ZeneKaravánt indít a Piros Orr

2014.02.14. 14:17 Módosítva: 2014.02.14. 16:49
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Vidám, zenés karaván látogatja meg a speciális törődést igénylő gyerekeket a Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolók segítségével. Az akció keretében 3 millió forint gyűlt össze.

Egyre több gyerekhez jut el a gyógyító nevetés a Henkel, a SPAR és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány együttműködése révén. Mindenki, aki 2013. november 21. és december 11. között Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt az üzletláncban, a mosóporok esetében kilogrammonként 10 forinttal, mosótablettáknál kilogrammonként 20 forinttal, mosógéleknél és öblítőknél literenként 10 forinttal, míg Persil Duo-Caps vásárláskor literenként 30 forinttal támogatta a Bohócdoktorok működését.

A negyedik alkalommal meghirdetett akció egyik különlegessége, hogy a támogatók régi, már nem használatos kulcsaikat is felajánlhatták jótékony célokra, ugyanis a Bohócdoktorok február végén induló „ZeneKaraván” elnevezésű projektjében a kulcsok ritmushangszerként funkcionálnak. A vadonatúj műsor keretében – amely a 3 millió forintos támogatásnak köszönhető – a vidám doktorok ezúttal speciális törődést igénylő gyerekekhez látogatnak majd el.

A zenés-énekes karavánnal a bohócdoktorok a gyermekeket, mint muzsikusokat vonják be az előadásba. A közös mókázás során a kincses ládából előkerülő kulcsok segítségével a gyerekek is a zenekar tagjaivá válnak. A játék lehetőséget hagy az improvizációra, így megfelel a speciális közönség elvárásainak. Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint „különösen nagy öröm az, hogy a támogatásnak hála egy ilyen hiánypótló program indulhat el Magyarországon is.”

Güray Yildiz, a Henkel Laundry & Home Care üzletág igazgatója hozzátette: „az immár negyedik alkalommal meghirdetett jótékonysági akció nemcsak a Henkel, de a vásárlók szívéhez is közel áll, hiszen az ő segítségük nélkül nem jöhetett volna létre ez a különleges program. Biztosak vagyunk benne, hogy a ZeneKaraván is hatalmas örömet okoz majd a gyerekeknek.”

A mosollyal gyógyító doktorok 1996 óta dolgoznak a gyermekek és idősek gyógyulásáért, hiszen tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a nevetés segíti a betegek gyógyulását. A képzett Bohócdoktorok fáradhatatlanul járják a kórházakat és idősotthonokat, hogy néhány óráig a problémák helyett, a zene és tréfálkozás játssza a főszerepet. Az alapítvány folyamatosan bővíti a Bohócdoktorok rendelésének számát. A Henkel támogatásával tavaly óta például a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermekosztálya hangos a kacagástól a piros orrú nevettetők látogatása idején.

ZeneKaravánt indítanak a Bohócdoktorok

További információ itt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.