Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C
Január 20. vasárnap
  • Havazás

-2°C 1°C
Január 21. hétfő
  • Felhős

-4°C 1°C
Január 22. kedd
  • Felhős

-6°C 1°C
Január 23. szerda
  • Havas eső

-6°C 0°C
Január 24. csütörtök
  • Havas eső

-4°C -1°C
Január 25. péntek
  • Havas eső

-4°C 2°C
Január 26. szombat
  • Hószállingózás

-8°C -1°C
Január 27. vasárnap
  • Hószállingózás

-7°C -3°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel sokfelé számíthatunk havazásra, de nyugaton legfeljebb csak szállingózhat a hó. Gyenge marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -5 és +1 fok között alakul. Délután keleten továbbra is havazhat, a középső tájakon már csak szállingózhat a hó, ugyanakkor nyugaton és északnyugaton már szakadozni kezd a felhőzet. Továbbra sem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Hétfő reggel említésre méltó csapadék már nem várható, szakadozottabb lesz a felhőzet is, nyugaton északnyugaton számíthatunk a legtöbb napsütésre. Délen, délkeleten ugyanakkor foltokban pára, köd képződhet. Északnyugaton és északkeleten előfordulhatnak élénk északias széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet -8 és -1 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap front nem lesz térségünkben, de a borongós, csapadékos idő miatt az érzékenyek körében különféle tünetek előfordulhatnak. Romolhat hangulatunk, közérzetünk, fokozódhatnak az ízületi panaszok, valamint erősödhetnek a végtagfájdalmak. A nyirkos időben hőérzetünk is romlik. Délután nyugaton, északnyugaton előbújhat a nap a felhők közül, így ott érdemes lesz egy rövid sétát tenni a szabadban. A betegségek elkerülése érdekében fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, öltözzünk melegen, rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap sokfelé számíthatunk hószállingózásra, havazásra, így vizes, csúszós, latyakos, hókásás, havas, néhol jeges utakra egyaránt fel kell készülnünk. Délután nyugaton és északnyugaton rövid időre kisüthet a nap, így ezeken a tájakon érdemes lesz a napos időszakokban napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2019. január 20. 00:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 0,6
Velencei-tó (Agárd) 2,3
Tisza (Kisköre-felsö) 0,6
Fertö-tó (Fertörákos) 0,6
Duna (Budapest) 3,3
Tisza (Szolnok) 0,8
Hójelentés

Visszatér a tél. Szombat estétől egyre több helyen számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, vasárnap estig néhány centi friss hó hullhat, keleten, északkeleten lehet vastagabb a friss hótakaró.