Levente, Irén
19 °C
35 °C
Június 29. csütörtök
  • Zápor

21°C 32°C
Június 30. péntek
  • Felhős

18°C 31°C
Július 1. szombat
  • Zápor

19°C 26°C
Július 2. vasárnap
  • Zápor

15°C 26°C
Július 3. hétfő
  • Felhős

16°C 26°C
Július 4. kedd
  • Zápor

15°C 27°C
Július 5. szerda
  • Felhős

17°C 30°C
Július 6. csütörtök
  • Gy. felhős

17°C 31°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön országszerte szeles időre készülhetünk, helyenként viharossá is fokozódhat a délies szél. Marad a kánikula, többfelé kialakulhatnak frissítő záporok, az északi országrészben zivatarok is. A hőmérséklet 17-25 fokról 29-35 fokig emelkedik, keleten várhatóak a melegebb értékek. Pénteken is szeles idő várható, erős délnyugati légmozgásra számíthatunk. Többnyire napos, délutánra felhősebb idő ígérkezik, 15-20 fokos minimumokkal.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön napközben fronthatás nem várható, ugyanakkor a meleg de változékony idő jelentősen megterhelheti a szervezetet, keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, szédülést okozhat. Az érzékenyeknél migrén, fáradékonyság, levertség, dekoncentráltság jelentkezhet. A zivatarokat kísérő erős, viharos szél ízületi bántalmakat, rossz közérzetet, görcsös fejfájást válthat ki. A napos tájakon fennáll a napszúrás veszélye, illetve az UV-sugárzás ismét nagyon erős lesz, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt! Óvjuk bőrünket, fogyasszunk napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön helyenként viharossá is fokozódhat a délies szél, többfelé kialakulhatnak záporok, az északi országrészben zivatarok is. Ezeken a tájakon vizesek, csúszósak lehetnek az útszakaszok. A széllökések átmenetileg lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A pázsitfűfélék és csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes, magas tartományban alakul. A zivatarok által felléphetnek asztmatikus tünetek. A szelídgesztenye pollenje alacsony-közepes szinten lehet jelen. Az útifű és lórom pollenkoncentráció alacsony maradt. A kültéri allergén gombák koncentrációja országszerte elérheti a magas, nagyon magas szintet. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. június 28. 18:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,1
Velencei-tó (Agárd) 25,4
Tisza (Kisköre-felsö) 23,9
Fertö-tó (Fertörákos) 25,7
Duna (Budapest) 24,2
Tisza (Szolnok) 24,5