Weisz Fanni: országos összefogást a halláskárosultakért!

2011.12.15. 10:39 Módosítva: 2011.12.16. 16:26
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Weisz Fanni hallási fogyatékkal élő szépségkirálynő a rá irányuló figyelmet arra használja fel, hogy segítsen sorstársainak életük könnyebbé, teljessé tételében. Fanni A Csend Hangja címmel országos edukációs és esélyegyenlőségi programot kezdeményezett a hallássérültek számára, amihez öt párti parlamenti támogatottságot élvez és tervei mellé állította a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát, valamint az egyik legjelentősebb hazai csomagolástechnikai céget, a CLB Packaging-et.

„Az emberek mindig segíteni akarnak, csak azt nem tudják, hogy kell nekünk segíteni. Kérdezzék meg, mi a jó nekünk, mi a legmegfelelőbb segítség. ” – mondta el Weisz Fanni a CLB Packaging Kft. egyik rendezvényén, ahol azt is kifejtette, a legszükségesebb lépés a hallássérültek helyzetének javítása érdekében egy komplex esélyegyenlőségi program, amely 3 pillérre épül: edukációs kampány indítása országszerte, a jeltolmács képzés fellendítése és elősegítése a BKF segítségével. A harmadik pillér pedig a 2 éves korig beépíthető hallásjavító készülékek fejlesztése, elterjesztése és költséghatékony módon történő előállítása. Mindehhez a háttér infrastruktúrát a CLB Packaging Kft. mellett az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter is biztosítja.

A Budapesti Kommunikaciós Főiskolán fennállása óta eddig összesen 60 fogyatékossággal élő diák diplomázott le.  Dr. Vass László, a BKF rektora elmondta, a főiskolának eddig is szívügye volt az akadálymentesítés, és nem csak az intézmény épületét illetően, hanem az oktatási szolgáltatás biztosításában is a fogyatékossággal élők számára. A hallássérültek kommunikációjának problémája a BKF számára kutatási terület és megoldandó feladat. Az intézmény rövidesen a jeltolmács szakkal is bővíteni fogja képzéseinek sorát.

A CLB Packaging Kft., az egyik legnagyobb hazai csomagolástechnikai cég, amely amellett, hogy egy folyamatosan fejlődő, profitorientált vállalkozás, figyelmét a társadalmi problémákra is ráirányítja. Dobronyi Tamás, Ph.D., a CLB Packaging Kft. kutatás-fejlesztési igazgatója elmondta, a cég már elől jár a vakok esélyegyenlőségének biztosításában, a  Braille-írás csomagolóanyagokra történő felvitelében és a  környezetbarát, lebomló csomagolóanyagok (PLA lebomló műanyag, környezetbarát papíripari bevonó és adalékanyagok  anyagok) felhasználásában is.  A cég vezetése társadalmi szerepvállalását ezen túl a hallássérültek esélyegyenlőségének biztosítására is ki fogja terjeszteni a Csend Hangja Klaszter tagjakét háttér infrastruktúrát biztosítva Weisz Fanni kezdeményezéséhez.

További információ

Dobronyi Tamás, Ph. D.
CLB Packaging Kft.
Budapest, Gyár utca 15.
tamas.dobronyi@clbpackaging.hu
http://www.clbpackaging.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.