Gáspár
14 °C
30 °C
Augusztus 28. vasárnap
  • Derült

14°C 32°C
Augusztus 29. hétfő
  • Gy. felhős

16°C 33°C
Augusztus 30. kedd
  • Zivatar

18°C 28°C
Augusztus 31. szerda
  • Gy. felhős

16°C 27°C
Szeptember 1. csütörtök
  • Gy. felhős

13°C 27°C
Szeptember 2. péntek
  • Felhős

15°C 28°C
Szeptember 3. szombat
  • Felhős

16°C 29°C
Szeptember 4. vasárnap
  • Zápor

17°C 28°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel szinte mindenhol derült időre ébredhetünk, a légmozgás sem lesz jelentős. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Napközben is folytatódik a derült strandidő, felhők továbbra sem lesznek az égen. Az északnyugati országrészben élénk lehet a délies szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmelegebb órákban 30 és 34 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk. Továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás! Hétfő reggel az ország nagy részén folytatódik a derül idő, nyugaton viszont már gyengén, közepesen felhős időre ébredhetünk, viszont csapadék ezekből nem várható. A délies szél mindenhol gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 éa 18 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap is frontmentes időre készülhetünk, de még tovább fokozódik a meleg, ami miatt fáradtság, dekoncentráltság, tompaság jelentkezhet. Egyeseknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. Nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési rendszer betegségeivel élők számára, ők lehetőleg kerüljék a megterhelő munkát és a stresszt. A meleg időben fontos a folyadék-utánpótlás, ezért fogyasszunk legalább 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot! Az UV-sugárzás nagyon magas szintet ér el 11 és 15 óra között, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, kerüljük a direkt napfényt!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap is száraz utakra számíthatnak az útnak indulók. A napos időben azonban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az északnyugati tájakon ugyanakkor egy-egy élénk délies széllökés kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban tovább erősödik a parlagfű pollenszórása, országszerte nagyon magas szintet érhet el. Magas koncentrációban lesz jelen a csalánfélék, valamint helyenként a kenderfélék pollenje. Az üröm, a libatopfélék, illetve az útifű virágporának mennyisége jellemzően alacsony, de helyenként elérheti a közepes szintet. A pázsitfűfélék virágporának mennyisége alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma magas, nagyon magas szintet érhet el.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. augusztus 27. 17:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 21,6
Velencei-tó (Agárd) 23,9
Tisza (Kisköre-felsö) 22
Fertö-tó (Fertörákos) 22
Duna (Budapest) 20,6
Tisza (Szolnok) 22,9