Alfréd
5 °C
13 °C
Február 23. csütörtök
  • Erősen felhős

5°C 14°C
Február 24. péntek
  • Eső

7°C 10°C
Február 25. szombat
  • Felhős

1°C 7°C
Február 26. vasárnap
  • Erősen felhős

-2°C 7°C
Február 27. hétfő
  • Felhős

-1°C 10°C
Február 28. kedd
  • Erősen felhős

2°C 13°C
Március 1. szerda
  • Gyenge eső

5°C 15°C
Március 2. csütörtök
  • Gyenge eső

5°C 14°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön is változóan felhős, enyhe, több helyen szeles időre számíthatunk, az északkeleti tájakon alakulhat ki elszórtan kisebb eső, egy-egy gyenge zápor. Hosszabb napos időszakok inkább délnyugaton lehetnek majd. Az élénk, több helyen megerősödő délnyugati szelet délnyugaton és északkeleten helyenként viharos lökések is kísérhetik. Délután 10-16 fokot mérhetünk. Pénteken kezdetben még enyhe, szeles időre készülhetünk, majd a kora délutáni óráktól kezdve a Dunántúlon egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani. Lokálisan egy-egy zivatar is előfordulhat majd. Délnyugaton néhol jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Nyugatira, északnyugatira fordul az élénk, erős szél. A déli órákban még 9-11 fokot mérhetünk, de délután visszaesik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön is melegfronti hatás fog érvényesülni, emiatt sokaknál jelentkezhet görcsös, migrénes jellegű fejfájás, hirtelen vérnyomás-ingadozás, emellett a gyulladásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek. A szeles idő miatt továbbra is ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk, egyesek álmatlanságot is tapasztalhatnak majd. Öltözzünk rétegesen, táplálkozzunk vitamindúsan!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön az északi tájakon elvétve fordulhat elő kisebb eső, egy-egy gyenge zápor, így elsősorban itt találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal. Az élénk, erős délnyugati szél jelentősen lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. Várhatóan a délnyugati országrészben süthet ki hosszabb időre a nap, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. február 23. 17:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 0,4
Velencei-tó (Agárd) 6,5
Tisza (Kisköre-felsö) 0,8
ESZLEL (Fertőrákos) 3,9
Duna (Budapest) 3,9
ESZLEL (Szolnok) 1,2
Hójelentés

Havazás nem várható. A következő napokban enyhébb légtömegek érkeznek, így havazás nem várható, az elszórtan kialakuló csapadék eső formájában fog hullani.