Angéla, Petronella
14 °C
26 °C
Május 31. kedd
  • Zápor

14°C 26°C
Június 1. szerda
  • Zápor

13°C 26°C
Június 2. csütörtök
  • Zivatar

14°C 23°C
Június 3. péntek
  • Zivatar

14°C 24°C
Június 4. szombat
  • Zivatar

14°C 23°C
Június 5. vasárnap
  • Zápor

14°C 23°C
Június 6. hétfő
  • Felhős

12°C 24°C
Június 7. kedd
  • Gy. felhős

12°C 25°C

36 órás előrejelzés

Kedd reggel hazánk nagy részén derült vagy gyengén felhős időre ébredhetünk, több felhő az Alpokalján és északkeleten lehet. A nyugati és északkeleti határ közelében egy-egy zápor sem zárható ki. A délnyugati szelet főként a Balatontól délre kísérhetik élénk lökések, míg a szélcsendesebb északi megyékben pára-, ködfoltok is kialakulhatnak. Hajnalra 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben a változóan felhős-napos időben főként északon, északnyugaton lehet több helyen zápor, zivatar. Gyakran lesz élénk, olykor erős a délnyugati szél, a hőmérséklet délután 23-28 fok között alakul. Szerdán virradóra gyengén vagy közepesen felhős időre készülhetünk, a reggeli órákban néhol, de elsősorban az északnyugati részeken futó zápor is kialakulhat. A gyenge vagy mérsékelt délnyugati szélben 14-17 fok közé hűl mindössze a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden nem várható fronthatás, a meleg idő azonban megviselheti az idősebbek szervezetét; a szívbetegeknek is ajánlott kerülni a megterhelő tevékenységeket. Zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok. Az UV-sugárzás a 11 és 15 óra közötti időszakban ismét többfelé lehet erős, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Fogyasszunk sok folyadékot!

Közlekedés­meteorológia

Kedden főként északon-északnyugaton számíthatunk záporoktól, zivataroktól vizes csúszós utakra. Az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül délen többfelé élénk, erős délnyugati szélre kell készülni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a magas szinte, sőt a pázsitfüveké elsősorban az Alföldön nagyon magas szintet érhet el. Fokozódik a csalánfélék pollenszórása, virágporuk mennyisége jelenleg közepes szinten van jelen, de a következő napokban helyenként a magas szintet is elérheti. Az eperfafélék virágporának mennyisége továbbra is alacsony-közepes. A tölgy, a bükk és a dió virágporából már csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, de továbbra is az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többnyire alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. május 31. 00:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 20,9
Velencei-tó (Agárd) 23,3
Tisza (Kisköre-felsö) 19
Fertö-tó (Fertörákos) 22,3
Duna (Budapest) 18,5
Tisza (Szolnok) 18