Judit
-2 °C
8 °C

Az OTP versenyben maradt a szerbiai Jubankáért

2004.06.27. 15:27
Nyolc bank felel meg a kritáriumoknak - jelentette be a szerb pénzügyminisztérium. Az előminősítőn túljutott bankok augusztus végéig tehetik meg ajánlatukat.
A szerb pénzügyminisztérium megerősítette, hogy versenyben maradt az OTP Bank Rt. a szerbiai Jubanka nevű pénzintézet 88 százalékos állami tulajdonának megvételéért folyó versenyben.

A tárca illetékes ügynöksége megvizsgálta a pénzintézet megvásárlására tett szándéknyilatkozatokat, és úgy találta, hogy nyolc megfelel a kritériumoknak. Az OTP Bank versenytársai a lista szerint: Alpha Bank (Görögország), Bank Austria Creditanstalt AG (Ausztria), General Electric Capital Europe (Nagy-Britannia), Erste Bank (Ausztria), Nova Ljubljanska Banka d.d. (Szlovénia), Société Générale (Franciaország), Unicredito (Olaszország).

Az első előminősítő fordulón túljutott bankokat július 15-ig hívják fel, hogy a bizalmas információ tiszteletben tartására vonatkozó kötelezettség betartása mellett vásárolják meg a Jubankával kapcsolatos részletes dokumentációt. A jelentkezők augusztus 30-ig tehetnek árajánlatot.

A Jubanka az ötödik legnagyobb szerb bank, mérlegfőösszege 2003 végén 217 millió euró, saját tőkéje 2004. május végén 116 millió euró volt. A hitelintézetnek 88 egységből álló hálózata van, mintegy 250 ezres ügyfélköréből 220 ezer magánügyfél. Radovan Jelasic, a Szerb Nemzeti Bank elnöke korábban a sajtónak nyilatkozva legalább 112 millió euróra becsülte a bank 88 százalékos állami tulajdonrészének értékét.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.