Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Félmillió dollárt hozott a pénisznövelő

2003.08.11. 11:57
Egy pénisznövelő pirulákat szállító online vállalkozás biztonsági rendszerének meghibásodása folytán nyilvánosségra került a megrendelők listája. Egy hónap alatt hatezren rendeltek a szerből, félmillió dolláros bevételt szerezve ezzel a cégnek.
A spamben reklámozó Amazing Internet Products honlapján szereplő listából kiderül, hogy a négyhetes periódus alatt hatezren válaszoltak az e-mailekre és rendeltek a szerből. A legtöbb vásárló két üveggel rendelt az ötven dolláros pirulákból. A spamkampány július 4-e óta több mint félmillió dollár bevételt hozott az Amazing Internet Products-nak.

Állatorvosok, katonák, üzletemberek a rendelők között

A "Legyen Hatalmas a pénisze" e-mailre válaszolók egyike egy hatmilliárd dolláros tőkéjű vállalat igazgatója, aki Park Avenue-i irodájába kérte a szállítást. Egy Colorádóban élő vendéglős négy üveggel rendelt. Egy kaliforniai repülőgép-alkatrészeket árusító vállalat elnöke bankkártyájával fizetett hat üvegért összesen háromszáz dollárt. Egy általános iskolai lacrosse (kanadai labdajáték) edző Pennsylvaniából négy üveggel rendelt.

A vásárlók között emelett van hátgerincmasszázzsal gyógyító, állatorvos, és számos katona, valamint számos hölgy.

Nem biztosították a titkos adatkezelést?

Úgy tűnik egyikőjüket sem érdekelte, hogy a honlapon nem volt feltüntetve telefonszám, e-mail cím vagy levélcím. Azzal sem igen törődtek, hogy személyes adataikat, beleértve a hitelkártya számukat, címüket és telefonszámukat, a többi internetes oldaltól eltérően titkosítás nélkül használták fel.

"Az oldal tetején egy kép volt, melyen az állt: Ahogy a TV-ben láthatta, ezért azt hittem, hogy törvényes a dolog" - mesélte egy San Diego-i kereskedelmi ügynök, aki két üveggel rendelt. Egy magát megnevezni nem kívánó férfi még nem kapta meg a pirulákat, bár azt ígérték neki, öt napon belül teljesítik rendelését.

Sokan tiltakoznak

Az emaillistán a rendeléseken kívül nagyon sok tiltakozó levél is olvasható. Faith York azután írt a honlapnak, miután tízéves fiának küldték a spam-et. "Elvesztettem a türelmemet, amikor nem láttam az internetes oldalon olyan telefonszámot, vagy címet, melyen keresztül felvehettem volna a kapcsolatot a vállalattal. Ezért a kitöltöttem egy megrendelő lapot, és azon keresztül küldtem el tiltakozásomat a cégnek" - magyarázta az asszony.

Az adatok szerint a 19 éves Braden Bournival a cég egyik tulajdonosa, bár a férfi nem válaszol az üzletet érintő kérdésekre. A hírek szerint Bournival mentora és üzleti partnere Davis Wolfgang Hawke, volt neo-náci vezető, aki azután fordult a spam-üzlet felé, miután nyilvánosságra került, hogy az apja zsidó.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.