Móric
14 °C
15 °C
Szeptember 22. szombat
  • Eső

14°C 18°C
Szeptember 23. vasárnap
  • Felhős

8°C 22°C
Szeptember 24. hétfő
  • Zápor

14°C 17°C
Szeptember 25. kedd
  • Felhős

7°C 15°C
Szeptember 26. szerda
  • Zápor

6°C 14°C
Szeptember 27. csütörtök
  • Felhős

7°C 15°C
Szeptember 28. péntek
  • Felhős

7°C 16°C
Szeptember 29. szombat
  • Zápor

8°C 16°C

36 órás előrejelzés

Szombat reggel északnyugat felől hidegfront érkezik erős, viharos északi-északnyugati széllel, esővel, záporokkal, keleten délelőtt akár egy-egy zivatar is előfordulhat. Délután főként keleten és délen várható még eső, és a szél is veszíteni fog erejéből. Este hagyhatja el hazánkat a csapadéktömb. A hőmérséklet 14-18 fok között alakul, de délkeleten 19-23 fokot is mérhetünk. Vasárnap hideg reggelre ébredhetünk 4-11 fokig hűlhet a levegő. Napközben változóan felhős idő várható, egy-egy zápor csak kis eséllyel néhol fordulhat elő. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, északon helyenként megerősödik. 19-25 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombat reggel egy erős hidegfront érkezik északnyugat felől, így a frontérzékenyekre nehéz nap vár. Fejfájás, ízületi bántalmak mellett a görcsös panaszok is felerősödhetnek. A szív- és keringési betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok léphetnek fel, valamint nagy lesz az infarktusveszély. Az erős, viharos szél ingerlékenyebbé, frusztráltabbá, türelmetlenebbé tehet bennünket, és álmatlanságot, alvászavarokat is okozhat a hajnali órákban. A szeles, esős időben könnyen megfázhatunk ezért öltözünk rétegesen, lehetőleg szél- és vízálló öltözéket válasszunk. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss idénygyümölcsöket, és növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét!

Közlekedés­meteorológia

Szombaton egy hidegfront okoz sokfelé esőt, záporokat, így vizes, csúszós utakra számíthatunk szinte az egész országban. Az esőhöz, erős, a Dunántúlon és a középső tájakon pedig több helyen viharos északi-északnyugati széllökések társulnak, melyek jelentősen lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását. Közlekedjünk fokozott óvatossággal. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A szombaton érkező hidegfront hatására mérséklődik a parlagfű pollenkoncentrációja, a Dél-Dunántúlon azonban még elérheti a magas, délkeleten pedig helyenként a nagyon magas szintet. Esetenként a csalánfélék, az üröm és libatopfélék virágpora közepes koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék és az útifű pollenkoncentrációja továbbra is alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. szeptember 22. 02:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 22,1
Velencei-tó (Agárd) 22,4
Tisza (Kisköre-felsö) 22,6
Fertö-tó (Fertörákos) 20,4
Duna (Budapest) 20,3
Tisza (Szolnok) 22,2