamunka vállalatnál történő megírását. Megdöbbentő szám, hogy a vállalatok csaknem fele már az állásbörzén is a valós tapasztalattal rendelkező fiatal diplomásokat keresi, vagyis már diákként érdemes szakmai tapasztalatot szerezniük a fiataloknak.

Egész évben

Az elemzés a cégek toborzási szokásait is vizsgálja. Elsősorban állásbörzéken, illetve tanácsadó cégek segítségével keresik a hazai vállalatok a friss diplomás tehetségeket, de többen próbálnak újsághirdetések és ismerősök segítségével "vadászni".

A szakmai gyakorlat és tanulmányi szerződés lehetősége, valamint az egyetemi-tanszéki kapcsolatok szintén fontos vadászati módszer a hazai vállalatok számára. A cégek 48 százaléka egész évben toboroz fiatal diplomásokat, 19 százalékuk pedig időszakosan. Ezen belül a túlnyomó többségük tavasszal keresi meg leendő diplomás munkatársait.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.