Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A KPMG ellen is eljárás indul

2003.01.23. 13:07
A KPMG bejelentette, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (Securities and Exchange Commission - SEC) várhatóan polgári peres eljárást kezdeményez a könyvvizsgálócég ellen a Xerox könyvelési botránya nyomán.
A Xerox mintegy 6,4 milliárdnyi bevételét volt kénytelen utólag átkönyvelni, miután kiderült, hogy 1997-2001-es forgalmának könyvelési adatai nem megfelelőek. A cég később megegyezett a tőzsdefelügyelettel, és tízmillió dolláros büntetést fizetett, de nem kellett elismernie, hogy szabálytalanságot követett volna el.

Nem büntetőügy

A KPMG elleni keresetet várhatóan jövő héten nyújtják be. Szakértők szerint a KPMG elleni lépés nem jár majd olyan komoly következményekkel, mint az Andersen elleni eljárás. (Az Andersen ellen nem polgári, hanem büntetőper indult.)

Eugene O'Kelly elnök-vezérigazgató már be is jelentette, hogy az eljárás egyáltalán nem befolyásolja munkájukat, és nem értik, a SEC miért vádolja őket. "Fontosnak tartjuk, hogy a tőzsdefelügyelet és az érintett cégek mindent elkövessenek a könyvelési szabályok betartásáért, de a vádakkal szemben meg fogjuk védeni magunkat és partnereinket" - tette hozzá.

A SEC megegyezik a volt vezetőkkel

A Wall Street Journal értesülései szerint a tőzsdefelügyelet peren kívül kíván megegyezni a Xerox korábbi vezetőivel. A lap úgy tudja Paul Allaire vezérigazgató és Barry Romeril pénzügyi igazgató legalább hárommillió dollárt kell, hogy fizessen. A két vezetőnek nem kell elismernie, hogy szabálytalanságot követett el, de valószínűleg hosszabb időre eltiltják őket a cégvezetéstől. Ez azt jelentené, hogy Allaire-nek ki kellene lépnie a Lucent Technologies igazgatótanácsából.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.