Salamon
7 °C
13 °C
Október 24. hétfő
  • Erősen felhős

7°C 16°C
Október 25. kedd
  • Erősen felhős

10°C 19°C
Október 26. szerda
  • Zápor

12°C 15°C
Október 27. csütörtök
  • Felhős

5°C 11°C
Október 28. péntek
  • Gy. felhős

1°C 13°C
Október 29. szombat
  • Felhős

5°C 15°C
Október 30. vasárnap
  • Felhős

5°C 15°C
Október 31. hétfő
  • Zápor

7°C 14°C

36 órás előrejelzés

Kedd reggel az ország északi-északkeleti harmadán borongós időre ébredhetünk, helyenként szitálás, kisebb eső is kialakulhat, máshol inkább fátyolfelhők lesznek az égen. Elszórtan pára-, ködfoltok képződhetnek. Helyenként élénk lesz a déli-délnyugati szél. Enyhe lesz a reggel, 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben északon-északkeleten továbbra is többfelé borongós, párás időre van kilátás, máshol azonban számíthatunk napos időszakokra. Estefelé egy hidegfront éri el hazánkat, így nyugaton akkor már eső, zápor is kialakulhat. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, Zala megyében és délkeleten egy-egy erős lökés is előfordulhat, majd délutántól a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a légmozgás iránya. Északkeleten 13-16, máshol 17-24 fokra van kilátás. Szerdára virradóra esővel, záporokkal ez a hidegfront átvonul felettünk, reggel elsősorban még keleten, délkeleten és Vas, valamint Zala megyében lehet csapadék. A Dunántúlon és északkeleten feltámad az északias szél. Reggelre 8 és 13 fok közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden eleinte frontmentes idő várható, azonban továbbra is különböző eredetű fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. Sokan fáradtnak érezhetik magukat, koncentrálási nehézségek adódhatnak, romlik a munkateljesítmény. Északon, északkeleten egész nap marad a borongós, hűvös idő, napközben is csak kissé mérséklődnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Délnyugat felé haladva magasabb csúcshőmérsékletekre számíthatunk, a több-kevesebb napsütésnek köszönhetően javul a hőérzet, azonban a megerősödő szél ronthatja a komfortérzetet. Este a nyugati területeket már eléri egy hidegfront, így fokozódhatnak a görcsös és az ízületi panaszok.

Közlekedés­meteorológia

Kedd estig csak északon, északkeleten fordulhat elő szitálás, gyenge eső, majd estétől nyugat felől egyre többfelé kell eső, záporok következtében vizes, csúszós utakra számítani. Többfelé élénk, Zala megyében és délkeleten erős déli-délnyugati széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Elsősorban hajnalban, reggel pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A 2016. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű, illetve néhány más nyáron virágzó allergén növény, így az üröm, a csalánfélék, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, az útifű pollenjéből is csupán egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A fűtési szezonban gyakoribbá válhatnak a penészgomba, illetve a poratka által kiváltott allergiás megbetegedések.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. október 24. 15:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 10,8
Velencei-tó (Agárd) 10,4
Tisza (Kisköre-felsö) 11
Fertö-tó (Fertörákos) 9,4
Duna (Budapest) 10,7
Tisza (Szolnok) 10,8