Suicidal Tendencies a Budapest Parkban

2015.06.11. 14:34 Módosítva: 2015.06.15. 13:29
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Két év után ismét Budapestre látogatnak a hardcore punk acélos istenei a Suicidal Tendencies június 24-én a Budapest Parkba, hogy zúzós riffjeikkel ismét pogóra hívják a hazai közönséget.

A Suicidal Tendencies a nyolcvanas évek meghatározó HC zenekara volt, nem csak zúzós koncertjeik miatt jegyzik nevüket, de a szembe húzott fejkendővel – azaz bandanával – és kosaras mezzel is ők teremtetettek „divatot” a hardcore színtéren. Arról, hogy a banda nem csak megjátssza a keménységet sokat elárul, hogy pályafutásuk elején Los Angeles összes koncerthelyszínéről ki voltak tiltva. Bár az eredeti legénységből már csak az ötvenes éveit taposó Mike Muir áll a mikrofon mögött, a Suicidal Tendencies nem lett szelídebb, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint két évvel ezelőtti budapesti koncertjük, ahol fáradhatatlanul végigtombolta közönségével a koncertet, a Pledge Your Allegiance alatt pedig fel is hívta magához a színpadra a legkitartóbb, legnagyobb zúzdát is álló rajongókat.

Ami a vadul burjánzó energiákat illeti, vélhetően idén sem lesz ez másként a hardcore, punk, trash, funk és progrockot összedaráló banda koncertjén, ahol a legutolsó, 13 című stúdióalbum számain túl az elmúlt harminc év és kilenc lemez összes fontos darabját eljátsszák, a pogózó tömeg legnagyobb megelégedésére.

Előttük hazai követőik, a honi HC kultúra megteremtői és legfőbb képviselői, a Bandanas és az Action lép fel. A Bandanas legendás vezérét, Tizedest még a nyolcvanas években kapta el a Suicidal-őrület, elsőként homlokára kötve itthon a kékkendőt és 13-mas számú mezt öltve pedig a punkmozgalom egyik legjellegzetesebb tagjának számított, elterjesztve Magyarországon is a kendős-kultúrát, ami nélkül ő maga közel harminc éve utcára se megy. A Bandanas mellett a nyolcvanas évek másik maghatározó hardcore bandája, a Sex Actionből alakult Action zenekar keményít be a Los Angeles-i példaképek előtt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.