Ervin
14 °C
22 °C
Április 26. csütörtök
  • Zápor

14°C 24°C
Április 27. péntek
  • Felhős

9°C 21°C
Április 28. szombat
  • Felhős

10°C 26°C
Április 29. vasárnap
  • Zivatar

14°C 27°C
Április 30. hétfő
  • Zivatar

15°C 26°C
Május 1. kedd
  • Zápor

14°C 25°C
Május 2. szerda
  • Zivatar

14°C 26°C
Május 3. csütörtök
  • Zápor

15°C 26°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön egy hidegfront hatására főként az ország északi felén készülhetünk esőre, záporokra, északkeleten kis eséllyel zivatar is kialakulhat, délen napos marad az idő. Élénk, a középső és déli tájakon erős északnyugati szél várható. Északnyugaton 20 fok alatt alakulnak a maximumok, délkeleten 26-27 fokig melegszik a levegő. Pénteken változóan felhős-napos, előreláthatólag száraz időre készülhetünk. A Dunántúl keleti tájain párásan indulhat a reggel. A délkeletire forduló szél napközben északnyugaton támadhat csak fel. Hajnalban 7-12, délután 18-24 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás is felléphet. Délutántól fülledtebbé válik az idő, ami a szívbetegeknek és a vérnyomás-problémákkal élőknek okozhat kellemetlen tüneteket: fáradékonyság, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az erős szél miatt a fokozottan érzékenyek enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak. Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön szeles, többfelé esős, záporokkal tarkított időre van kilátás. A déli tájak kivételével sokfelé csúszhatnak az esőtől nedvessé, síkossá váló útszakaszok. Az élénk, délen és a középső tájakon erős északi, északnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Délen még a napszemüvegekre lehet szükség. Ajánlott továbbá a fokozott óvatosság, hiszen a változékony időben csökken a reakcióidő, tompábbak, fáradékonyabbak lehetnek a sofőrök. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Továbbra is nő a pollenterhelés. A kőris pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet. Magas koncentrációban lehet jelen a tölgy és a platán pollenje is. A nyír pollenje már csak közepes mennyiségben fordul elő. A pázsitfűfélék mennyisége délen elérheti a tüneteket okozó szintet. Általában alacsony-közepes mennyiségben jelen van még a fűz, a bükk, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér el.A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes marad.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. április 26. 04:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 19,1
Velencei-tó (Agárd) 20,1
Tisza (Kisköre-felsö) 15,7
Fertö-tó (Fertörákos) 19,5
Duna (Budapest) 16,3
Tisza (Szolnok) 16,2