Előd
7 °C
16 °C
Október 22. vasárnap
  • Eső

7°C 16°C
Október 23. hétfő
  • Eső

9°C 11°C
Október 24. kedd
  • Felhős

8°C 12°C
Október 25. szerda
  • Felhős

4°C 11°C
Október 26. csütörtök
  • Felhős

3°C 11°C
Október 27. péntek
  • Felhős

4°C 13°C
Október 28. szombat
  • Gyenge eső

4°C 11°C
Október 29. vasárnap
  • Eső

5°C 9°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel sokfelé lehet még párás, ködös az idő, máshol erősen felhős, borult időre ébredhetünk. Említésre méltó csapadék ekkor még csak nyugaton alakulhat ki. A légmozgás sem lesz jelentős. 3 és 9 fok közötti minimumokat mérhetünk. Napközben nyugat felől egy csapadékmező érkezik, így a Dunántúlon már sokfelé kell esőre számítani, majd délután az északi és a középső tájakon is csapadékosra fordul az idő. A Dunántúlon feltámad az északi-északnyugati szél, élénk, olykor erős lökések is lehetnek. Délután 12-20 fok között alakul a hőmérséklet, délen lehet a legmelegebb, nyugaton a leghűvösebb. Nemzeti ünnepünk reggelén országszerte esős időre ébredhetünk, többfelé kell számítani jelentős mennyiségű csapadékra. Sokfelé feltámad az északias szél, elsősorban a Dunántúlon kell számítani erős, viharos északi-északnyugati lökésekre. A minimum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, így hideg- és melegfronti tünetek egyaránt jelentkezhetnek. Sokaknál fejfájás, álmosság, dekoncentráltság is előfordulhat, ugyanakkor megterhelő nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési problémákkal élők számára. A Dunántúlon feltámad a szél, mely tovább fokozhatja a fejfájást, valamint ingerlékenységet is okozhat. A hűvös, nyirkos reggeli időben ismét felerősödhetnek az ízületi panaszok, valamint nagy lesz a megfázásveszély is. A felhős, borongós, fényszegény idő negatív hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A párás levegőben a kórokozók könnyebben terjednek, ezért öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap délelőtt nyugat felől egy csapadékmező érkezik, mely az esti órákra a keleti, északkeleti tájakat is eléri, így országszerte kell számítani nedves, vizes, csúszós utakra. A Dunántúlon élénk, olykor erős északi-északnyugati széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A hajnali, reggeli, délelőtti órákban a pára, köd ismét jelentősen lecsökkenti a látástávolságot, valamint a helyenként előforduló ködszitálás nedvessé, csúszóssá teheti az érintett útszakaszokat. Vezessenek fokozott óvatossággal, tartsunk nagy követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az idei pollenszezon véget ért. A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet. A többi nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából is legfeljebb csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma ismét emelkedik, többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. október 22. 06:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 14,4
Velencei-tó (Agárd) 14,4
Tisza (Kisköre-felsö) 13,5
Fertö-tó (Fertörákos) 13,8
Duna (Budapest) 13,4
Tisza (Szolnok) 13,3