Nándor
7 °C
23 °C

Kinek jut eszébe gumit cserélni???

2009.04.01. 14:47 Módosítva: 2009-04-03 11:33:48

Nézze meg alaposan a képet! Valószínű, a hölgyeknek a cipőn jár az esze, az uraknak viszont szinte biztos, hogy a hölgy lábán... De kinek jut eszébe gumit cserélni? Senkinek, és ez így normális. Tartozzon akár a hölgyek, akár a férfiak táborába, jogosan gondolja, hogy a gumiabroncs az autó egy alkatrésze, és azzal foglalkozzon csak a márkaszerviz.

175/70 R13..., sebesség index..., terhelés index... Ezek jelentését egy átlag autótulajdonosnak nem kell ismernie. Elég azzal tisztában lennie, hogy a gumiabroncs nem egy örökéletű alkatrész, melynek csereperiódusa leginkább az igénybevételtől függ. Ha elkopott – cserélni kell. Ha elöregedett – cserélni kell. Ha megsérült – cserélni kell. Gumiabroncsának kopottságát könnyen ellenőrizheti egy 100 forintos érme segítségével: helyezze az érmét a gumibarázdák közé. Amennyiben a barázda nem éri el a középső rézszínű korongot, az ön gumiabroncsának futófelülete már kevesebb, mint 3,5 mm, és így a biztonsága érdekében ajánlott azok cseréje.

Az elöregedett, vagy sérült gumiabroncsok felismerése már nem ennyire egyszerű. Érdemes rendszeresen, de legalább a téli-nyári átszerelésnél felkeresni a márkaszervizt, ahol a szakemberek átvizsgálják gumiabroncsainak állapotát, és szükség esetén kedvezményes ajánlatot is adnak a gumiabroncsok lecserélésére.

Ha Ön 4 évesnél idősebb Opellel rendelkezik, akkor különösen érdemes felkeresni az Opel Márkaszervizek valamelyikét, mert a Szerviz4+ program – köztudottan alacsony árú – szervizműveletei mellett a programban szereplő modellekhez most rendkívül kedvező áron kínálják a nyári gumiabroncsokat is. Például Opel Astra-ra már akár 8 990 forintért, Opel Corsa-ra pedig már akár 7 990 forintért vásárolható Barum gumiabroncs. ... kevesebbért, mint gondolná!

Kérjük, a Szerviz4+ részleteinek és az Opel Márkaszervizek egyéb ajánlatainak megismerése érdekében forduljon a hivatalos, a programban részt vevő Opel Márkaszervizekhez, vagy tekintse meg a www.opel.hu weboldalt. A feltüntetett árak ajánlott fogyasztói árak.