Menyhért, Mirjam
10 °C
25 °C
Augusztus 22. kedd
  • Felhős

10°C 25°C
Augusztus 23. szerda
  • Felhős

10°C 26°C
Augusztus 24. csütörtök
  • Gy. felhős

11°C 28°C
Augusztus 25. péntek
  • Gy. felhős

15°C 31°C
Augusztus 26. szombat
  • Gy. felhős

17°C 32°C
Augusztus 27. vasárnap
  • Gy. felhős

18°C 33°C
Augusztus 28. hétfő
  • Felhős

19°C 33°C
Augusztus 29. kedd
  • Zivatar

19°C 29°C

36 órás előrejelzés

Kedden eleinte napos időre, majd megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk, kisebb zápor, egy-egy zivatar az esti órákban az északkeleti tájakon fordulhat elő. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. Napközben 23-27 fok valószínű. Szerda reggel változóan felhős, de csapadékmentes időre ébredhetünk. Gyenge, mérsékelt marad az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. Napközben az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak északkeleten alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Többfelé megélénkül az északnyugati szél. 23 és 28 fok közötti maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden nem lesz front térségünkben, de a hűvös reggel miatt sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hajnali órákban ugyanakkor nagy lesz a megfázásveszély is, ezért növeljük a napi vitaminbevitelt. Napközben viszont enyhülnek a görcsös panaszok. A nagy hőingás következtében enyhe vérnyomás-ingadozásra számíthatnak az erre hajlamosak. Néhol a kissé szeles, felhős idő miatt romolhat hő- és komfortérzetünk.

Közlekedés­meteorológia

Kedden elsősorban északkeleten a késő délutáni, esti órákban fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, mely nedves, vizes, csúszós utakat okozhat. A helyenként élénk északnyugati szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A parlagfű pollenkoncentrációja az Alföldön, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen érheti el újra a nagyon magas szintet. A csalánfélék és a kenderfélék pollenje általában közepes mennyiségben van jelen. Az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony tartományban alakul. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. augusztus 18. 19:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 21,2
Velencei-tó (Agárd) 20,8
Tisza (Kisköre-felsö) 25,1
Fertö-tó (Fertörákos) 18,5
Duna (Budapest) 19,9
Tisza (Szolnok) 23,7