Dezső
12 °C
25 °C
Május 23. kedd
  • Zivatar

12°C 25°C
Május 24. szerda
  • Zivatar

12°C 23°C
Május 25. csütörtök
  • Zivatar

11°C 20°C
Május 26. péntek
  • Felhős

12°C 21°C
Május 27. szombat
  • Felhős

10°C 22°C
Május 28. vasárnap
  • Gy. felhős

10°C 23°C
Május 29. hétfő
  • Gy. felhős

11°C 25°C
Május 30. kedd
  • Felhős

14°C 26°C

36 órás előrejelzés

Kedden napközben gyakran erőteljesen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és a keleti tájak kivételével többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok. A déli tájakon megélénkül az északias szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legmelegebb órákban 22 és 28 fok közötti értékeket mérhetünk, de a zivatarokat követően átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet. Szerdán is sok felhő lesz felettünk, záporok, zivatarok több tájegységünkön is kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen feltámad, északnyugaton erős, viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9-14, délután 19 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden sem érkezik front térségünkbe, viszont a fülledtség okozhat vérnyomás-panaszokat, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők körében akár rosszullét, légszomj, bágyadtság és koncentrációzavar is jelentkezhetnek. Hőérzetünk ingadozhat a záporokkal, zivatarokkal tarkított tájakon. A naposabb időszakokban a délutáni órákban nagyon erős fokozatot érhet el az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedés­meteorológia

Kedden a keleti tájak kivételével többfelé találkozhatunk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakkal. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Délen megélénkülhet az északias szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek, melyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A napon járművünk is jelentősen felmelegedhet. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja tovább emelkedik, országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet is. Záporok, zivatarok környezetében roncsolódó pollenszemek asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenkoncentrációjuk a közepes szintet is elérheti. Közepes szintet érhet el még a tölgy, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja, de az utóbbi helyenként a magas szintet is elérheti. Előfordulhat még egy-egy szem a nyír és a kőris pollenjéből is. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelőre még az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. május 23. 11:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 21,4
Velencei-tó (Agárd) 20,2
Tisza (Kisköre-felsö) 18,2
Fertö-tó (Fertörákos) 17,8
Duna (Budapest) 17,9
Tisza (Szolnok) 18,5