Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Új szerencsejáték eurómilliókért?

2004.10.07. 08:44
Elképzelhető, hogy Magyarország is bekapcsolódik az eurómilliókkal kecsegtető új, határokon átnyúló EU-s lottójátékba. A Szerencsejáték Rt. fontolgatja a lehetőségeket, a törvény módosítása nélkül azonban nincs lehetőség a számsorsjáték elindítására.
A Szerencsejáték Rt. (SZRT) is fontolgatja, hogy bekapcsolódik az Európai Unió közös számsorsjátékába, az "eurómilliók"-ba - tudta meg a Világgazdaság. Péntektől immár kilenc EU-országban lottózhatnak sok millió eurós fődíjért, miután hat új állammal, többek között Svájccal és a hazánkkal szomszédos Ausztriával bővült a kör.

A hármak

Az Eurómilliók nevű számsorsjátékot februárban indították el három uniós országban. Angliában, Francia- és Spanyolországban az állami tulajdonban lévő szerencsejáték-táraságok: a Camelot, a La Francaise de Jeux és az Apuestas del Estado együttműködésével bonyolítják a fogadást.

Az SZRT-t is érdekli a kezdeményezés, a játék elindításához azonban szükség van a szerencsejáték-törvény módosítására - jelezte Somorai László, a társaság szóvivője. Erre azért van szükség, mert a hatályos jogszabályok szerint csak Magyarországon szervezett játék indítható és csak magyar állami tulajdonban lévő társaság részvételével.

Koncepció

A Világgazdaság információi szerint a Pénzügyminisztériumban napirenden van egy koncepció kidolgozása a szerencsejáték-törvény módosításával kapcsolatban. Somorai László, az SZRT szóvivője jelezte: a társaság támogatja javaslatával az új játék bevezetéséhez szükséges változtatásokat.

A két számtáblás játék nagyon népszerűvé vált Angliában, Francia- és Spanyolországban. A szelvények két euróba kerülnek. A számokat minden héten más városban húzzák. Az eddigi legnagyobb főnyeremény 33 millió euró, azaz több mint nyolcmilliárd forint volt, amelyet egy francia állampolgár vihetett haza.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!