Judit
3 °C
6 °C
December 10. szombat
  • Pára

-2°C 7°C
December 11. vasárnap
  • Pára

-1°C 7°C
December 12. hétfő
  • Zápor

2°C 6°C
December 13. kedd
  • Felhős

-4°C 1°C
December 14. szerda
  • Havas eső

-6°C 1°C
December 15. csütörtök
  • Hózápor

-5°C 2°C
December 16. péntek
  • Gy. felhős

-6°C 1°C
December 17. szombat
  • Gy. felhős

-7°C 1°C

36 órás előrejelzés

Szombat reggel is többfelé képződik pára, köd, mely napközben keleten, északkeleten tartósan is megmaradhat. Naposabb területek nyugaton, délnyugaton lehetnek, másutt tartósan felhős marad az ég. A főváros és a Bakony térségében élénkülhet meg a nyugati-délnyugati szél. Többfelé lesz fagyos a reggel, napközben 4-10 fok között alakulhat a hőmérséklet. Vasárnap országszerte párás, ködös lesz a reggel, majd a köd feloszlását követően erősen felhős marad az ég. Délután egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél, északkeleten gyenge csapadék is előfordulhat. Reggel többfelé fagyhat, +3 és -3 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton fronthatás nem fogja terhelni szervezetünket, de a magasban áramló meleg levegő melegfronti jellegű panaszokat okozhat. Ennek hatására fejfájás, levertség, bágyadtság jelentkezhet az arra érzékenyeknél. A párás, ködös területeken a kopásos eredetű ízületi bántalmakban szenvedők panaszai erősödhetnek fel. A nyirkos, hideg időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk melegen, immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk vitamindús ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Szombat reggel is a többfelé kialakuló pára-, ködfoltok csökkentik le jelentősen látástávolságot. Napközben keleten, északkeleten maradhatnak tartósan ködös területek, helyenként ködszitálás teheti nedvessé, csúszóssá az útszakaszokat. A főváros és a Bakony térségében az időnként megélénkülő szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb délnyugati területeken érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. december 10. 05:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 1,6
Velencei-tó (Agárd) 2,8
Tisza (Kisköre-felsö) 2,4
Fertö-tó (Fertörákos) 0,9
Duna (Budapest) 3
Tisza (Szolnok) 2
Hójelentés

Száraz, eseménytelen idő. Hétvégén is sokfelé képződik pára, köd és alacsony szintű rétegfelhőzet. Gyenge hószállingózás a tartósan ködös keleti területeken, az ipari körzetekben alakulhat ki.