Bernadett
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Február 18. kedd
  • Felhős

5°C 12°C
Február 19. szerda
  • Erősen felhős

-1°C 10°C
Február 20. csütörtök
  • Felhős

1°C 8°C
Február 21. péntek
  • Felhős

-3°C 8°C
Február 22. szombat
  • Felhős

-3°C 11°C
Február 23. vasárnap
  • Zápor

5°C 11°C
Február 24. hétfő
  • Zápor

6°C 13°C
Február 25. kedd
  • Zápor

5°C 11°C

36 órás előrejelzés

Kedden hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, kisebb eső, zápor viszont csak kevés helyen - főként reggel az ország északi és nyugati tájain - fordulhat elő, majd napközben észak felől felszakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap. Az enyhe hajnal után, délután 9-13 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szerda reggel nyugaton lehet felhősebb az ég, máshol gyengén felhúős, derült időre ébredhetünk. Legfeljebb Zala megyében csepereghet néhol az eső. Északkeleten, keleten többfelé pára, köd képződhet. A szél nem nem lesz jelentős. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden hidegfronti hatás érvényesül, így többeknél fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. A keringési rendszer betegségeivel élők szédülést, rosszullétet, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A tüneteket az élénk, erős szél is fokozhatja, illetve ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Öltözzünk rétegesen, fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Kedd hajnalban, reggel átmenetileg több helyen, délelőtt már csak északkeleten és nyugaton, délnyugaton fordulhat elő gyenge eső, egy-egy zápor, így előfordulhatnak nedves, csúszós útszakaszok. Feltámad az északnyugati szél, élénk, északon-északnyugaton erős lökések csökkenthetik a menetstabilitást. A nap második felében egyre több napsütésre készülhetünk, érdemes bekészíteni a napszemüvegeket. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2020. február 18. 05:59
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 4,9
Velencei-tó (Agárd) 5,3
Tisza (Kisköre-felsö) 2,7
Fertö-tó (Fertörákos) 6,1
Duna (Budapest) 5,2
Tisza (Szolnok) 2,6
Hójelentés

Havazást nem hoz a hidegfront. Kedden helyenként kisebb eső előfordulhat, havazni azonban sehol sem fog. Csak kis mértékben esik vissza a hőmérséklet, marad az enyhe idő.