Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Október 23. szerda
  • Pára

9°C 24°C
Október 24. csütörtök
  • Gy. felhős

9°C 24°C
Október 25. péntek
  • Gy. felhős

8°C 23°C
Október 26. szombat
  • Pára

8°C 22°C
Október 27. vasárnap
  • Felhős

8°C 20°C
Október 28. hétfő
  • Erősen felhős

7°C 17°C
Október 29. kedd
  • Zápor

7°C 13°C
Október 30. szerda
  • Gyenge eső

3°C 11°C

36 órás előrejelzés

Szerda reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat, néhol ködszitálás is előfordulhat. Máshol túlnyomóan napos időre ébredhetünk, csak a déli határhoz közeli tájakon lehet több felhő az égen. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. Délutánra minenhol feloszlik a köd, sok napsütésre van kilátás, inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen, csupán nyugaton alakulhat ki alacsonyszintű felhőzet, viszont csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. Délután 22-27 fok valószínű, de a tartósabban ködös helyeken akár 20 fok alatt is marahatnak a maximumok. Csütörtök reggelre ismét többfelé kialakulhat pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat, máshol viszont napos időre számíthatunk. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán sem lesz front térségünkben, viszont az évszakhoz képest melegebb idő hatására az érzékenyek körében továbbra is előfordulhatnak melegfront jellegű tünetek, mint migrén, fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás. A ködös, párás, hűvösebb tájakon felerősödhetnek az ízületi és kopásos eredetű bántalmak. Érdemes kimozdulni a szabadba, kellemes idő vár ránk. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Szerda hajnalban, reggel többfelé számíthatunk pára és köd kialakulására, melyek korlátozott látási viszonyokat okozhatnak, helyenként a délelőtti órákban tartósabban is megmaradhat a köd. A ködös területeken néhol ködszitálás is előfordulhat, melynek következtében nedvessé, csúszósszá válhat az útburkolat. Napközben viszont főleg a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben, csapadék nem várható. Nyugaton az élénk délies széllökések kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte alacsony marad. Minimális koncentrációban előfordulhat még néhány más, nyáron jellemző allergén pollenje a levegőben – elsősorban a pázsitfűfélék, a libatopfélék, a csalánfélék és az üröm pollenje. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas-nagyon magas szintet érhet el.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2019. október 22. 23:59
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 16
Velencei-tó (Agárd) 15,6
Tisza (Kisköre-felsö) 15,2
Fertö-tó (Fertörákos) 15
Duna (Budapest) 14,4
Tisza (Szolnok) 13,9