Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Demján eladta a Pólus Centert

2005.10.06. 16:34
Kapcsolódó cikkek (1)
Kilenvenmillió euróért adta el a Pólus Centert a Demján Sándor, Péter Munk és Csányi Sándor tulajdonában lévő Dipol Holdings Ltd. A bevásárlóközpont 1996-ban nyitotta meg kapuit, havonta 800 ezer vásárló fordul meg itt.
A Demján Sándor, Péter Munk és Csányi Sándor tulajdonában lévő Dipol Holdings Ltd. a múlt héten eladta a budapesti Pólus Centert az ING Közép-Európai Ingatlanalapnak. Az 1996-ban megnyitott bevásárló központért az alap 90 milló eurót fizetett.

A TriGránit szerint a Pólus Center eladásának sikere utat nyitott a régió két domináns cége közötti további együttműködésre mind az ingatlanakvizíció mind a strukturált finanszírozás területén.

Kilenc éve

A budapesti Pólus Center bevásárlóközpont 1996-ban nyitotta meg kapuit 47 000 négyzetméter hasznos területtel, több mint 2200 parkolóval és az első klasszikus bevásárlóközpontként forradalmasította a kiskereskedelmi szektort Közép-Kelet Európában. A jelenleg is 100 százalékban bérbe adott bevásárlóközpontban helyet kapott a Tesco, a Media Markt és a C&A is. A Pólusban havonta mintegy 800 ezer vásárló fordul meg.

A vevő a jövőben is számít a TriGránit üzemeltetési tapasztalatára és szaktudására, ezért az objektumot az eladás után is a Trigranit Management Kft. üzemelteti. A Dipol tulajdonosai az eladásból származó bevételüket a Millenniumi Városközpont további fejlesztésére és újabb romániai projektekre fordítják.

A Pólus az eladás után bekerült az ING Property Fund Eastern Europe LP portfoliójába. A Guernseyben bejegyzett zárt végű ingatlanbefektetési alap 2004 áprilisában indult útjára azzal a céllal, hogy kereskedelmi létesítményeket és irodaházakat vásároljon Közép-Európában. Az alap befektetői 600 millió euro értékű ingatlanportfolió létrehozására kötelezték magukat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.