Miért érdemes napelemes rendszert telepíteni?

2015.12.11. 14:46 Módosítva: 2015.12.12. 11:47
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Sokféle megoldás létezik arra, hogy magunk állítsuk elő a villamos energiát, de a legpraktikusabb ezek közül a napelem. Elmondjuk miért.

A legolcsóbb energia az, amit nem fogyasztunk el – tartja a mondás. De olcsó az az energia is, amiért nem kell fizetnünk. Erre jelent megoldást, ha egy cég magának állítja elő a villamos energiát, méghozzá megújuló forrásból. Ma már erre sokféle megoldás létezik, de a legpraktikusabb ezek közül a napelemes rendszer.

Ez az eszköz rugalmasan felszerelhető gyakorlatilag bármilyen épületre, legyen az egy irodaház, bármely vállalkozás épülete vagy akár csak egy háztartás. A legfontosabb minden esetben az, hogy a napelemes rendszer az egyedi igényekhez igazodva, személyre szabottan tervezve épüljön ki.

Az MVM Partner Zrt. a tanácsadástól egészen a kivitelezésig segít kialakítani a nap energiáját hasznosító villamosenergia-termelő rendszereket, akár több száz kWp-os naperőművek kivitelezését is vállalják. Hogy miből áll egy napelemes rendszer kiépítésének a folyamata?

A folyamat kezdetén az energiakereskedelemmel foglalkozó MVM Partner Zrt. szakértői felmérik az épületeket, telephelyeket a napelemek telepítése szempontjából. Ezt követően díjmenetesen elkészül a telepítésre vonatkozó ajánlat, amely semmire sem kötelezi az esetleges megrendelőt.

Amennyiben a vállalkozás úgy dönt, hogy a megújuló energia felhasználása mellett teszi le a voksát és megrendeli a szolgáltatást, úgy az MVM Partner kivitelezi a beruházást egészen a rendszer tervezésétől, a szükséges engedélyek beszerzésén át, a rendszer fizikai kivitelezéséig és üzembe helyezéséig.

Mindezt teszik úgy, hogy közben az összes engedélyeztetési folyamatot és dokumentációs munkát is elvégzik. A beruházási költségeket akár jelentős mértékben csökkenthetjük is, mivel az MVM Partner Zrt. az opcionálisan számba vehető pályázati lehetőségeket is felkutatja, és segítséget nyújt azok elkészítésében is.

A teljes termékpaletta és további információk az www.energiatudatossag.mvmp.hu oldalon találhatóak meg.

Azért is érdemes az MVM Partnert megbízni a napelemes rendszerek kivitelezésével, mert így nem kell humánerőforrást elvonni a vállalkozástól, illetve kifejezetten erre a célra új munkaerőt felvenni. Ezzel nemcsak rengeteg időt és pénzt lehet megspórolni, hanem az MVM Partner tapasztalata révén a telepített rendszer minden jogszabályi és műszaki feltételnek maradéktalanul meg fog felelni.

Az MVM Partner Zrt. szakértői több éve napelemes rendszerek telepítésével foglalkoznak, mindannyian sok sikeres projekttel büszkélkedhetnek idehaza és külföldön is. Kiváló és több tízéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a telepítést végző emberektől kezdve egészen a tervezést és kivitelezést felügyelő műszaki szakemberekig.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.