Ottó
21 °C
32 °C
Július 2. szombat
  • Zápor

19°C 32°C
Július 3. vasárnap
  • Zivatar

19°C 26°C
Július 4. hétfő
  • Gy. felhős

13°C 27°C
Július 5. kedd
  • Gy. felhős

14°C 29°C
Július 6. szerda
  • Felhős

16°C 28°C
Július 7. csütörtök
  • Gy. felhős

15°C 28°C
Július 8. péntek
  • Felhős

16°C 29°C
Július 9. szombat
  • Felhős

16°C 30°C

36 órás előrejelzés

Szombaton is marad a kánikula, a hajnali 15-21 fokot követően délután 30-35 fokra van kilátás. Késő délutánig csak néhol, majd estefelé egy közeledő hidegfront hatására északnyugaton egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A délies szél napközben északnyugaton megélénkülhet, zivatarfelhők környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. Vasárnap reggel keleten lesz szakadozott a felhőzet, máshol sok lesz a felhő, és főként a z ország középső harmadán alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél, helyenként viharos lökések is lehetnek. Hajnalra 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton még kitart a kánikula, fejfájás, fáradtság, tompaság, alvászavarok jelentkezhetnek. Csökken a koncentráló képesség, valamint ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk. 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele is szervezetünkbe, lehetőleg cukor- és koffeinmentes italokat fogyasszunk!

Közlekedés­meteorológia

Szombaton továbbra is sok napsütésre készülhetünk, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Délután a megnövekvő gomolyokból elszórtan számíthatunk zápor, zivatar következtében vizes, csúszós útszakaszokra. Zivatar idején erős, viharos lökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, illetve északnyugaton zivataroktól függetlenül is megélénkülhet a déli szél. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hétvégén a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan a közepes, a csalánféléké a közepes-magas tartományban alakul. A lórom, az útifű, a libatopfélék, a kenderfélék, a hárs és a szelídgesztenye pollenkoncentrációja általában alacsony, bár az útifűé és a hársé esetenként megemelkedhet és elérheti a közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a fenyőfélék, valamint ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. július 1. 15:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,6
Velencei-tó (Agárd) 25,5
Tisza (Kisköre-felsö) 25,4
Fertö-tó (Fertörákos) 25
Duna (Budapest) 21,4
Tisza (Szolnok) 25,7