Időjárás előrejelzés

Június 2. péntek
  • Zápor

13°C 29°C
Június 3. szombat
  • Gy. felhős

13°C 24°C
Június 4. vasárnap
  • Gy. felhős

11°C 25°C
Június 5. hétfő
  • Zápor

13°C 26°C
Június 6. kedd
  • Zivatar

15°C 24°C
Június 7. szerda
  • Zápor

15°C 25°C
Június 8. csütörtök
  • Felhős

15°C 25°C
Június 9. péntek
  • Zápor

15°C 25°C

Folyamatosan frissülő időjárás-jelentés az Indexen, amely azt is segít eldönteni, hogy mit vegyünk fel, mit vigyünk magunkkal és hogyan vezessünk. A jobb felső sarokban lenyíló fülnél választhatja ki vármegyeszékhelyenként, hogy mely térség időjárására kíváncsi részletesebben.

36 órás előrejelzés

Milyen idő lesz?

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, kezdetben délen, délkeleten, később északkeleten, keleten is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Késő délután egyre többfelé északnyugatira, északira fordulhat a szél, amelyet élénk, zivatarok idején erős, akár viharos lökések kísérhetnek.

Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, az időnként megjelenő felhőkből számottevő csapadékra sehol sem kell számítani. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet.

Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hogyan figyeljünk magunkra?

Orvosmeteorológiai előrejelzésünk szerint péntek estig marad a frontmentes idő, ugyanakkor a fokozottan érzékenyeknél migrén, nyugtalanság jelentkezhet. Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is.

élutántól légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet, fokozódik a fülledtség. Záporok, zivatarok környezetében környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Estétől már egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül, megszaporodhatnak a görcsös problémák. A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedés­meteorológia

Mire kell vigyázni az utakon?

Péntek hajnalban, kora reggel az ország déli részén helyenként pára, sekély köd csökkentheti átmenetileg a látótávolságot. Délután, este elszórtan, nagyobb eséllyel az ország déli felén és keleten, északkeleten záporok, zivatarok kialakulhatnak, így az érintett térségekben vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, néhol esetleg vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést. Zivatarok környezetében viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Mi vár az allergiásokra?

Pázsitfűfélék. A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben.

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet. A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora országszerte a közepes tartományban alakul.

Alacsony-közepes szinten van jelen a lórom, az útifű és a bodza virágpora. Alacsony koncentrációban lehet jelen a levegőben az ernyősvirágzatúak, a sás, az eperfafélék, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a dió pollenje.

Elindult a hárs pollenszórása is, virágpora még csak alacsony koncentrációban van jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Balatoni előrejelzés

Mire számíthatunk a legnépszerűbb tavunknál?

Pénteken is sok napsütés várható a Balatonnál, délután legfeljebb néhol fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, csak zivatarfelhők környezetében támadhat fel.

A csúcshőmérséklet 27-29 fok körül alakul. 10 és 16 óra között az UV-sugárzás nagyon erős fokozatot érhet el, ezért ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2023. június 1. 22:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 20,8
Velencei-tó (Agárd) 22,3
Fertő_tó (Fertőrákos) 20,2
Duna (Budapest) 19,1
Tisza (Szolnok) 20
Kapcsolodó híreink

Jön a lehűlés a hétvégén, a rossz idő viszont elmarad

A zivatarok környezetében erős vagy akár viharos lökések is lehetnek.

tegnap, 16:51

Az ország egyes részeinek jót tesz majd a jövő hétre várható csapadék

A hétvégén egy hidegfront okoz néhány fokos visszaesést a hőmérsékletben.

tegnap, 16:48

Meglepetéssel érkezik a nyár első napja

Néhány vármegyében figyelmeztetés van érvényben.

tegnap, 06:21

Felhőszakadás, záporok és zivatarok zavarhatják meg az év utolsó tavaszi napját

Több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést.

május 31., 06:06

Lecsapott a jégeső Magyarországra

És ez még csak a kezdet, kiadták a riasztást.

május 30., 17:27