Obama munkát adna az embereknek

2011.09.06. 07:52

Vissza kell hozni az amerikaiakat a termelésbe, és itt az ideje, hogy a kongresszus tegyen is ennek érdekében - jelentette ki hétfőn Detroitban Barack Obama elnök a munka amerikai ünnepe alkalmából elmondott beszédében.

Barack Obama megismételte, hogy szeptember 8-án a kongresszusban javaslatokat terjeszt elő a gazdaság élénkítésére, a munkahelyek számának növelésére. Előrevetítve ennek részleteit rámutatott, hogy Amerika-szerte rengeteg híd és út vár újjáépítésre és hogy számos építőmunkás vár a lehetőségre.

"Meglátjuk, hogy a republikánusok is a pártjuk fölé helyezik-e az országot. A játékok ideje lejárt Washingtonban, itt  az ideje a cselekvésnek, és annak hogy Washington a munkával foglalkozzon" - jelentette ki az elnök.

Az elnök kifejezte meggyőződését, hogy a  három nagy detroiti autógyár termékei a legjobbak a világon, és hangsúlyozta: szeretné látni, hogy több Made in America felirattal ellátott termék fogy el külföldön.

Az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ráta jelenleg 9,1 százalékos, ami jelentősen beárnyékolja Obama újraválasztási esélyeit. Obama elnök a múlt héten Alan Kruegert, a Princetoni Egyetem közgazdászprofesszorát, munkaerő-piaci szakértőt jelölte a Fehér Ház gazdasági tanácsadói tanácsának élére.