Luca, Ottilia
2 °C
5 °C
December 14. csütörtök
  • Gyenge eső

0°C 7°C
December 15. péntek
  • Eső

5°C 10°C
December 16. szombat
  • Zápor

2°C 6°C
December 17. vasárnap
  • Felhős

-2°C 3°C
December 18. hétfő
  • Felhős

-4°C 2°C
December 19. kedd
  • Hószállingózás

-4°C 1°C
December 20. szerda
  • Hószállingózás

-3°C 2°C
December 21. csütörtök
  • Erősen felhős

-4°C 2°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön túlnyomóan felhős lesz az ég, legfeljebb nyugaton bukkanhat elő hosszabb időszakokra a nap. Kezdetben szórványosan, késő délutántól, estétől dél-délnyugat felől többfelé várható eső, zápor. Reggel az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is hullhat. Többfelé feltámad a déli-délnyugati szél, erős lökések is lehetnek. Hajnalban -4, +2, délután északon 3-4, máshol 5-10 fokot mérhetünk. Péntek reggel is a felhőké lesz a főszerep, de helyenként tartósabb felszakadozások is lehetnek, Északkeleten, keleten több helyen, máshol csak néhol fordulhat elő eső, zápor. Továbbra is többfelé lesz élénk, erős a déli-délnyugati szél, az Északi-középhegység szélcsendesebb régióiban viszont pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, az éjszaka első felében lesz hidegebb, reggelre enyhül az idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön melegfronti hatás okozhat migrént, fejfájást, valamint fáradékonyságot, illetve a vérnyomás is ingadozhat. Hazánk nagy részén a felhők lesznek túlsúlyban, így bágyadtabbak, kedvtelenebbek lehetünk. A többfelé élénk, erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. Főként hajnalban, reggel a nyirkos, hideg időben a kopásos eredetű fájdalmak is felerősödhetnek, nő a megfázásveszély. A gyakori front átvonulások igénybe vehetik szervezetünket, így érdemes vitaminban gazdag ételeket, sok folyadékot fogyasztanunk.

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön hajnalban több helyen pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, illetve helyenként a korábban lehullott esővíz fagyhat rá az utakra síkosságot eredményezve. Napközben eleinte csak szórványosan, a nap második felében már többfelé találkozhatunk eső, záporok következtében vizes, csúszós utakkal. Az Északi-középhegység térségében kezdetben havas eső, hó is eshet, így ott latyakos útszakaszok is előfordulhatnak. A többfelé élénk, erős déli-délnyugati szél jelentősen csökkentheti a menetstabilitást. Továbbra is vezessenek körültekintően, tartsanak elegendő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. december 13. 22:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 4,3
Velencei-tó (Agárd) 3,5
Tisza (Kisköre-felsö) 3
Fertö-tó (Fertörákos) 4,9
Duna (Budapest) 4,6
Tisza (Szolnok) 2,7
Hójelentés

Egyelőre enyhe idő. Csütörtökön legfeljebb eleinte fordulhat elő gyenge havazás, havas eső az Északi-középhegység térségében, majd péntek estig mindenhol eső formájában fog hullani a csapadék. Legközelebb szombatra virradóra van esély a hegyekben havazásra.