Dániel, Daniella
16 °C
30 °C
Július 21. szombat
  • Zápor

16°C 30°C
Július 22. vasárnap
  • Zivatar

16°C 27°C
Július 23. hétfő
  • Zivatar

17°C 28°C
Július 24. kedd
  • Zápor

18°C 28°C
Július 25. szerda
  • Zápor

18°C 29°C
Július 26. csütörtök
  • Zápor

18°C 29°C
Július 27. péntek
  • Zápor

18°C 30°C
Július 28. szombat
  • Zápor

19°C 31°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Továbbra is előfordulhat felhőszakadás, jégeső. Emellett hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A légmozgás zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg, zivatarokat azonban erős, viharos széllökések kísérhetnek. Hajnalban 15-20, délután 24-31 fok várható. Hétfő reggel északkeleten változóan, máshol erősen felhős vagy borult lesz az ég és többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Nyugaton feltámad az északi szél. A szélcsendesebb tájakon helyenként párássá válhat a levegő. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap nem lesz front fölöttünk, viszont a fülledt, változékony időben sokaknál fejfájás, szédülés, rosszullét jelentkezhet. Különösen a szív- és keringési rendszer betegségeivel küszködőkre vár nehéz nap. A légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehézlégzést, mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak, romolhat az asztmások állapota. Az idősek és a krónikus betegek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Az UV-sugárzás a napos időszakokban erős, főként délen nagyon erős lehet, ezért fontos lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Ne feledkezzünk meg szervezetünk folyadék- és vitamin utánpótlásáról sem!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap sokfelé kell számítani záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, nem egy helyen vízátfolyásokra. Intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, viharos erejű széllökések csökkenthetik jelentősen a menetstabilitást, néhol jégeső is előfordulhat. Zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás. A naposabb időszakokban vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló autóban. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Hétvégén, elsősorban vasárnap a záporok, zivatarok hatására átmenetileg lokálisan csökkenhet a pollenterhelés. A csalánfélék virágpora jellemzően közepes-magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék és az útifű pollenjeinek koncentrációja többnyire alacsony, de néhol elérheti a közepes szintet. A lórom, a libatopfélék valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Országszerte jelen van a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora, koncentrációjuk várhatóan az alacsony tartományban marad. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. július 21. 16:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 23,6
Velencei-tó (Agárd) 23,1
Tisza (Kisköre-felsö) 24,2
Fertö-tó (Fertörákos) 24
Duna (Budapest) 22,2
Tisza (Szolnok) 24,2