Változtasd meg az életed életmód orvoslással!

2011.07.04. 14:36 Módosítva: 2011.07.19. 13:19
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ha eddig nem találtál egyetlen olyan megoldást sem, amely holisztikusan mérne fel és segítene kialakítani az optimális életvezetést, most megvan a megoldás: az életmód orvoslás!

Ha voltál már beteg, tapasztalhattad: az egészségügyben ma még leginkább csak az adott betegség eltüntetése a cél. A beteg szinte csak „tünethordozó”. Ha fogyni akarsz, ha cukorbetegséggel, magas vérnyomással vagy szervi problémákkal küzdesz, és eddig nem találtál egyetlen olyan megoldást sem, amely holisztikusan mérne fel és segítene kialakítani az optimális életvezetést, most megvan a megoldás: az életmód orvoslás!

Gyógyít, nem csak megelőz!

Soha annyi betegség hátterében nem fedezték még fel a helytelen életmód jelentőségét, mint napjainkban. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a fokozott stressz, a légszennyezés és egyéb életmód tényezők kiemelkedő szerepet játszanak a civilizációs betegségek kifejlődésében és romlásában. Ilyen például a diabétesz, bizonyos daganatfajták, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, az elhízás, a szívinfarktus, az agyvérzés, a csontritkulás, az allergia és az asztma.
- A holisztikus gyógyítók már rég rájöttek, hogy a gyógyítás úgy lehet teljes, ha a testet, a szellemet és a lelket is kezeljük. Éppen ezért a ma már hazánkban is elérhető irányzat, a lifestyle medicine, vagyis életmód orvoslás a különböző egészségügyi problémák kezelésében kínál étkezésen, mozgáson, stressz-menedzsmenten és lelki segítségen alapuló kezelést. Sokan betegen már csak legyintenek: ilyenkor már késő mozogni, de ez nem igaz! A megfelelően kidolgozott mozgásprogram nem csak megelőzi a betegségeket, de gyógyítja is! – hangsúlyozza dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa.  

Tenned kell a gyógyulásért!

A hagyományos és az életmódorvoslás közti eltérés főként a szemléletben, részben pedig a tartalomban keresendő. Hiszen amíg az előző az egyedi kockázatokat kezeli, addig a másik módszer az életmódban kutatja a kiváltó okokat. Ebből adódik, hogy az első esetben gyakran csak rövid távú eredmények mutathatók fel, míg a másik hosszútávon gondolkozik. A nyugati kezelésekben sokkal jelentősebb szerepet kap a gyógyszer, mint az életmód orvoslásnál, bár szükség esetén itt is alkalmazható.
A döntő különbség a két rendszerben az, hogy míg a hagyományos gyógyításnál a beteg passzív szereplője a történetnek, az eredményességért elsősorban az orvos felel, addig az életmód orvoslásnál a páciens aktív résztvevője a változásnak és vállalja, hogy akár jelentős változásokat is véghezvisz az életmódjában. A cél érdekében alkalmazható mozgásterápia, táplálkozás-terápia, stressz-menedzsment, relaxációs terápiák, életvitel terápia, káros szenvedélyekről való leszoktatás, szauna és wellness terápiák, természetgyógyászati segítség.
Vagyis ha egészséges szeretnél lenni, tenned is kell érte!

Változás az életmódban, változás az életminőségben

Tanulmányok igazolják, hogy az életmód megváltoztatása jelentősen javítja többek közt a magas vérnyomásos betegek értékeit, csökkenti a koleszterinszintet, és a szívproblémák gyakoriságát, stabilizálja a vércukorszintet. Sőt, a „csodadiétákkal” szemben a komplexen felépített fogyókúrával elkerülhető a jojó-effektus és jelentősen csökken számos betegség kockázata is.
Ha szakértő felügyelettel és irányítással teszel az egészségedért és a gyógyulásodért, életed leghasznosabb (kockázatmentes) befektetése egy minőségi, teljes életben térül meg!

www.oxygenmedical.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.