2014.08.11. 09:07 Módosítva: 2014.08.11. 09:50
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Ha azt mondjuk Millenniumi Kerék, Önök azt felelik: London. Az Eiffel-toronyra rávágják: Párizs! Ha itthoni példákat hozunk - cívisváros, a vizek városa, a fürdőváros, a nyitott kapuk városa, a bor városa -, már sorolják is: Debrecen, Tata, Eger, Miskolc, Villány. Ha azt hallják Kolorcity, reméljük, már tudják a szlogent: Kazincbarcika, a színes város!

- Településünk néhány szomszédos önkormányzattal összefogva svájci források bevonásával új térségi márka építésébe kezdett. A rendszerváltás utáni sztereotípiákat leküzdendő - miszerint Kazincbarcika egy a borsodi szürke iparvárosok közül - teljes fordulattal arra koncentrálunk, hogy megmutassuk: milyen sokszínű ez a szeglete hazánknak - mondta Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere (képünkön). - A Bükk lankái által meghatározott természeti környezet szépségéhez tartalmat egyedi képzőművészeti és kommunikációs akciókkal, valamint egy összművészeti fesztivállal, a Kolorfesztivállal adunk - tette hozzá.

Szitka Péter
Szitka Péter

Már a tavalyi I. Kolorfesztivál is zajos sikert aratott: soha nem látott tömegeket, fantasztikus hangulatú koncerteket és képzőművészeti kísérőrendezvények egész sorát hozta Kazincbarcikára és térségébe.

- Jó házigazdaként állítom, azok, akik idén augusztus 8-a és 30-a között ellátogatnak a II. Kolorfesztivál egy-egy eseményére, a fesztiválokra jellemző sajátos hangulat mellett mindenhol találkozhatnak a helyiek vendégszeretetével is. Bátran válogassanak a zenei stílusok, képzőművészeti események, tánc- és színházi programok, kulináris élmények közül! Kiránduljanak egyet a megejtően szép zöld vidéken; vagy sétáljanak el a modernizálódó Kazincbarcika új szimbólumaihoz, a színes falakhoz (képünkön) és mindenki kedvencéhez, Szőke Gábor Miklós unikornisához (képünkön) - fogalmazott Szitka Péter.

Szőke Gábor Miklós - unikornis
Szőke Gábor Miklós - unikornis

A II. Kolorfesztiválon többek között fellép a Quimby, Boban Marković, az Experidance, az LGT Respect, a Csík zenekar, a Ghymes, a Magna Cum Laude, a Hooligans, Rúzsa Magdi, Varnus Xaver, a Magyar Állami Népi Együttes, a Vad Fruttik, a Balkán Fanatik, a Szentpéteri Csilla & Band, a L'art pour L'art, a HS7, a 30Y és még sokan mások.

Letölthető programfüzet: www.kolorcity.hu/down/II.Kolorfesztival.pdf

Jegyek: www.kolorcity.hu/jegyinformacio

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.