Antal, Antónia
-7 °C
0 °C
Január 17. kedd
  • Felhős

-7°C -1°C
Január 18. szerda
  • Felhős

-10°C -2°C
Január 19. csütörtök
  • Gy. felhős

-13°C -4°C
Január 20. péntek
  • Gy. felhős

-16°C -5°C
Január 21. szombat
  • Felhős

-14°C -4°C
Január 22. vasárnap
  • Pára

-11°C -3°C
Január 23. hétfő
  • Erősen felhős

-10°C -2°C
Január 24. kedd
  • Pára

-10°C -3°C

36 órás előrejelzés

Szerdán délen, délnyugaton még sok lesz a felhő, a határ mentén helyenként a hó is szállingózhat, észak, északkelet felé haladva azonban egyre kevesebb lesz a felhő, egyre több a napsütés. Az északi-északkeleti szelet élénk, nyugaton és északon, északkeleten erős lökések kísérhetik, emiatt főként északon, északkeleten hófúvás is előfordulhat. Hajnalban -5, -11, a szélcsendes, derült, hófödte északi völgyekben -12 és -16, napközben -5 és +1 fok között alakul. Csütörtökön reggel továbbra is délen, délnyugaton lehetnek felhősebb körzetek, máshol gyengén felhős, derült időre ébredhetünk. Csapadék már sehol sem várható. Északon a völgyekben foltokban pára, zúzmarás köd képződhet. Hajnalra -8 és -13, a hóval borított, szélcsendes északi, északkeleti tájakon -14 és -21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán sem várható fronthatás, azonban a hideg, fagyos időben továbbra is kopásos eredetű ízületi bántalmak, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. Még többfelé szeles marad az idő, emiatt fejfájás, ingerlékenység is előfordulhat, valamint csökkenhet a hő- és komfortérzet. Délen a felhősebb, borongósabb időben lehangoltabbak lehetünk, máshol a sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Öltözzünk melegen, rétegesen, táplálkozzunk vitamindúsan!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán már csak a déli, délnyugati határ mentén szállingózhat a hó, máshol száraz időre készülhetünk. A hóval borított tájakon továbbra is előfordulhatnak csúszós, latyakos, hókásás útszakaszok. Még többfelé élénk, nyugaton és északon, északkeleten erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet, emiatt csökkenhet a menetstabilitás, valamint elsősorban északon, északkeleten hófúvás is előfordulhat. Hajnalban, reggel a Börzsöny és Cserhát völgyeiben pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. január 17. 16:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 0,2
Velencei-tó (Agárd) 3,1
Tisza (Kisköre-felsö) 0,1
Fertö-tó (Fertörákos) 0,9
Duna (Budapest) 0,2
Tisza (Szolnok) 0,1
Hójelentés

Száraz, fagyos időszak jön. Szerdán már csak a déli, délnyugati határ mentén fordulhat elő jelentéktelen hószállingózás, máshol csapadék nem várható, száraz, de hideg, a legtöbb helyen napközben is fagyos időre van kilátás.