Olga, Liliána
19 °C
30 °C
Július 27. szerda
  • Zivatar

19°C 31°C
Július 28. csütörtök
  • Zivatar

19°C 30°C
Július 29. péntek
  • Zápor

18°C 30°C
Július 30. szombat
  • Felhős

19°C 32°C
Július 31. vasárnap
  • Felhős

20°C 34°C
Augusztus 1. hétfő
  • Zivatar

21°C 32°C
Augusztus 2. kedd
  • Zivatar

19°C 29°C
Augusztus 3. szerda
  • Zápor

15°C 27°C

36 órás előrejelzés

Szerdán marad az eddigiekhez hasonló időjárás, vagyis a fülledt időben a több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből főként a délutáni, esti órákban alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A szél zivatarok idején erős, akár viharos lehet. Délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtök reggel keleten kevesebb, máshol több lesz felettünk a felhő, főként a Dunántúlon és elszórtan északon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A Dunántúl északi felén zivataroktól függetlenül is élénk lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és összességében sokfelé kialakulhat zápor, zivatar, nem egy helyen felhőszakadás, akár jégeső kíséretében. A Dunántúlon megélénkül az északira-északnyugatira forduló szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések máshol is lehetnek az országban. A csúcshőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán is folytatódik a frontmentes idő, azonban a meleg, fülledt, változékony idő hatására többeknél jelentkezhet fejfájás, tompaság, vérnyomás-ingadozás, alvászavar. A légzőszervi panaszok is erősödhetnek, valamint záporok, zivatarok idején az asztmások állapota is romolhat. Nehéz napok várnak az idősekre és a szívbetegekre, így lehetőleg ők kerüljék a stresszes helyzeteket és a megterhelő fizikai munkát. Ugyanakkor ez az idő már az egészséges szervezetet is megterhelheti. Ne feledkezzünk meg bőrünk védelméről, 11 és 15 óra között többfelé erős, helyenként nagyon erős lehet az UV-sugárzás! Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán szórványosan alakulhatnak ki az országban záporok, zivatarok, melyek környezetében vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint az erős, viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Felhőszakadások környezetében vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. A naposabb tájakon ugyanakkor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A reggeli órákban pára, köd is nehezítheti a közlekedést! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék, a kenderfélék és a libatopfélék koncentrációja általában alacsony marad, de helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Alacsony koncentrációban van jelen a lórom, az útifű, a ciprus- és tiszafafélék pollenje is, valamint már az üröm és a parlagfű virágporából is előfordulhat egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja több helyen elérheti a nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. július 27. 08:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,6
Velencei-tó (Agárd) 26,4
Tisza (Kisköre-felsö) 24,3
Fertö-tó (Fertörákos) 26,1
Duna (Budapest) 21,9
Tisza (Szolnok) 24,2