Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C
Január 18. kedd
  • Gy. felhős

-4°C 6°C
Január 19. szerda
  • Gy. felhős

-6°C 4°C
Január 20. csütörtök
  • Havas eső

-4°C 4°C
Január 21. péntek
  • Gy. felhős

-5°C 2°C
Január 22. szombat
  • Hózápor

-5°C 2°C
Január 23. vasárnap
  • Felhős

-5°C 1°C
Január 24. hétfő
  • Felhős

-7°C 0°C
Január 25. kedd
  • Hószállingózás

-5°C 2°C

36 órás előrejelzés

Kedden sok napsütésre számíthatunk, az északkeleten időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Még sokfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 2-8 fokot mérhetünk. Szerdán időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de csapadék nem várható. Nyugaton, északnyugaton, illetve északkeleten még élénk lehet, de a legtöbb helyen mérséklődik a délire forduló szél. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban -11 és -3, napközben 1 és 7 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden front ugyan nem érkezik, de sokaknál alvásproblémák léphetnek fel, és vérnyomás-, illetve emésztési panaszok is jelentkezhetnek. Jellemző lehet a fejfájás is, melyet a szél csak tovább fokozhat. A szél miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk. Keringési panaszon szintén előfordulhatnak. A sok napsütés viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedés­meteorológia

Kedden nem érkezik újabb adag csapadék, de a korábban eső, havazás érintette tájakon még vizes, csúszós, helyenként síkos, esetleg latyakos, havas útszakaszokra számíthatnak az útnak indulók. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél, csökken a járművek menetstabilitása. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2022. január 18. 13:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 0,4
Velencei-tó (Agárd) 1,2
Velencei-tó (Agárd) 1,2
Fertő_tó (Fertőrákos) 1,6
Duna (Budapest) 3,1
Tisza (Szolnok) 0,6
Hójelentés

Csütörtökön jön a következő havas helyzet. Csütörtökig anticiklonális, csapadékmentes idő lesz, néhol komolyabb faggyal indulnak a reggelek. Csütörtökre hidegfront érkezik, mely vegyes halmazállapotú csapadék, többfelé havazás, hózáporok kíséretében halad át az országon.