Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Augusztus 24. szombat
  • Zápor

19°C 32°C
Augusztus 25. vasárnap
  • Zápor

18°C 32°C
Augusztus 26. hétfő
  • Zivatar

18°C 31°C
Augusztus 27. kedd
  • Zápor

19°C 32°C
Augusztus 28. szerda
  • Gy. felhős

19°C 32°C
Augusztus 29. csütörtök
  • Felhős

20°C 32°C
Augusztus 30. péntek
  • Felhős

20°C 31°C
Augusztus 31. szombat
  • Felhős

19°C 31°C

36 órás előrejelzés

Szombaton nyugaton már reggel is szükség lehet az esernyőkre, és napközben is elsősorban a Dunántúlon kell szórványos záporokra, helyenként zivatarokra készülni. Keleten száraz idő várható, fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A keleties szél néhol élénk lehet. A legmelegebb órákban 28-35 fokot mérhetünk. Vasárnap a napos-gomolyfelhős idő mellett elszórtan, elsősorban nyugaton, északnyugaton, valamint északon és északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon néhol megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 27-34 fokot várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton sem lesz front térségünkben. A meleg idő miatt a melegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Fáradékonyság, bágyadtság, egyeseknél migrénes fejfájás alakulhat ki. Éjszaka is enyhe marad az idő, ami alvászavarokat, kialvatlanságot okozhat. A nagy napi hőingás miatt keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. 11 és 15 óra között többfelé erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Fogyasszunk könnyű ételeket, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedés­meteorológia

Szombaton főként a Dunántúlon alakulhat ki zápor, helyenként zivatar, melyek környezetében átmenetileg vizessé, csúszóssá válhatnak az utak. Intenzívebb csapadékgócok esetén pedig hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások is kialakulhatnak. A szél nem lesz jelentős. Erős, néhol viharos széllökések záporok, zivatarok környezetében csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Az egyre melegebb időben tompulhatnak reflexeink, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el helyenként a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is. Az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja általában az alacsony-közepes tartományban alakul, a pázsitfűféléké és az útifűé várhatóan alacsony marad. Előfordulhat egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2019. augusztus 23. 21:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 23,9
Velencei-tó (Agárd) 24,4
Tisza (Kisköre-felsö) 24
Fertö-tó (Fertörákos) 20,7
Duna (Budapest) 23,1
Tisza (Szolnok) 24,8