Jeromos
9 °C
26 °C
Szeptember 30. péntek
  • Gy. felhős

10°C 26°C
Október 1. szombat
  • Gy. felhős

10°C 26°C
Október 2. vasárnap
  • Zápor

11°C 24°C
Október 3. hétfő
  • Zápor

13°C 18°C
Október 4. kedd
  • Zápor

9°C 16°C
Október 5. szerda
  • Erősen felhős

7°C 15°C
Október 6. csütörtök
  • Zápor

5°C 15°C
Október 7. péntek
  • Erősen felhős

7°C 15°C

36 órás előrejelzés

Pénteken a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően sok lesz a napsütés, felhő alig lesz az égen. A déli-délnyugati szelet olykor élénk lökések kísérhetik. Tovább melegszik az idő, délután már 24-28 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szombat reggel gyengén, közepesen felhős időre ébredhetünk, csapadék nem várható. Ugyanakkor északon, északnyugaton és nyugaton foltokban pára, köd átmenetileg ismét kialakulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a déli-délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. Napközben sok napsütésre van kilátás, csak időnként lehet kissé több felhő azt égen, de csapadék nem várható. Sokfelé élénk, főként a Dunántúlon és az Alföld középső részén időnként erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken sem várható fronthatás, de tovább melegszik az idő, emiatt az érzékenyebbek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek, fejfájás, koncentrációs zavarok is előfordulhatnak. A napos idő továbbra is jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A hűvösebb reggeli órákban azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A nagy napi hőingás megterheli szervezetünket, ez elsősorban vérnyomás panaszokat okozhat. Öltözzünk rétegesen, könnyen megfázhatunk!

Közlekedés­meteorológia

Pénteken is száraz utakra, kedvező időjárási körülményekre számíthatnak az útnak indulók, csak az időnként megélénkülő déli-délnyugati szél csökkentheti kissé a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Kora délelőttig északon és nyugaton átmenetileg pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan már országszerte alacsony marad, de helyenként még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet a napos, meleg időnek köszönhetően. Esetenként közepes szintet érhet el még az üröm pollenkoncentrációja is. A csalánfélék, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, a kenderfélék és az útifű virágpora általában már csak minimális mennyiségben fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák mennyisége alacsony-közepes tartományban alakul, de helyenként továbbra is elérheti a magas, esetenként pedig a nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. szeptember 30. 07:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 18,8
Velencei-tó (Agárd) 18,3
Tisza (Kisköre-felsö) 18,8
Fertö-tó (Fertörákos) 16,2
Duna (Budapest) 17
Tisza (Szolnok) 18,2