Egyre drágább olcsón repülni

2010.04.08. 08:11

Az utasok idegeit tesztelő változások bevezetésére készül a Ryanair, Európa vezető fapados légicége. A legforgalmasabb utazási szezonban, július és augusztus hónapban öt fonttal, 20 fontra emelik az internetes jegyrendelésen lekötött, önállóan szállítandó csomagokért felszámított díjat, és 10 fonttal, bőröndönként 40-re a repülőtéren feladottakért felszámított költséget - írja a Napi.

Így egy nyaralásra induló négytagú család repülési költségei akár 320 fonttal is nőhetnek, ezért a TravelMail utazási portál azt ajánlja a turistáknak, hogy alaposan tájékozódjanak repülés előtt. A Ryanair szóvivője szerint a lépéssel arra ösztönözik ügyfeleiket, hogy csak a kézipoggyászként engedélyezett - maximum 10 kilogramm súlyú - táskával szálljanak gépre. Így tesz utasaik 70 százaléka, vagyis szerintük a döntés csak kevés turistát érint - szakértők szerint azonban ezek éppen a nyaralni vágyó családok, amelyek nem indulhatnak útnak csupán kézipoggyászokkal.

Még provokatívabb választ ad azonban a légitársaság arra a kérdésre, miért akarja háromról egyre csökkenteni a gépein rendelkezésre álló WC-k számát és pénzbedobós működésűvé tenni a 190 ember igényeit kiszolgáló mellékhelyiséget. Ezzel arra ösztönöznék az utazókat, hogy a repülőterek WC-iben intézzék el szükségüket.